Ubrzanje Opere
|
|
Par reči o sebi
|
post # 1 | 18.07.2011 , 2:41 AM
|
Evo nekoliko načina koje mogu da vam pomognu da ubrzate pretraživanja u Operi: Povećanje ukupne konekcije
Ovi saveti najverovatnije ne mogu pomoći Dial-Up korisnicima.
1. Otkucajte about:config u address bar-u. 2. Otkucajte connections u polje za pretragu. 3. Promenite vrednost Max Connections Total u bilo koju između 32 i 65. 4. Ne menjajte Max Connections per Server. 5. Nakon što ste to uradili, samo sačuvajte podešavanja i restartujte Operu.
Za Dial-Up korisnike postoji Opera Turbo. ikonica se nalazi u donjem levom uglu. Samo treba da kliknete na Enable Opera Turbo i Opera Turbo će ubrzati vaš Dial-Up. Kaže da nema efekta na brže internete, ali ga ja držim uključenog. Smanji količinu posećenih stranica u Istoriji: U Istoriji, Opera vodi računa do 500 poslednje poslećenih stranica. To će zapravo povećati vreme pokretanja Opere. Možete otići u Preferences>Advanced>History i smanjite čuvanje adresa na 100. Najbolji način da se ubrza je da očistite keš memoriju svaki put kad startujete pretraživač. To možete učiniti kada odete u Tools>Delete private data.
Učitavanje mejla i RSS veze pri pokretanju:
Operi treba mnogo vremena za učitavanje mejla i RSS naloga pri pokretanju što može dovesti do velike aktivnosti diska pri pokretanju. Ovo će takođe uticati na ukupne performanse Opere. Možete usporitii svaki nalog posebno da bi se poboljšala početna brzina. Da bi to uradili, pratite sledeće korake: 1. Pronađite vaš accounts.ini fajl. 2. Svaki nalog treba da ima ulaz Initial Poll Delay=X gde bi X trebalo biti podešeno na najmanje 60 (sekundi) a RSS na 120 ili više. Učitavanje:
Ako imate brz internet, onda možete podesiti ovo da se nanovo iscrtava. Možete to učiniti ovde:Tools>Preferences>Advanced>Browsing>Loading Opera Skins:
Većina vas voli da ima drugačiji, unikatan, upadljiv za oko skin za Operi. Ali činjenica je da većina skinova usporava Operu. Predlažem Default skin, Standard ili Windows Native. Uklonite nepotrebne dodatke(plugins):
Ako imate mnogo dodataka, to će usporiti Operu. Sklonite nepotrebne dodatke. Otkucajte opera:plugins u address bar-u i prikazaće vam listu dodataka koji su trenutno instalirani. Možete ih deaktivirati otvarajući fajl plugin-ignore.ini koji se nalazi u direktorijumu gde je Opera instalirana i dodajte ime dodatka koji hoćete da isključite. Zaštita od zloupotrebe:
Ova opcija će u svemu zavisiti od korisnika koji je koristi. U slučaju da znate šta radite, onda možete isključiti zaštitu od zloupotrebe, ali ako ne znate, nemojte. Ako hoćete da isključite ovu opciju, možete to uraditi ovako:: Preferences>Advanced>Security>Enable Fraud protection Deselektujte ga da biste je onemogućili. Glatko skrolovanje(Smooth Scrolling):
Glatko skrolovanje izgleda veoma dobro, ali činjenica je da neki sajtovi usporavaju Operu kada je ova opcija uključena. Ako je isključite, brzina pretraživanja će se povećati. Možete to ovde Preferences>Advanced>Browsing>Smooth scrolling. Samo deselektujte da bi ga onemogućili. Povećanje vremena koje je potrebno za korišćenje keširanih slika:
Opera preuzima i čuva slike na vašem hard disku da bi omogućilo brže pokretanje idući put. Po defaultu je namešteno na 5 sati. Možete ga povećati na 24 sati ovde: Tools > Preferences>Advanced>History>Check images Promenite ga da proverava slike svakih 24h.
Blokiranje flash slika:
Ako ste zabrinuti za flash banere, slike, itd, na određenom sajtu, možete ga onemogućiti desnim klikom na flash stvar i blokirati ga. Takođe, možete dodati neke flash stvari koje više ne želite videti ovde: Tools > Preferences>Advanced>Browsing>Blocked content Isključivanje Favikona:
Možete onemogućiti njihovo učitavanje, tako što ćete pomeriti iz 1 u 0 u Always Load Favicon opera:config#Multimedia|Alwaysloadfavicon Isključivanje animacije: Možete isključiti animacije kada odete na opera:config#Multimedia|Show Animation To neće značajno povećati vašu brzinu, ali će značajno smanjiti upotrebu propusnog opsega (bandwidth usage).
Fajlovi:
0013842.jpg
(28.1 Kb)
Poruku je menjao/la cp6uja - Ponedeljak, 18.07.2011, 2:42 AM
|
|
| |
|
post # 2 | 02.10.2011 , 3:48 PM
|
tnx zapravo radi brze
|
|
| |
|
|
post # 4 | 02.10.2011 , 7:53 PM
|
radi hvala ti
|
|
| |
Par reči o sebi
|
post # 5 | 12.05.2012 , 1:29 AM
|
Quote (boka2211) ma samo ukljucite turbo mod i radi vam brze
Prvo, navedeno je to, klikom na Opera Turbo, ali to slabije radi korisnicima bržeg interneta, to je za, kako je prikazano Dial-Up korisnike kojih nema mnogo.
Quote (Dark_Demon) radi hvala ti Quote (_Sweeper_) tnx zapravo radi brze
Nema na čemu, tu sam da pomognem Takođe, svaki pretraživač se može ubrzati redovnim brisanjem istorije (history), keša (cash) i kolačića (cookies).
|
|
| |
|
post # 6 | 12.05.2012 , 10:48 AM
|
Ono sto je vazno a nije napomenuto, ako koristite zadnju verziju Opere, a koristite, nemate sta da mjenjate. Probajte pa cete vidjet da je vec sve podeseno kako stoji ovdje da treba. Uostalom toliko ce vam ubrzat operu da to necete to ni primjet. Dalje opera turbo vrijedi samo za dial-up korisnike, a vjerujem da takvih nema puno. Ako stvarno hocete brzu Operu uzmite veci internet paket
Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se... Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka. Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...
|
|
| |
256 poruka na forumu
| |
3
| |
109
|
|
post # 7 | 15.05.2012 , 7:13 PM
|
odlican tut. svaka cast. nazalost ja ne koristim operu. bar ne na kompu. navikao sam na google chrome. bez obzira odlican tut.
We Are Changing Future Forever!
|
|
| |