Magazin
Praktični saveti za domaćice |
Želite da uštedite malo para? Ovu proceduru započnite u kuhinji! Razmislite koliko hrane izbacujete na dan, a koliko ste platili za njih. Ako hrana nije sasvim sveža, ne morate je odmah izbaciti u smeće. Možete je na neki drugi način upotrebiti. Kako? Vrlo lako! U ovom članku ćemo dati razne savete koje ćete moći da isprobate u svojoj kuhinji.
Ako nemate kod kuće prezlu, isprobajte čips za pohovanje! Daje sjajan ukus mesu, a može se staviti i na musaku ili pečene makarone. Dovoljno je da se u šaci razdrobi na sitne mrvice i da se prospe na jelo. Riba iz zamrzivača može da ima neprijatan, karakterističan miris i ukus. Pre nego što se istopi, stavite je u mleko! Na ovaj način ćete moći da uživate u svakom zalogaju, kao da je upravo sad ulovljen.
Pre nego što stavite u zamrzivač ostatak hleba, u kesu stavite list papirnog ubrusa. On će upiti vodu koji se odstranjuje tokom topljenja. Dobićete hleb koji je ukusan i veoma dobar.
Zaboravili ste na salatu koje ste kupili pre neki dan? Nemojte ni pomisliti na kantu za smeće! U jednu posudu stavite hladnu vodu i iscedite jedan limun. U ovo stavite salatu i ostavite da odstoji 20 minuta. Ponovo će biti sveža i hrskava.
Smatrate da je odvratno kada sir postane plesnav? Nudimo Vam idealno rešenje i za ovaj problem! U istu kesu u kojoj stoji sir stavite nekoliko kockice šećera i ne morate da razmišljate o posledicama! Isti trik koristite i kod torti i kolača.
Onaj neodoljiv miris začina je nama vrlo primamljiv, međutim, insekti ne mogu da ih podnesu. Zato, u kutije za brašno i šećer stavite jedan lovorov list koji se neće osetiti na sadržaju kutije, ali će zato štetočine da je izbegavaju. Ostalo Vam je malo luka i ne znate kako da sačuvate njegovu svežinu? Namažite deo sa margarinom koji je odsečen i sledeći dan ga možete upotrebiti za pripremu raznih jela.
Ako Vam je potrebno samo nekoliko kapi limuna, nemojte ga preseći na pola! Bolja varijanta je ako ubodete u limunovu koru jednu čačkalicu i iscedite potrebnu količinu soka. Zatim izvadite čačkalicu i zalepite rupicu. Stavite nazad u frižider gde će sačuvati svoju svežinu.
Zagorela šerpa se može lako očistiti uz pomoć soli. Samo posipajte zagoreli deo sa soli i poprskajte sa vodom. Ostavite da odstoji nakon čega ćete ga bez problema oprati.
Praškovi za odvod mogu da Vam unište creva u sudoperi. Za isti efekat, ali jeftiniju varijantu izaberite naš praktični savet! Sipajte u odvod čašu sodabikarbone i isto toliko sirćeta. Ostavite da deluje 10 minuta i nakon toga ga posipajte sa kašikom vrele vode. Bićete zaprepašćeni sa rezultatom.
MojShop.rs
IZVOR |
|
|
|