Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Infinity  
Pomoc!

11
poruka na forumu
0 5

post # 1 | 04.02.2012 , 7:35 PM

prije neki dan mi je dvd/cd driver potpuno nestao iz my computer-a i ja sam probao razne stvari da to popravim od brisanja lover i upper filters do ciscenja lasera i tu je nastao problem.Kada sam ponovo pokusao da podignem sistem slika je bila uzasna rezolucija nikakva i prvo sto sam primjetio je da nema nvidia-e skinuo sam i slika se popravila i onda se komp restartovao.pri sljedecem boot-u izbacivalo je gresku "OUT OF RANGE 125.6 KHz/144Hz" to sam rijesio ali sad imam nesto novo ,mislim problem pri dizanju sistema pise "REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVICE......." NEZNAM STA DA RADIM MOLIM VAS STO PRIJE POMOC NEZNAM DODADA CU MOCI DRUGA SMARATI MOJIM UPADIMA NA NJEGOV KOMP... :) Hvala unaprijed

218
poruka na forumu
23 298

post # 2 | 05.02.2012 , 1:17 AM

Proveri sve kablove koji povezuju hdd i dvd sa osnovnom pločom. Ako se inicijalizuju uređaji pri podizanju sistema onda moraš u biosu podesiti odgovarajući first boot device, primer http://www.hiren.info/pages/bios-boot-cdrom

11
poruka na forumu
0 5

post # 3 | 05.02.2012 , 1:14 PM

malo sam ja nesto caprkao po BIOS-u pa cu viditi kako da to ispravim

Added (05 Feb 2012, 12:14 PM)
---------------------------------------------
sad sam ovo probao i nista samo ponovo izbacuje REBOOT AND SELECT ...... i jos nesto u BIOS-u pod BOOT imam cd drive hdd i 1st flopi..

77
poruka na forumu
6 32

post # 4 | 05.02.2012 , 3:14 PM

Prvi boot uređaj treba da ti bude HDD.

A u ovom delu BIOS-a treba da vidiš tvoje uređaje. HDD; DVD...

11
poruka na forumu
0 5

post # 5 | 05.02.2012 , 9:09 PM

hvala na odgovorima i na posljednjoj slici kad sam uporedio sa svojim BIOS-om primjectio sam za ovo Za ovo PRIMARY IDE MASTER/SLAVE da pise NOT DETECTED pa predpostavljam da je do kablova... nema sta drugo. Hvala na pomoci

Added (05 Feb 2012, 8:09 PM)
---------------------------------------------
e pa sad sam provjerio sve kablove i sve je ok! ja misli da mi je komp zreo za servis... :)

1
poruka na forumu
0 0

post # 6 | 08.04.2012 , 10:57 AM

cao imali koga treba mi pomoc

• Page 1 of 1
  • 1
Search: