Meso, sir, pecivo i povrće su poređani na tablu sa iscrtanom mrežom, tako da podseća na arhitektonsku šemu. Jestive građevine su geometrijski savršeno isečene ili su ostavljene netaknute, kao objekti inovativnog dizajna..
Umetnik iz Stokholma Peter Johanson je dizajnirao ukusni geometrijski prikaz napravljen od hrane za švedsku laboratoriju hrane “Atelier Fud”.
Meso, sir, pecivo i povrće su poređani na tablu sa iscrtanom mrežom, tako da podseća na arhitektonsku šemu. Jestive građevine su geometrijski savršeno isečene ili su ostavljene netaknute, kao objekti inovativnog dizajna.
Ova mrtva priroda koja otvara apetit nastoji da prezentuje inovaciju kroz hranu i da predstavi cilj “Atelier Fud”, a to je da diskusiju o hrani poveže sa temama kao to su održivost, energija, kultura i urbanizacija. Projekat insistira da je “hrana važan deo mnogih izazova u budućnosti” i pokušava da pronađe rešenja kroz kuvanje i diskusije.