Kako ljudi širom sveta broje novac
|
|
|
post # 1 | 03.09.2011 , 10:40 AM
|
Novac pokreće svet. Barem tako kaže pesma koju peva Lajza Mineli u filmu Kabare. Snimak sa Jutjuba pokazuje razne načine na koje ljudi širom sveta broje novac.
S obzirom na mnoge komentare da neki načini nisu reprezentativni za određeni deo sveta, pretpostavljam da se ne radi o detaljno istraženoj temi, već o površnim opažanjima snimatelja.
Ali, bez obzira, svejedno mi je bilo zanimljivo videti razne načine na koje se može brojati novac, a i nateralo me je na razmišljanje postoje li stvarno razlike u načinima prebrojavanja novčanica od regije do regije.
U takvim sitnicama možda se najbolje vide male razlike koje nas čine pripadnicima određene sredine.
Ako vam nije bilo zanimljivo gledati kako nepoznata osoba broji novac, možda ste ipak izvukli nešto iz tog iskustva jer naučnici tvrde da brojanje novca usrećuje ljude.
Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se... Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka. Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...
|
|
| |
|
post # 2 | 03.09.2011 , 10:44 AM
|
Zadnji nacin.. Moj nacin. Samo, sada nemam sta brojati... xD Samo sitninu. xD
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 3 | 03.09.2011 , 11:39 AM
|
Moj nacin je slican zadnjem, mada ako ima vise para tako brojim al ih pri tome bacam na sto (lakse je i brze)... Al onako iskreno, najradije koristim kreditnu
Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se... Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka. Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...
|
|
| |
1005 poruka na forumu
| |
49
| |
230
|
|
post # 4 | 03.09.2011 , 2:18 PM
|
Meni je svejedno kako cu da ih brojim,vazno je da ih imam
Twitter: https://twitter.com/marestrpc
|
|
| |
|
post # 5 | 20.09.2011 , 11:37 PM
|
Ja brojim na prvi način. Al' što kaže jaobrate važno je da imam, lako ih izbrojim.
|
|
| |
|
|
378 poruka na forumu
| |
19
| |
49
|
|