Sergej Cetkovic
| |
|
post # 1 | 09.05.2012 , 2:57 PM
|
Zbog nas
Lutam bez cilja dok se bol po dusi sniva kao kisa ledena krijem lice, krijem rane ruke gole kao grane jos u grlu tvoje ime osjecam
Sada nemam tebe i nemam nista a cini mi se imao sam sve Sada nemam kuda i nemam kome vrata sva zatvorio sam ja
Zbog nas ja gradio sam svijet bez drugova, jer dovoljna si bila srcu mom, i cinio sam sve da ostanes, uvjek radio po tvom
Gore od ovog nece moci valjda do jutra sve ce proci mozda kapi kise izbrisu tvoj lik U dzepu nista osim kljuca a u dusi sve mi kljuca o kako savrsenu laz sam zivio
Sada nemam tebe i nemam nista a cini mi se imao sam sve Sada nemam kuda i nemam kome vrata sva zatvorio sam ja
Zbog nas ja gradio sam svijet bez drugova, jer dovoljna si bila srcu mom, i cinio sam sve da ostanes, uvjek radio po tvom Zbog nas svakog dana sve sam dublje tonuo, u tvojoj lazi k'o u zivo blato
Ova dusa nije navikla na bol, prije tebe nisam nikog volio
Ova dusa nije navikla na bol
Zbog nas svakog dana sve sam dublje tonuo, u tvojoj lazi k'o u zivo blato
Ova dusa nije navikla na bol, prije tebe nisam nikog volio
Zbog nas ja gradio sam svijet bez drugova, jer dovoljna si bila srcu mom, i cinio sam sve da ostanes, uvjek radio po tvom Zbog nas svakog dana sve sam dublje tonuo, u tvojoj lazi k'o u zivo blato
Ova dusa nije navikla na bol, prije tebe nisam nikog volioAdded (09 Maj 2012, 2:57 PM) --------------------------------------------- Nazovi me
Nocas me svi, na tebe podsjete pogledima, moju bol osjete cutim, a znam da dijele nas dani
Mrzim sto svi, za tebe pitaju sa usana, tugu mi citaju eh da si tu, kao nekad k'o lani
Ne nisam jak, slome me pitanja gdje li si sad, uzalud skitanja cutim, a znam da sada smo sami
Ref. Nazovi me, da si jos dobro to mi javi ja nemam kud, ti stalno si tu u mojoj glavi k'o spas, nazovi me bez tebe su dugi ovi dani jer kao lud, jos zivim za nas
Ref. 2x
|
|
| |
|
post # 2 | 10.05.2012 , 11:50 AM
|
Znaj da moja si
Mozda sam te previse volio moj andjele al' nekom ljubav dosadi jer nekad ne izraste sve i kad se ruke potrude ne cvijeta sve sto posadis
Ti si bila zivot moj sada si mi nespokoj dusa vec je umorna al' do sad sam naucio svoje greske platio a to je skola preskupa
Ref. Uvijek znaj da moja si znaj da bila si sto drugom neces postati ni da dva zivota opet zivis
Bog sve dozvoli dao da te zavolim al' ovaj zivot nije dug da te tako lako, duso, prebolim
Mozda sam te previse volio moj andjele jer srce razum ne pita al' do sad sam naucio svoje greske platio a ti si nocas njegova
Ref.
Ref.
Za mene bolja ne postoji
Ako mozes ti da vratis vrijeme unazad da skinemo breme pretesko za nas oboje jer nije kriv ovaj stari sat sto okrece svoje kazaljke bijele preteske za nas oboje
Ref. Za mene bolja ne postoji nijedna nije kao ti al' ja ne znam sto se dogodi mene razum zna da ostavi
U meni zivis samo ti nikada necu tako voljeti jer ja nisam isti k'o i svi mene dijete zna da prevari
Kao da nisam sa ovog svijeta boli me sad cijela planeta kao da lud sam bez tvog tijela boli me sad godina cijela jer rekli smo bas mnogo rijeci koje ce i same teci nebitne za nas oboje
Ref.
Ako mozes ti da vratis vrijeme unazad da skinemo breme pretesko za nas oboje
|
|
| |
|
post # 3 | 10.05.2012 , 1:00 PM
|
Ljuska oraha
Ispraznila se dusa kao da je ljuska oraha od nje samo ostala ja mijenjao bih sebe jer niko nece tvoje ime urezano tu na usnama
Bar da ovi konci popuste jer predugo sam vezan vezan samo za tebe al' ti me kupis svaki put i ne das mi da odem od tebe
Ref. 2x Nemam, nemam srece ja sa tobom nemam srece, a ni snage da ti kazem, zbogom zauvijek
Ispraznila se dusa, kao da je ljuska oraha od nje samo ostala ja krenuo bih dalje al' sve me opet tebi vrati i svaki put sve isto je
Bar da brze dani prolaze jer predugo te nemam nemam samo za sebe al' ti me kupis svaki put i ne das mi da odem odem od tebe
Ref. 5x
Ispraznila se dusa kao da je ljuska oraha ostala..
|
|
| |
|
post # 4 | 10.05.2012 , 2:06 PM
|
Ponekad od misli te stvorim krisom Da ne vide drugi, ja ne znam da Gore je bilo ikad prije… Vrati sve tvoje rijeci jer samo to me jos Lijeci, ti nemas pojma kako nedostajes mi..
Ref: Nemoj da das da mi te vrijeme odvede, Tu u srcu mom jos se blize privuci, Kad krene bol i ove noci bez smisla, Budi mi tu, budi mi pri ruci..
Jos sebi obecam da bice bolje, Mozda nekad se vratis, U tami zagrlim jastuk, Jer na tebe mirise… Vrati sve tvoje rijeci jer samo to me jos Lijeci, ti nemas pojma koliko nedostajes mi..
Ref: (2x) Nemoj da das da mi te vrijeme odvede, Tu u srcu mom jos se blize privuci, Kad krene bol i ove noci bez smisla, Budi mi tu, budi mi pri ruci..
Bicu tu.. I kad ne treba
|
|
| |
|
post # 5 | 10.05.2012 , 2:38 PM
|
Ako te nije pronasla ljubav
Noc jedina jos zna kad dodjem sam da me doceka osmijeh njen koristi, al' znam da nisi tu a ja umoran od svega sam
Jer bol ista je kod svih kog' tuga ujede tesko preboli cutim s njom, da me ne cuju sjene te sto na tebe sve me sjecaju
Ref. Ako te nije pronasla ljubav potrazi me, bicu k'o prije na istom mjestu svu ljubav skricu od svih da nikada vise nikoga ne zavolim
A ja isti sam k'o svi kog' tuga ujede tesko preboli cutim sam, da me ne cuju sjene te sto na tebe sve me sjecaju
Ref.
Ref. 2x
Ne zaboravi
Ne daj da svasta ti govore na zlo da tebe nagovore jer ti nisi kao svi vazniji smo ja i ti
Nije nam prvi ni zadnji put prosli smo sve, daj i ovaj put pocnimo iz pocetka sve tako uvijek najbolje je
Za bolje nekad mi znali smo al' kao ludi sad pali smo
Ref. Jedno znaj, kad prodje sve i dodje kraj ne zaboravi da mi smo ljubav imali znaj, kad prodje ovaj osjecaj ne zaboravi da smo za ljubav zivjeli ne zaboravi
Nije nam prvi ni zadnji put prosli smo sve, daj i ovaj put pocnimo iz pocetka sve tako uvijek najbolje je
Zatvori oci i ljubi me nije nam vrijeme za rastanke
Ref. 2x
Ref.
|
|
| |
|
post # 6 | 14.05.2012 , 10:55 PM
|
Hiljadu razloga
Ti, nisi umjela bolje, to znas za ljubav treba i vise da das ljubav ne zivi samo od sjecanja
A ja, ja nisam onaj sto vice na glas kad lose krene da potrazi spas oci zatvorim budan da odsanjam al' nikud ne idem
Ref. Ja imam hiljadu razloga da odem jos danas a ti nijedan bas dobar da sacuvam nas bolje vrata zakljucaj i reci mi zbogom zauvijek
Ti, nisi umjela bolje, to znas za ljubav treba i sebe da das ljubav ne zivi samo od imena
Jer ja, ja nisam onaj sto vice na glas kad lose krene da potrazi spas oci zatvorim budan da odsanjam al' nikud ne idem
Ref. 4xAdded (14 Maj 2012, 10:55 PM) --------------------------------------------- Srecna si znam
Hladno je, prozore opet muti dah sa usana tvojih je krenulo milion rijeci koje nista ne znace
Ponos je nekada mnogo jaci i od zelje da budem sa tobom ja i predjem most sto nas razdvaja
Srecna si znam, jer nije moj dan i da mi se odlaskom svetis, dajem ti cvijet i citav svijet da me se ponekad sjetis..
|
|
| |
48 poruka na forumu
| |
97
| |
325
|
|
post # 7 | 14.05.2012 , 11:17 PM
|
Kad i ovo malo volje, izbrisu iz mene, ostace od bola samo uspomene, jer bila si mi sve, a ja bez tebe niko, samo dijete zna voljeti toliko. Bolje znali su od nas, ipak odrasli su ljudi, kazu nije on za tebe, jos ste mladi, malo ludi, da bice vremena, za zivot, more promijena, ali nikad moja vise samo nebo zna. Nisu mi dali da te volim, jer bio sam bez iceg, samo s tobom ja postojim, i ne bojim se niceg, samo s tobom bogat sam bio jedina. Nisu mi rekli, da te salju, nekom drugom na kraj svijeta samo pogazili tugom nase zime nasa ljeta kao da ne postojim, od mene su te duso ukrali. Prolaze godine i zivot, jos za tebe palim svijece, svakog dana boga molim da te vrati, ali nece jer bila si mi sve, jos uvijek moja nada si, zbog tebe ovaj zivot zivim, da te ne zaboravim.
Nisu mi dali da te volim, jer bio sam bez iceg, samo s tobom ja postojim, i ne bojim se niceg, samo s tobom bogat sam bio jedina. Nisu mi rekli, da te salju, nekom drugom na kraj svijeta samo pogazili tugom nase zime nasa leta kao da ne postojim, od mene su te duso ukrali.
|
|
| |
|
|
post # 9 | 26.06.2012 , 7:48 PM
|
Necu da znam
Opet radis protiv nas dovoljno je to sto poznajem tvoj glas sva zadrhtis dok mi pricas opet pricom okolisas ali dobro znas da znam
Opet ljudi govore da sam takav samo zbog ljubomore znaju vise od mene sve tvoje prijateljice opet prica pocinje
Necu da znam, tvoje ime nikad cujem jer svaki put samo se vise trujem ostavi me da zivim najbolje sam jer tako ja znam
Opet Boga zamolim da mi da jos snage da te prebolim al' jos svijecu zapalim i od vjetra zaklonim kad na tebe pomislim
Necu da znam, tvoje ime nikad cujem jer svaki put samo se vise trujem ostavi me da zivim kako ja znam
Necu da znam, dal' si s drugim ili sama jer svaki put pomislim o nama ostavi me da zivim najbolje sam jer tako ja znam
Necu da znam, dal' si s drugim ili sama jer svaki put pomislim o nama ostavi me da zivim kako ja znamAdded (26 Jun 2012, 7:48 PM) --------------------------------------------- Probudi me
Ako su samo rijeci nanijele ti bol, i, ako sam, znam, kriv za sve, onda zelim da me nema, onda zelim da me ne bude, onda zelim da me nema...
Ako su samo rijeci nanijele ti bol, i, ako sam, znam, kriv za sve, onda zelim da me nema, onda zelim da me ne bude, onda zelim da me nema...
Probudi me, iz ovog ruznog sna, pruzam ti ruke te, zeljne dodira, odvedi me gdje tuga prestaje, i ne reci mi da srusio sam sve
Probudi me, iz ovog ruznog sna, pruzam ti ruke te, zeljne dodira, odvedi me gdje tuga prestaje, i ne reci mi da srusio sam sve
Ako su te rijeci krive znam (krive znam), sada zelim da ih precrtam, da sve moje nestane, sada zelim da me ne bude, sada zelim da me nema...
Probudi me, iz ovog ruznog sna, pruzam ti ruke te, zeljne dodira, odvedi me gdje tuga prestaje, i ne reci mi da srusio sam sve,
|
|
| |
178 poruka na forumu
| |
5
| |
57
|
|
post # 10 | 06.08.2012 , 7:50 AM
|
Kad bi htjela ti Sto bi ja kad bi Bog jedne noci u snove dosao moje oci sebi da pozove i da jutro ne vidim da l' bi ustao, odustao kada bi slijep ostao
Sto bi ja kad bi Bog jednog dana dok sviram usao, stao iza mog klavira i ton po ton uzeo da l' bi ostao, odustao kada bi gluv ostao
A, samo kad bi htjela ti ja bih te dodirom od svile vidio ako pozelis ja bih srcem cuo pa ti svirao ako dozvolis u tvome pogledu bih zivio i stario to kad bi htjela ti ja ne bih mario
Sto bi ja kad bi Bog poslije svega u snove dosao da mi vrati vid i sluh ali tebe da sa sobom pozove da l' bi ostao, odustao kad bih bez tebe ostao ja ne bih pristao
A, samo kad bi htjela ti ja bih te dodirom od svile vidio ako pozelis ja bih srcem cuo pa ti svirao ako dozvolis u tvome pogledu bih zivio i stario to kad bi htjela ti ja ne bih mari
U pogledu tvom, u pogledu tvom
A samo kad bi htjela ti ja bih te dodirom od svile vidio ako dozvolis u tvome pogledu bih zivio i stario to kad bi htjela ti ja ne bih mario za drugo ne bi mario ja ne bi mario
Presten na sto
Veceras si tu, a kao da nisi hladna i nijema kao slika bez rama reci bar jednu rijec prije no svijeca izgori reci mi sto se zbilo sa nama
Veceras si tu, sakrivas pogled prstima ja vidim da nema nas vise da gubim te, moja jedina reci bar jednu rijec prije no srce izgori reci da mrzis me, jer necu izdrzati
Udalji lagano tijelo od tijela nek' usne zadrhte, ucini bar to i kao da neces i nisi htjela da odlozis hladno prsten na sto
Ugasi svijecu, ne zelim da sija hocu u mraku da opipam smijeh slazi me barem da tako ti prija zaplaces li ucinicu grijeh
Veceras si tu, sakrivas pogled prstima ja vidim da nema nas vise da gubim te, moja jedina reci bar jednu rijec prije no srce izgori reci da mrzis me, jer necu izdrzati
Udalji lagano tijelo od tijela nek' usne zadrhte, ucini bar to i kao da neces i nisi htjela da odlozis hladno prsten na sto
|
|
| |
|
post # 11 | 08.08.2012 , 4:38 PM
|
Kise
Niz koju ulicu misli da pokrenem da napisem pjesmu ljubavnu, na tvome ramenu sve njezne rijeci ostavi, i nestani, nestani u snu
Na koju stranicu knjigu da otvorim i ponudim pjesmu ljubavnu na tvome jastuku sve stihove ostavim i nestanem, nestanem u snu
Ref. Kise su donijele sve sto nedostaje, aha s' tobom je uvijek najbolje, suze mi oprale, osmijeh ti vratile, sad znam, sa tobom sva tuga nestaje
Na koju stranicu knjigu da otvorim i ponudim pjesmu ljubavnu, na tvome jastuku sve stihove ostavim i nestanem, nestanem u snu
Ref.
|
|
| |
|
post # 12 | 10.09.2012 , 0:54 AM
|
DA L' ME OČI VARAJU
Da l' me oči varaju, il' ovo ispred mene hodaš ti ovo nisam očekivao, ti i on u istoj ulici. Da l' da korak produžim, ubrzam i na drugu stranu pobjegnem pa da onda zaplačem, za oboje.
Da l' me oči varaju, al' ti mi loše izgledaš, malena samo reci, da l' je moguće da posle toliko vremena, tebe nije znao voljeti kao što sam nekad ja...
Samo ne reci da si srećna, kada vidim sve... na korak iza tebe sam... već kako dišeš osjećam...
I bolje da me ni ne vidiš, i za mene da ne čuješ, bolje je da ni ne vidiš da sam dobro, kad već nisi ti i bolje da te ni ne vidim, sad nemoj da mi se okreneš, jer ni ja neću izdržati, ako vidim te kako plačeš to će rasjeći me, kao mačem
Moja bivša jedina, što si mu vjerovala, tu si pogriješila...
Da l' me oči varaju, il' ovo ispred mene hodaš ti, ovo nisam očekivao da osjećanje mi razum pomuti
Da l' da korak produžim, ubrzam i po ramenu te dodirnem da za tren vratim naše godine a ja od tebe ne ozdravljam već dugo, dugo živim sam
Neuspeh nije opcija!
|
|
| |
|