Kompleksi
|
|
|
|
post # 2 | 18.03.2011 , 2:19 AM
|
tema je odlicna teme kakve se samo mogu od tebe ocekivati sacekacu par postova pa ce mo je komentarisati dalje
!!!
|
|
| |
|
|
61 poruka na forumu
| |
21
| |
254
|
|
post # 5 | 26.02.2012 , 3:49 AM
|
Samu rec "kompleks" je prvi upotrebio Jung, sto nas neizostavno dovodi na teren psihe.Hocu reci da verovatno svi mi imamo neke komplekse,ali je razlicit nacin na koji se nosimo sa njima. Oni koji nisu dovoljno psihicki stabilni, logicno da svoju (najcesce) inferiornost "lece" na drugima, a internet sa raznolikom ponudom foruma je Bogom dan za takve i cas izbiju varnice tipa prepucavanja,vredjanja, svadja ili,sto bi nas narod rekao, teranje maka na konac... Naravno, to itekako utice vrlo negativno,pa i destruktivno, na mladju populaciju foruma. Odnedavno sam postala clanica ovog sajta, ali duze vreme sam pratila desavanja na istom kao gost. Na zalost, takvih o kojima sam govorila ima i ovde.
Dete,reka i kisa najlepse mirisu...
|
|
| |
|
post # 6 | 27.02.2012 , 8:56 AM
|
Mislim da je prvi upotrebio Frojd sa Edipovim kompleksom jer je Jung bio njegov ucenik ali necu da tvrdim, mozda gresim. Inace, postojanje kompleksa nikad nije naucno dokazano, tako da ovo sto mi pricamo je samo teoretski. Ne bih da analiziram ponasanje ljude na forumima zato sto je to jedna specificna situacija gde se ljudi pretstavljaju onako kako zele da ih drugi dozivljavaju, ipak internet daje slobodu ljudima koji nisu zadovoljni sobom da na forumu budu "neko drugi". Nemam protiv ljude koji imaju navedene komplekse jer nekako poenta je da se to prevazidje, bas onako kako bi trebalo da smo prevazisli (po Frojdu) Edipov/Elektrin Kompleks, tako da to samo znaci da su nize na lestvicu razvoja svoje licnosti, ali kako god nekad se covek mora suociti sa svim svojim demonima pa tako ce i ti ljudi jednog dana i onda ce postati bolji ljudi
Noli turbare circulos meos! - Archimedes
|
|
| |
|
|
|
post # 9 | 29.10.2012 , 10:23 PM
|
Komplekse je normalno imati.DA NAPOMENEM U VRLO MALIM DOZAMA. Svako od nas, pa čak i celebrityi s' naslovnica misle o sebi po nešto ne baš lijepo. To se zna malo pogoršati ili popraviti, ovisno kakav nam je dan, kako se osjećamo, kakvo je vrijeme vani... i slično. Stvar je u tome da ne smijemo dopustiti kompleksima da nas "preplave" i da nam otežavaju svakodnevno funkcioniranje. Oni su nekako uvijek tu, i uvijek smo ih, manje ili više svjesni, no istovremeno moramo biti svjesni da su to "samo kompleksi" i da su oni naši, te da nas većina drugih ljudi ne vidi kao što mi sami sebe vidimo.
Ono što je važno jeste biti uvjeren u neke svoje kvalitete, dobre osobine, ne samo fizičke, nego i karakterne. U podlozi kompleksa (komplekasa? ) često leži strah da nas neko neće prihvatiti. Prvo je važno znati da se ne možemo svidjeti svima. Drugo, ako naglasimo i izgrađujemo svoje kvalitete, one će doći u prvi plan i zasjeniti ono što vidimo kao nedostatke.
Pokušaj zamisliti kako bi te nekome tko te ne poznaje opisao tvoj bliski prijatelj. Bi li prvo istakao tvoju manu ili vrlinu? Što misliš, doživljavaju li te tvoji prijatelji i poznanici isključivo kroz tvoje nedostatke ili i kroz kvalitete i nedostatke, kao cjelovitu osobu?
Jedva čekam novu godinu..... :((((haha !
|
|
| |
|
post # 10 | 29.10.2012 , 10:59 PM
|
Sve to s kompleksima ae donekle je ok ali najgore je kada nekima kompleks postane kompas....zeznuta stvar....
Uvek postoji u zivotu neko ko je malo losiji od tebe a uveren da je malo bolji od tebe i tada nastaju sve nevolje ! ! !
|
|
| |
|
post # 11 | 31.10.2012 , 0:48 AM
|
to si rekao kako valja
!!!
|
|
| |