j p
|
post # 1 | 13.09.2016 , 6:18 PM
|
BANKA ZA (OROČENO) HVALA
u banci bih da oročim hvala šta mi firma na rastanku dala i još jedno lepo od komšije kom pomogoh da kuću pokrije
neću biti svačija budala kad unovčim oročeno hvala
molio me prijatelj prekjuče da pomognem da mrežu izvuče na pijaci ribu je prodao a meni je lepo hvala dao
glumi lena il bolesna rađe teško banka za hvala se nađe
došla juče rođaka me zvati da pomognem jabuke joj brati sa mnom vreća deset je nabrala ništa dala već mi rekla hvala
slaba plata od moje je raađe teško banka za hvala se nađe
davljenik se hvata i za slamku da uložim hvala tražim banku ako znaš je, hitno mi dojavi jer sto hvala već imam u glavi
u novčanik jedva su mi stala dva debela za teški rad hvala za sve šta je sa hvala plaćeno pitaj jel na banci oročeno
ako nije beži od tog rađe teško banka za hvala se nađe
ni prst mali ne bih sad pokreno ako hvala nije oročeno oni voze kola, ja sandale jer me plate tako da me hvale
nek sad traže naivnije, mlađe teško banka za hvala se nađe
kad god me je lija na rad zvala za platu sam zaradio hvala za sve šta je sa hvala plaćeno pitaj lepo - jel to oročeno
ako zovu beži od tog rađe teško banka za hvala se nađe
lija bi ti i kožu odrala i za platu dala velko hvala svak pametan čovek ili žena neka traži hvala oročena
beži brzo od besplatne raađe teško banka za hvala se nađe
drugarčina prijatelj mi pravi kad mu trebam, odmah mi se javi prijateljska raađa kad me zvala plaćen uvek bio sam sa hvala
da to hvala korisno mi bude koje sa njim ja da platim ljude
pitao sam gazdu u pekari pošto danas baš nisam pri pari kolko mogo leba mi dati sa desetak hvala da se plati
prijatelj se s prijateljem slaže jedni drugim pomoć daju, traže jedni traže, a drugi je daju mnogo hvala plata je na kraju
pitao sam banke glavnog šefa dal imaju pogodnoga sefa da u njega dvesta hvala stavim reko mi da doktoru se javim
ko god plaćen za rad je sa hvala otac ti je il velka budala
prijatelj bi da ti bude svako kada besplatno radićeš mu lako
to je meni moja raađa dala tražim banku da oročim hvala mesto para, mnogo hvala pravim al na koju banku da to stavim
takvu platu moja raađa dala gde je banka da oročim hvala rađe glumi bolesna il lena kada hvala nisu oročena
treba znati ljude zapetljati a to zna ko sa hvala te plati ko je s hvalom više te platio na tvoj račun se obogatio
beži brzo od besplatne raađe teško banka za hvala se nađe
SM ...
KAKO LAKO
kako lako steći velke pare: sa nasledstvom od rođake stare
kako lako školu završiti: vrlo važnog nekog dete biti
kako lako posao dobiti: vrlo važnog nekog ljubav biti
kako lako steći zgodnu ženu: sami noćnu da radite smenu
kako lako u svemu uspeti: na grbaču drugih se popeti ...
ZNA SE
posvađani narodi i rase rasisti su tu većina - zna se
čovek druge vere - to je prase tako misli ljudski đavo - zna se
drugi narod neka travu pase tako žele svi rasisti - zna se
sve vrline tek njihove krase tako trube svi sputani - zna se
da rođenjem od bolje su klase tako lažu svi rasisti - zna se
njima u se, na se i poda se a drugome izbeglištvo - zna se
svaki narod misli samo na se tako rade svi rasisti - zna se
zaslepljene sa rasizmom mase kud to vodi: samo u rat - zna se ...
NOVA REKA
pre su ljudi živeli od reke a sad žive od asvaltnog puta u krajeve idu svi daleke ceo život čovek negde luta
putevi su danas reke nove a putnici ribe pune love ...
INVALIDI NERADA
invalidi smo nerada jer nam tako dala mlada zaposlila samo sebe da nas pokret jače grebe
bolesan sam od nerada tu mi bolest dala mlada zaposlila samo svoje pošto stada se ne boje ...
DVA HRAMA
hram razumu skrio sam u šumu rekao sam gde je samo kumu vremena je prošlo jako malo zgarište me hrama dočekalo
hram ljubavi u srce sam skrio hvala kumu šta me naučio ne pričati o ničem o sebi da kum našo i palio ne bi
podigao dosad dva sam hrama taj razuma pojela je tama ...
DAL STE OVO ZNALI
ne znam deco dal ste ovo znali da su neki sa drveta pali od tada im najbolje ne ide jer ne mogu daleko da vide
ne znam deco dal ste ovo znali da su nekii od blata postali zato dete voli da se blati da bi mati šta imala prati
ne znam deco dal ste ovo znali da su neki čak sa Marsa pali zato bit će astronaut dete oni lete na druge planete ...
ДВА СТАБЛА
једном стаблу јако је корење ширит ће га кроз најтврђе стење ал за крошњу у ваздуху лено ка земљи је сасвим повучено
другом стаблу крошња је широка мислио би: до неба висока ал у земљи мало тога има на климавим стоји темељима
прва врста леба су радници од друге су врсте уметници разна стабла добили у главе једни другим шта могу да јаве ...
КРАЈ У ХОТЕЛУ
хотелска соба умире стари у једној торби све су му ствари сви знамо вечно да нико неће ал неки од нас немају среће
газда хотела госта је пито: кога да зове јел род му ико стари је само главом одмахно погледо прозор трепно, издахно
видех га дан пре: седи и пуши очи му пуне туге у души нисам му реко ни добра вече то ме у срцу заувек пече ...
ПЛАЧ ОДРАСЛОГ
нисам пример некога јунака ко одрасто два пута сам плака: нит се дичим нит због тога стидим јер јунака још чекам да видим
колко смрти један метак чини кад погино брат ми је једини исти метак мене је ранио четврт мене успут сахранио
таква страшна снашла ме је беда кад јавише да је умро деда дошло доба да и он увене умрло је са њим четврт мене
остало ми мене само пола то су љуцка прегазила кола леш исекли са ватреним мачем немам чиме да за собом плачем
е шта нисам рођен као жена лака суза да ми дана њена пет година живео бих дуже јер без суза умире се брже ...
REČI DUGE
речи дуге обмане су слуге речи дуге горе су од куге речи дуге ђаво увцу свира то те лако иском-проми-тира
речи дуге ко удав те даве људима су прошупљиле главе речи дуге циљају те стално штете уму егзи-стенци-јално
дуга реч те као колац држи окреће те на ражњу и пржи кад по сата да је кажеш треба сигурно си са њоме назеба
дуге речи свак паметан спречи с краткима се много лакше дречи ...
ОКРЕНИ ГЛАВУ
кад ти врата да отворе неће кад те баце у кош као смеће немој да те то нимало брине себи већу штету тако чине
већ окрени главу и ти њима и видећеш да около има неких других шта тебе требају боље место желе да ти дају
да пронађеш себи лађу праву на све стране ти окрени главу ...
САМО ДОБРО ДЕЛО
фризер гледа на сваком фризуру уча гледа у сваком културу кројач гледа на сваком одело добар гледа само добро дело
зубар гледа на свакоме зубе а џелати главе да одрубе сељак гледа које ти је село добар гледа само добро дело ...
Razlikovni rečnik balkanskih jezika: Stvarno nema nikakvih razlika između Srpskog, Repubika-Srpskog, Hrvatskog. Crnogorskog i Bosanskog jezika - sve reči se mogu slobodno koristiti u svim tim jezicima.
Poruku je menjao/la jelovina - Cetvrtak, 22.09.2016, 4:02 PM
j p
|
|
| |