Sudbina
|
|
|
post # 1 | 19.06.2011 , 11:37 AM
|
Sta je to subina? Imate li odgovor na ovo pitanje?
Ko si ti?
|
|
| |
Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
|
post # 2 | 19.06.2011 , 6:07 PM
|
ono sto se mora desiti to se nemoze izmjeniti .... (mozda moze )
http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg
My Father was always in a good spirits, he loved Football. It makes me a bit sad because if he could enjoy seeing me now, what I have achivet, that would be a hight in his life.
BUT I AM SURE THAT HE WATCHES OVER ME FROM ABOVE.
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
|
|
post # 4 | 15.11.2011 , 10:04 PM
|
Sudbina je nesto sto svi imamo od dana kad se rodimo nekome je sudbina jako dobra a nekome i losa za mene je moja sudbina mesana nekad je dobra nekad losa kako god to je moj zivot moja sudbina
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
|
post # 5 | 16.11.2011 , 0:24 AM
|
Sudbina je, prema narodnom verovanju, sila koja određuje život svakog pojedinca i od koje ce ne može umaći. Sudbina je ono što je nekom predodređeno, pogotovo najznačajniji događaji u životu, uključujući čas i način smrti. Događaji koje čoveka snalaze smatraju mu se dosuđenim, a ono željeno koje i pored uloženog truda ostaje neostvareno, smatra ce nesuđenim.
U filozofskom smislu, sudbina je nužni red u svetu kojem je podvrgnuto svako biće. Sudbina nije slepa ili slučajna kao usud (lat. fatum), nego racionalna premda je nepoznata pojedincu koji u njoj učestvuje. Tokom istorije, mnogi ljudi su bili nezadovoljni samo fizičkim objašnjenjima teških bolesti, raznih nesreća i prerane smrti, pa su pretpostavili natprirodni uzrok nevoljama koje dolaze bez obzira na zasluge. Verovanje u sudbinu čini život podnošljivijim time što čoveku omogućuje prihvatanje racionalnost univerzuma uprkos očiglednim nepravilnostima i nepravdama.
Postoje veštine i pseudonauke koje nastoje da spoznaju ljudsku sudbinu. Tako, astrologija tvrdi da raspored zvezda u vreme rođenja određuje sudbinu, dok neki oblici gatanja imaju za pretpostavku da se sudbina može otkriti iz linija dlana ili pomoću snova. Previše izraženo verovanje u nepromenjivost sudbine naziva se fatalizam.
eto kako objasnjavaju filozofi i veliki umovi kao ja xaxaxa mada ja mogu da kazem i da je Srcemoje, moja sudbina ali istina je tamo negde !!!
|
|
| |
|
post # 6 | 19.11.2011 , 9:45 AM
|
Quote (Impi) eto kako objasnjavaju filozofi i veliki umovi kao ja xaxaxa mada ja mogu da kazem i da je Srcemoje, moja sudbina ali istina je tamo negde !!! Impi sta vidis kod mene u buducnosti
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
|
post # 7 | 20.11.2011 , 7:01 PM
|
|
|
| |
|
post # 8 | 02.10.2012 , 9:16 AM
|
Sudbina je doci na ovaj sajt pronaci neke teme slucajno i podsetiti se lepih dana
Poruku je menjao/la Srcemoje - Utorak, 02.10.2012, 9:16 AM
|
|
| |