Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Infinity  
Linux??

205
poruka na forumu
6 144

post # 1 | 24.06.2012 , 3:15 PM

Ovako,pošto planiram da obaram sistem ,pa čitao sam malo po forumu i pišete kako je linux(ubuntu) - (već sam čuo za njega dosta puta) i pišete kako je bolji sistem od xp-a dosta ..
Sada guglao sam malo i slabo o njemu ima na internetu ..
Dakle zanima me ,kakav je to OS ,kakve su njegove karakteristike ,kakvu konfiguraciju moraš imati da ga instaliraš,može li na njemu sve što i na xp-u (igrice ,programi) ,koju sliku da vidim kako izgleda i ostalo što možete da dodate da mi malo to dočarate :D
I naravno na kraju link za download - torrent :D

55
poruka na forumu
35 322

post # 2 | 30.06.2012 , 8:37 AM

Zanima te kakav je to OS?
Pa dobar je dobar, radjen je na Debian platformi, sto znaci da ima dosta programa tj. podrska mu je jako dobra. imas ubuntu forume gdje ljudi rijesavaju probleme samo za ubuntu predlazu programe i slicne stvari.
Buduci da imas stvarno dosta inacica Ubuntu, izaberi onaj zadnji skini s njihove stranice napravi bootabilni CD/DVD cak imas i opciju da ga ne instaliras nego bootas i probas ga onako s Live CDa.
Za Ubuntu imas program koji se zove Wine, tj. to je program koji podrzaje aplikacije i igrice koje instaliras na Windows sisteme, znaci moci ces i na Ubuntu, odmah da ti kazem nemoj instalirati Mircosoft Office na njega jer nece da radi kako bi trebao vec je probano, imas LiberOffice dobar program.
Sto se tice downloada preko torrenta ne bih ti preporucio, skini s njihove stranice cisti ubuntu bez ikakvih dodataka.
Takodjer postoji opcija da imas i Windows i Ubuntu na jednom racunaru, Dual Boot, tako da svakim resetiranjem mozes izabrati koji sistem zelis da podignes.
To ti je ukratko. Za sve ostalo slobodno pitaj.

3
poruka na forumu
4 30

post # 3 | 30.06.2012 , 10:47 AM

Da mariokux i mene to zanima i znash li neshto o -back track-u- mozda ...A Mirzabajk jedino shto znam jeste da ti linux treba ako se konkretno bavish necim u cemu bi ti on koristio,recimo nekim hakerisanjem jeli :),i şam planiram da probam recimo- back track 5- ,i da mogu odva OS da rade ali naravno prvo uradi back up za Windows.....

1
poruka na forumu
0 0

post # 4 | 30.06.2012 , 12:03 PM

Imao sam ga mjesec dana i dobar je, brzi je od windowsa, jos mu je plus sto na njega ne djeluju virusi za Windows. Vratio sam se na win 7 ali ugl zbog igrica, jer neke linux nije podrzavao..
Prvo ga install na drugu particiju, pa ako ti se svidi install ga kao glavni OS

nm

55
poruka na forumu
35 322

post # 5 | 04.07.2012 , 1:15 PM

Quote (Jekyll99%skils)
Da mariokux i mene to zanima i znash li neshto o -back track-u- mozda ...A Mirzabajk jedino shto znam jeste da ti linux treba ako se konkretno bavish necim u cemu bi ti on koristio,recimo nekim hakerisanjem jeli :),i şam planiram da probam recimo- back track 5- ,i da mogu odva OS da rade ali naravno prvo uradi back up za Windows.....

Poprilicno dosta znam o back tracku, kada sam na terenima bio cesto sam ga koristio kao live OS na laptopu zbog interneta, vidio sam da je i nova verzija izasla ali nisam ga koristio zbog manjka vremena.
Nije los u svakom slucaju, samo ne zaboravi postoji ona LINIJA koja kada se predje nema vise povratka.

Moja preporuka je da nabavis neki bezze HDD od nekih 40-80GB i na njega install Linux, zbog particija i svega, jer covjek se prilikom instalacije zezne pa pobrise i ono sto ne misli. Ne slazem se bas s tobom da je on prioritetno zbog hakiranja, to je OS kao OS ali s free source codom, tj. mozes da mijenjas sto god zelis na njemu, uz to je i besplatan, dosta podrske, iz dana u dan se stvaraju programi za taj sistem, vecina servera se vrti na linuxu, sve u svemu bitna je dobra postavka, treba bas sjesti prouciti stvari znati za sto ti treba i postimati ga.

Poruku je menjao/la mariokux - Sreda, 04.07.2012, 1:18 PM

• Page 1 of 1
  • 1
Search: