Hamburger po ovom receptu je vrlo ukusan i jednostavan za pripremu. Možda mislite da sada nije vreme za roštilj, ali neće biti loše ni da ga ispečete u kućnoj varijanti na roštilj tiganju.
Foto: ilustracija
Sastojci:
* 400 g goveđeg mesa, može i mešanog
* 1 jaje
* 1 sitno naseckani luk
* malo stariji hleb
* so, biber po potrebi
* 1-2 kašike ljutog senfa
* 4 kašike mekanog sira
* malo prezli
* po potrebi puter ili ulje za prženje
Priprema:
1. Namočite hleb u toplu vodu pa ga dobro iscedite. Pomešajte isceđeni hleb sa mlevenim mesom, jajetom i senfom dok se sve dobro ne uveže.
2. Posolite i pobiberite i rasporedite na 8 podjednakih porcija. Oblikujte ih u standardne, ravne burgere.
3. Premažite jednu kašiku mekog sira po sredini četiri burgera, a onda svaki poklopite sa preostala četiri burgera (da budu dupli). Pritisnite oko ivica.
4. Po želji uvaljajte burgere u prezle pa pržite sa obe strane na puteru ili ulju, savetuje Velika Kuhinja.