Najbolji filmski tandemi po vama
|
|
|
post # 1 | 02.03.2012 , 4:05 AM
|
Pozdrav, baš sad razmišljam o tome koliko ljudi danas istinski voli "old school" ili starinske filmove, tipa westerne i da li ih uopće ima da stvarno uživaju uz filmske tandeme, pa ne samo u Westernima već i u novijim filmovima.
Evo recimo, meni su najbolji slijedeći tandemi:
-Lee van Cleef i Clint Eastwood. Nisu puno zajedno glumili ali u dva filma sasvim dovoljno da ih se zavoli. Za dolar više i Dobar, loš, zao su filmovi u kojima su zajedno glumili, i to su po meni uz "Once upon a time in the west" ponajbolji westerni ikad snimljeni...
-Sergio Leone i Ennio Morricone. Prvi je tvorac "spaghetti" westerna i vjerovatno najbolji western redatelj svih vremena. Ujedno je i tvorac westerna popraćenih najboljom muzikom čiji je autor baš ovaj drugi - Morricone. Stereo filma "Fistful of Dollars" i zadnja scena filma "For a few dollars more" dovoljno govore za ovaj tandem.
-Quentin Tarantino i Harvey Keitel. Prvi odličan glumac i još bolji redatelj. Čovjek koji je svoje znanje stekao radeći po uzoru na Sergia Leonea i kad sam prvi put za to čuo otad sam gledao sve što se moglo vidjeti sa Tarantinom (čovjek na mom avataru). S druge strane tu je Harvey Keitel, dobio je jednu od primarnih uloga u Tarantinovom prvom filmu Reservoir Dogs a par godina kasnije bio je i dio Tarantinovog "Pulp fiction" filma u sjajnoj glumačkoj postavi sa Samuelom Jacksonom, Umom Thurman, Johnom Travoltom i Timom Rothom.
Nadovezao bih se još na Tarantina i njegovu suradnji sa Rothom. Roth je također glumio u njegova prva dva filma, u Reservoir Dogs je bio ubačeni policajac pod imenom mr. Orange koji je posljednji preživjeli sa Harveyem Keitelom u tom filmu i uglavnom je cijela radnja vezana za njih dvojicu.
Također bih u ove sjajne glumačke tandeme dodao i Tarantina zajedno sa Jacksonom. On je glumio u dva njegova filma.
Može se reći da je Tarantino i tvorac Ume Thurman, jer velik broj njenih najvećih uspjeha proizilazi iz filmova Kill bill oba dijela i Pulp Fictiona i oba je režisirao baš Tarantino.
Da čujem vas, ko su prema vama najveći filmski tandemi? - Čiji vam se zajednički rad u filmovima svidio?
Ne očekujem baš puno odgovora, ali nadam se barem nekima...
The Reservoir dog
|
|
| |
|
post # 2 | 10.03.2012 , 0:40 AM
|
Reservoir, sve pohvale Moj izbor su: Bud Spencer & Terence Hill
|
|
| |
|
post # 3 | 10.03.2012 , 9:42 PM
|
Quote (luka83) Bud Spencer & Terence Hill
Slažem se u potpunosti.
|
|
| |
|
post # 4 | 10.03.2012 , 10:44 PM
|
Quote (luka83) Bud Spencer & Terence Hill legende, pa sad si me naveo na razmisljanje ..ne mogu da se setim nekog tandema iz vesterna...ali evo sto mi se svidja ,braca Farrelly,Jackie Chan i Chris Tucker,Sylvester Stallone i Kurt Russel,Danny Glover i Mel Gibson...ne pada mi na pamet trenutno neki akcijski tandem..
|
|
| |
|
post # 5 | 12.03.2012 , 11:27 PM
|
Evo jedan romantični duo Danny Kaye & Virginia Mayo
|
|
| |
|
|
|
|
post # 9 | 28.03.2012 , 1:15 AM
|
Slazem se u potpunosti sa svima vama...sve jaki tandemi dobri glumci i dobri filmovi...znam da nije to bas "Old School" ali takodje mnogo jak tandem glumaca je u filmu "Swordfish" ili Sabljarka
"Kada bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi"
|
|
| |
|
post # 10 | 28.03.2012 , 2:56 AM
|
ma najjaci su chris tucker i jackie chan u gas do daske vrh
|
|
| |
|
Par reči o sebi
|
post # 12 | 04.04.2012 , 0:49 AM
|
Bad Spenser i Terens Hil u ko zna koliko filmova.
|
|
| |
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 13 | 28.08.2012 , 0:20 AM
|