Quote (alienhunter)
ma nemoguce breee...komplikujete tu a prosto ko pasulj..meni je sest kompova umrezeno preko rutera...kao prvo moras imati i na drugom kompu (taj koji hoces da povezes) lokal arena connection...samo jakoo stare ploce nemaju u sebi integrisanu mreznu kartu...ali ako je to slucaj uzmi novu karticu i instaliraj...kakav usb kakvi bakraci...linija ide u ruter a prvi komp u lan 1 a drugi u lan 2 mada mozes generalno u bilo koji...i sad posto ti je prvi komp vec podesen na internet idi u control panel = network connections - local arena con. -properties - internet protokol - properties...eee tu sad vidi koja ti je ip adresa kompa koji je vec na adsl-u a ispod pise default gateway to je ip adresa rutera...na drugom kompu prepisi default gateway a ip adresu stavi da bude na primer ako ti je na prvom 192.168.1.11 na drugi stavi 192.168.1.12 to su podesavanja ako ti je ip rutera 192.168.1.1 ...znaci povecas samo zadnji broj na drugom kompu od ip adrese za 1 a default gateway ostavis isti i to je to...imaces net na oba kompa i bice umrezeni tjaaa
joj, joj ljudi zasto nikada ne citate pre nego sto komentarisete pa o cemu mi pricamo tokom cele teme ako ne o tom, inace ako je pre imala Local Area Connection i net znaci da ima mreznu karticu...
Quote (sandra1000)
Pa i nemogu na net. Kad kliknem na pretrazivac pise da strana nije nadjena. Kao kad nemas net. Isto tako.
Ja sam na bratovom kompu i njime se sluzim dok se ne regulise i drugi komp. Neki problem jeste. Resila sam da oborim sistem i da kupim novu mreznu kartu sa drajverom i da sve lepo uradim ispocetka, ako ni tad nebude valjalo, lepo u servis platim i ne nerviram se. A tebe sam smorila, izvini, ali ja se stvarno nerazumem, brzo ucim, ali sa ovim stvarima nisam nikad baratala. Inace hvala za pomoc
Pazi ako vec obaras sistem nemoj da kupujes m. karticu nego sacekaj da podignes i instaliras drivere od maticne mozda ti se pojavi i L.A.C ( meni je neki dan usled strujnog udara isto izbrisani driveri m. kartice samo sam ih instalirao i radi normalno ) tako da ne bacas pare ako radi...