|
post # 1 | 07.09.2011 , 11:24 PM
|
Američki student Evan Petrone boluje od retke genetske bolesti zbog koje mu propada vezivno tkivo. No, zahvaljujući njoj je postao senzacija na internetu jer klavir može svirati okrenut – leđima.
Ehler Danlos sindrom je genetska bolest usled koje se opušta vezivno tkivo – ligamenti i zglobovi.
- Oduvek sam mogao savijati ruke kako god sam hteo. Jedan dan sam počeo razmišljati o tome mogu li svirati klavir naopačke, kazao je Evan koji je postao senzacija na Jutjubu nakon što je sedeći leđima okrenut klaviru odsvirao pesnu ‘Kloks’ od Koldpleja.
Evan ima sreće jer većina ljudi koji pate od te retke bolesti trpi jake bolove. Kod njega to nije slučaj. On je svoju bolest pretvorio u prednost i zabavu.
- Ponekad se osećam vrlo glupo jer se ja u biti zabavljam, a ljudi s istom bolešću trpe bolove i žive vrlo ograničenim životom.
Pesmu ‘Kloks’ je kaže, izabrao jer je jednostavna i deonice se ponavljaju. Ipak, trebalo mu je više od pet sati da je uvežba.
- Morao sam ‘prisiliti’ mozak da razmišlja na potpuno drugačiji način, jer je sve obrnuto. To je bilo dosta teško, i na videu se vidi da ima grešaka, kazao je Evan.
Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se... Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka. Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...
|
|
| |
|
post # 2 | 30.09.2011 , 8:52 PM
|
|
|
| |