Sekte
|
|
|
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 42 | 23.06.2011 , 3:53 PM
|
Pametan si ti momak....
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
Par reči o sebi
|
post # 43 | 08.07.2011 , 3:23 AM
|
Nek su im lepa leđa
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 44 | 08.07.2011 , 3:46 AM
|
...i sto dalje od nas... Neka im je JEHOVA u pomoci....
|
|
| |
|
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 46 | 08.07.2011 , 8:14 AM
|
BRAVO Sladjo
|
|
| |
|
post # 47 | 08.07.2011 , 8:26 AM
|
pa nadjo negde na netu pa reko da postavim zanimljivo je
|
|
| |
|
post # 48 | 19.08.2011 , 9:10 PM
|
Sekta ili sljedba je svaka religiozna grupa koja ima vlastiti i svojstveni pogled na svijet, što proizlazi iz naučavanja jedne od glavnih religija svijeta, ali nije s njime identičan.[1]
Izraz sekta (u teologiji) označava grupe koje su nastale odvajanjem od većinske religije. Takve grupe obično drugačije tumače glavne tvrdnje religije iz koje su proizašle.
Ernest Tröltsch kaže da je "Crkva obilježena objektivnim i postojanim, dok sljedba ima svoju jezgru u osobnom doživljeju obraćanja i vlastite odluke... Crkva svoje vjernike nosi, sljedba je od svojih vjernika nošena."
Kod naroda koji se služe romanskim jezicima prevladava pojam sljedba ili sekta, dok se u u engleskom govornom području upotrebljava izraz kult. U našem ga jeziku ipak ne valja miješati s pojmovima sekta ili sljedba.
ovo je citat iz wikipedije....
ljudi moji dragi, radite jednu veliku gresku u pocetku.... nitko od vas nije rekao da je razlika izmedu sekte i religije samo u broju clanova.... i krscanstvo je u svom pocetku smatrano sektom....
ovo sto vi nabrajate su losi primjeri, toga ima i toga je uvijek i bilo.... sjetite se samo inkvizicije....
i ja sam protiv takvih stvari samo mislim da kad je ovako ozbiljna tema u pitanju treba stvari sagledati sire i objektivno...
grupa ljudi koja se ne slozi sa tumacenjem crkve i izdvoji se je sekta, imate amise na primjer, nitko od vas nije spomenuo primjer takvih sekti....
svi mi imamo pravo raditi sto zelimo, dok pri tome ne vrijedamo druge ljude ni njihove vrijednosti, svako ponasanje koje prelazi te granice nema veze s vjerom, to je dalje kriminal i glupost....
|
|
| |
|
|
post # 50 | 21.08.2011 , 9:17 AM
|
dragon, khm... Juda nije Djavo ... Juda se odrekao Jehve, jer je njemu stalo do novca ( pre je bio skupljac "haraca" )... Medjutim, kad je Juda video to sto je video, vratio je novac tj. bacio novac njima, a oni nisu hteli da se ogrese o taj krvav novac... I eto... Obesio se o drvo... Verovatno sada kad sam pomenula Jehvu, Vi cete pomisliti da je to neki tamo Jehovni svedok... Ime Jehva se pominje mnogo puta u Starom i Novom zavetu... I on predstavlja Boga... Tj. Isusa...
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 51 | 05.10.2011 , 2:41 PM
|
U mom gradicu ima sektasa i ja ih znam iz vidjenja i ima ih oko 5 ili 6 ne znam tacno, uvek kad ih vidim da prolaze dize mi se kosa na glavi i svaki put predjem sa druge strane ulice, niko ih ne dira, slobodno se krecu ali dosta privlace paznju... Pre dve godine, jedan decko se ubio, pisale su i novine o njemu, imao je zadatak da ubije svog oca kako bi postao nesto u toj grupi otkud znam sta je vec trebao da bude i on nije mogao pa je ubio sebe tj. obesio se. A onda su ljudi pricali da to nije istina, da on nije bio sektas vec da je upao u dugove i zato se ubio. Svi smo mi znali da je ono prvo u pitanju nego stariji ljudi nece o tome da pricaju, ipak su to za njih jos uvek tabu teme. Ne znam ja, nikad mi ti ljudi nisu bili jasni, i stvarno me plase. Da mi je sudjeno da biram da li da budem sektas ili gej, pre bih izabrala ovo drugo (misim, ne zna se sta je gore ali bih ipak bila ovo drugo).
|
|
| |
|
|
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 54 | 03.09.2012 , 1:05 AM
|
badule, Heheheheheh.....ljudi sekta je samo grupa ljudi koja veruje u vise bogova.....naravno postoje i oni koji su umislili da su glasnici boga pa ubijaju nevine ljude...
badule, Epa tebra gay-ovci i sektasi nisu isto da budemo realni........nisu osobe gay i lezbo orjentacije izgubili veru u boga i sve to....ja vise vidim da gejevi budu ubijani od strane "poboznih ljudi i osobe normanlne sexualne orijentacije" lezbijke koje budu odbacene iz drustva zbog jednog obicnog sexualnog opredeljenja....... I ko je tu zla sekta ovi "normalni pobozni ljudi" ili "bolesni ateisticko i ubilacki nasrtojeni gejevi"......svi smo mi ljudi retko ko od nas je covek
|
|
| |