Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

Archive - read only
Koja ste krvna grupa?

8879
poruka na forumu
844 4320

post # 21 | 05.12.2011 , 10:35 PM

Quote (beautifulwomen)
Krvne grupeKrvna grupa A
Seobom ljudskog roda u potrazi za izvorima hrane nova životna okolina uticala je na prilagođavanje (izmenu) probavnog i imunološkog sastava. Istrebljenjem velike divljači pojavila se potreba za uzgojem hrane. Zato je pojava krvne grupe A vezana uz poljoprivrednu, neolitsku revoluciju, kada se počela sve više jesti hrana biljnog porekla (žitarice).
Krvna grupa A uz fukozu sadrži i šećer N-acetil-galaktozamin koji predstavlja njen antigen, pa može primati krv grupe 0 i A. Za osobe krvne grupe A može se reći da su pravi vegetarijanci, kojima šteti konzumiranje mesa i mlečnih proizvoda.
Danas je procenat ljudi krvne grupe A najveći oko Mediterana, Jadranskog i Egejskog mora, u Španiji, Turskoj i na Balkanu.

Quote (aVe)
Za osobe koje imaju krvnu grupu A moglo bi se reći da je njihov sinonim - mislim! Ova krvna grupa daje inteligentne osobe, koje neretko deluju nezainteresovano i hladno, ali time se zapravo štite, jer su veoma osećajne. Najbolje bi ih opisao izraz - njen vojnik, jer ih pored emotivnosti odlikuje disciplina i samodisciplina. Uvek će da izaberu visokoorganizovanu grupu, kada rade, vrlo su profesionalne i posvećene svojim životnim, profesionalnim ili porodičnim obavezama. Spremne su da preuzmu odgovornost, da razumeju druge, ali to očekuju i od drugih. Jako su dobri rukovodioci, insistiraju na preciznoj organizaciji, predanom radu i ustanovljenom redu. Zahtevne su, ali pravedne osobe. One ne znaju, niti ih interesuje, da dominiraju ili da se eksponiraju. To nikako. Kod njih je primetan sporiji napredak u karijeri, jer zbog nenametljivosti često ostaju neprimećeni, usamljeni i po strani.
Partnerstvo i porodica
Žene i muškarci krvne grupe A su demokratični u vezama, poštuju partnera i njegove kvalitete. Međutim, zbog emotivne i osetljive prirode, otkriće svoja osećanja tek kada su potpuno sigurni da neće biti izigrani i povređeni. Žena krvne grupe A je majka koja svoju decu kontroliše i podržava, ali i zahteva mnogo od njih.

E u ovo verujem, ne u horoskop... :D Istina je! :D Istina! :D

Ko si ti?

1795
poruka na forumu
403 2824

post # 22 | 06.12.2011 , 3:31 PM

A+

aVe, svaka cast! Fantastican tekst. Sve sto si napisao za k.grupu A je tacno. ;)

Da ti budem drazi,
tebi pricao sam lazi,
obecao ti svemir,
a donio ti nemir.
Ljubavi sam zlato
bacio u blato. ♥

403
poruka na forumu
72 625

post # 23 | 06.12.2011 , 3:54 PM

A- .... nisam vegeterijanac ali sam blizu.. od mesa jedem samo piletinu i ribu...

Quote (thejigsaw1989)
Krvna grupa A

Za osobe koje imaju krvnu grupu A moglo bi se reći da je njihov sinonim - mislim! Ova krvna grupa daje inteligentne osobe, koje neretko deluju nezainteresovano i hladno, ali time se zapravo štite, jer su veoma osećajne. Najbolje bi ih opisao izraz - njen vojnik, jer ih pored emotivnosti odlikuje disciplina i samodisciplina. Uvek će da izaberu visokoorganizovanu grupu, kada rade, vrlo su profesionalne i posvećene svojim životnim, profesionalnim ili porodičnim obavezama. Spremne su da preuzmu odgovornost, da razumeju druge, ali to očekuju i od drugih. Jako su dobri rukovodioci, insistiraju na preciznoj organizaciji, predanom radu i ustanovljenom redu. Zahtevne su, ali pravedne osobe. One ne znaju, niti ih interesuje, da dominiraju ili da se eksponiraju. To nikako. Kod njih je primetan sporiji napredak u karijeri, jer zbog nenametljivosti često ostaju neprimećeni, usamljeni i po strani.
Partnerstvo i porodica
Žene i muškarci krvne grupe A su demokratični u vezama, poštuju partnera i njegove kvalitete. Međutim, zbog emotivne i osetljive prirode, otkriće svoja osećanja tek kada su potpuno sigurni da neće biti izigrani i povređeni. Žena krvne grupe A je majka koja svoju decu kontroliše i podržava, ali i zahteva mnogo od njih.

Muškarci krvne grupe A često na prvu loptu nisu interesantni ženskom polu, njihove vrednosti žene otkrivaju tek kad se nađu u dužim vezama. Međutim, njihov najveći kvalitet je što su odani i potpuno posvećeni porodici, kada je jednom zasnuju, na nju prenose težište svog života. Oni podržavaju i vole da podržavaju i ističu kvalitete i sposobnosti svojih supruga.

e ovo je tacno totalno ... :)

1
poruka na forumu
0 0

post # 24 | 06.12.2011 , 3:56 PM

a+ al gluposti ja otkidam mleko mesoo sve dance igrice

78
poruka na forumu
24 168

post # 25 | 06.12.2011 , 4:24 PM

JA sam 0+ i bas ne volim meso

218
poruka na forumu
23 298

post # 26 | 10.12.2011 , 2:55 AM

Hvala Nevena92, radio je samo copy - paste B) eh da samo znate koliko sam se ja nadobijao batina zbog ovog Rh negativnog i to od rodjene babe. Sreća to bilo samo par meseci preko letnjeg raspusta. Jedem ja meso jede ono mene a ako ga ne pojedem nema igre, nema ovog nema onog + dobijes batine. Mačka sam obožavao spomenik sam mu trebao dići spasao nebrojano puta. Baba je bila ubeđena da sam jeo ali sam ga uglavnom na neko čudo smuvao negde. Meso nisam mogao jesti do 15-16 god. piletinu tek mozda od 20-22. Ribu sam jeo povremeno od 10 god ali ako naletim na masno izbegavao sam i nju. Sve to u malim količinama, danas nemam problema sem viška kg preko zime.
Većina ljudi oko mene bila je ubeđena da sam čuknut u glavu pa da ga zbog tog izbegavam. Uzmem uglavnom neko parčence da im dokažem da nisam vegeterijanac i da me ostave na miru.
Društvo mi je poverovalo iskreno tek kada sam dobio trovanje od mesa, bi gladan ko pas, pojeo malo više mesa (tada sam ga već mogao jesti) i zamalo što dušu nisam iz sebe izbacio. Posle tog sigurno god dana nisu postavljali meso ispred mene što je sigurno sigurno je :p Inače nije postojalo sta nisam mogao jesti. Danas se uglavnom desi da osetim pad imunitete ako nekoliko dana za redom konzumiram meso. Zdravlje mi je takvo da sam potrebu za zdravstvenom kontrolom imao pre 12 god i to zbog odlaska u vojsku, pre tog... uh teško da se setim...

Poruku je menjao/la aVe - Subota, 10.12.2011, 3:02 AM

310
poruka na forumu
34 246

post # 27 | 10.12.2011 , 12:46 PM

A+

362
poruka na forumu
137 1278

post # 28 | 10.12.2011 , 1:08 PM

0+ :)

" Niko ne veruje lepim ženama. Suviše su lepe da bi bile verne. Takav je slučaj i sa pametnim muškarcima. "

486
poruka na forumu
673 4564

post # 29 | 23.01.2012 , 8:45 PM

B-pozitivna :D :D :D

♥♥♥♥"Ne postoje ljepše riječi, a ni zvuk, od njegovog "Volim te"! ♥♥♥♥

564
poruka na forumu
128 1154

post # 30 | 23.01.2012 , 8:54 PM

Nulta pozitivna.. ;)

278
poruka na forumu
108 1504

post # 31 | 23.01.2012 , 9:06 PM

ja nemam pojmaa :o :o :o

Nemoj žuriti s ljubavi. Čak se i u bajkama sretni završeci nalaze na posljednjoj stranici. ;)

1520
poruka na forumu
180 1265

post # 32 | 26.01.2012 , 11:48 PM

0+

Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima."
A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo."
P.S. You want a piece of me?! :)

760
poruka na forumu
23 295

post # 33 | 01.02.2012 , 2:07 PM

ab+

Sve mi je jasno sada kada je srce prazno!!!

317
poruka na forumu
37 72

post # 34 | 11.02.2012 , 1:45 AM

Ja sam A+ <_<

3390
poruka na forumu
1181 12635

post # 35 | 11.02.2012 , 2:20 AM

Ja msm da sam AB+ nisam 100% siguran :D

459
poruka na forumu
54 458

post # 36 | 12.02.2012 , 2:44 PM

Vatrena...

Spakovah uspomene,tragove borbe,umornu dusu,opet na pocetku...
Gledam u u unutrasnjost,jedine ostale tajne duboko skrivene...
Vreme je da se krene u bolje sutra...sa sesirom....

254
poruka na forumu
81 1657

post # 37 | 12.02.2012 , 2:59 PM

Pravo da ti kazem nemam pojma :D

576
poruka na forumu
34 295

post # 38 | 18.02.2012 , 5:29 PM

Jako zanimljivih tekstova ;) hvala na nauci :) Opsta grupa sam :)

>>> NEMAM LEVU CIPELU <<<

265
poruka na forumu
47 378

post # 39 | 01.03.2012 , 1:59 AM

A-

The world will look up and shout: "Save us!", and I'll whisper: "No."

348
poruka na forumu
103 726

post # 40 | 01.03.2012 , 2:06 AM

A+...ako nekom nekad treba (ne daj Boze), zovite :)

Noli turbare circulos meos!
- Archimedes

Search: