Koliko stranih jezika govorite?
|
|
|
post # 41 | 24.06.2013 , 3:00 PM
|
Osim maternjeg, govorim 2: Njemački i engleski.
Njutnov zakon inercije: "Tijelo ostaje u stanju mirovanja ili ravnomjernog pravolinijskog kretanja dok mu drugo tijelo ne opsuje mater."
|
|
| |
|
post # 42 | 11.07.2013 , 11:44 AM
|
Quote (predragjovic) govorim ruski, nemacki i naravno posto bez engleskog nema nista, sad sam upisao kurs u skoli britanicca i mogu da kazem da posle pet casova znam i engleski !!! MOGU SAMO RECI DA TREBA DA OSNUJEMO KLUB jer sam i ja u toj skoli naucila :))))
|
|
| |
|
post # 43 | 24.07.2013 , 10:29 AM
|
Pozdravsvima! Ne znam da li je ovo baš prava rubrika foruma da joj se obratim sa temom koja me muči, ali mislim i da jeste jer ima veze sa stranim jezicima definitivno! A odnosi se i na našu, domaću jezičku kulturu. Želim da sa vama prodiskutujem i da mi neko još kaže da li ima slično mišljenje sa mnom da je naš jezik malo preterao sa ubacivanjem reči iz engleskog po svaku cenu, čak i kada za tu reč imamo sasvim solidnui "domaću" verziju. Ja nisam protiv razvoja jezika, naprotiv, i on se razvija sa vremenom i tehnologijama. Ne možemo govoriti jezikom 19. veka, niti bi valjalo, ali ipak mislim da smo ga malo preterali.... Mi bi trebalo da smo uzor deci u svemu kada ih vaspitavamao pa i jezički. Evo na šta mislim, ovaj me je tekstić baš pogodio u temu o kojoj već neko vreme razmišljam http://kutakzavastrenutak.blogspot.com/2013....ra.html davam ilustrujem na šta mislim. Jer me svi ti stejdževi i personalitiji i realitiji.... mnogo nerviraju i šopovi i hendlovanja i lajkovanja.... Mislim, jasno mi je sve i znam i šta su društvene mreže i koliki uticaj imaju, ali ne mora baš sve da se uzime zdravo za gotovo. Slušam decu kako govore i stvarno se ponekad zgrozim kada ih čujem koliko koriste tih tuđica nepotrebno. A nisu oni krivi jer to svakodnevno dolazi sa TV-a, novina, interneta...
Hajde da dalje više ne dužim, jasna vam je suština onoga na šta mislim, pa hajde da o tome i razgovaramo
pozdrav svima
Milena Radovanovic
|
|
| |
|
post # 44 | 05.08.2013 , 9:15 AM
|
Engleski ne znam sto mislim da mi je veliki promasaj. Inace govorim nemacki, a za engleski moram naci neku privatnu skolu, cula sam da sad imaju i casovi online da ne moram da se cimam prevozom.
|
|
| |
408 poruka na forumu
| |
12
| |
196
|
|
post # 45 | 05.08.2013 , 3:22 PM
|
Tema glasi : Koliko stranih jezika govorite, a svi pisete srpski, bosanski, hrvacki..... pa zar su to strani jezici ? Ja inace samo Engleski i pomalo Njemacki
http://www.youtube.com/watch?v=FGRgEEeuZhM
|
|
| |
|
post # 46 | 06.08.2013 , 8:47 PM
|
Nemacki i Engleski (igrajuci igrice)
|
|
| |
Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
|
post # 47 | 07.08.2013 , 0:20 AM
|
1 engleski. I dosta.
http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg
My Father was always in a good spirits, he loved Football. It makes me a bit sad because if he could enjoy seeing me now, what I have achivet, that would be a hight in his life.
BUT I AM SURE THAT HE WATCHES OVER ME FROM ABOVE.
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
|
post # 48 | 07.08.2013 , 10:11 AM
|
Пре 24. год. имао сам 2. год. убрзаног курса кинеског. Касније, 2000-2006. год., редовно сам путовао Кином (живим код руско-кинеске границе и имам такву могућност) и мање-више говорио кинески, у сваком случају за посету ресторана мог кинеског је било и више него довољно, али сада сам скоро заборавио тај језик, јер одавно немам праксе. Сада од свих страних језика мање-више говорим српски (или можда само уображавам да говорим), али пошто сам Рус никако не могу да српски језик сматрам страним језиком јер то би значило да га упоредим са немачким, енглеским и т.д., а за Руса то ипак није исто.
Poruku je menjao/la AleksaS - Sreda, 07.08.2013, 10:27 AM
|
|
| |
|
post # 49 | 27.08.2013 , 9:06 AM
|
Odlicna tema! Ja obozavam da ucim jezike! Mislim da sam u dusi lingvista :))) Inace pricam Italijanski perfektno jer mi je to skoro pa maternji, pa jos pored toga Nemacki, a engleski sam se usavrsila u Beogradskoj skoli Britanicca. Vidim ovde da su mnogi isli pa i ja da dodam my two cents Pametna sam, znam!
|
|
| |
|
post # 50 | 31.08.2013 , 8:07 PM
|
poljski, engleski nako, ruski i shpanski razumem
|
|
| |
|
post # 51 | 06.09.2013 , 9:52 AM
|
Nazalost samo dva italijanski i spanski, engleski ni da beknem
|
|
| |
|
post # 52 | 06.09.2013 , 2:22 PM
|
Nema koji ne govorim,Engleski,Španjolski,Italijanski,Švapski, isto tako ne govorim ni Francuski. Added (06.09.2013, 2:22 PM) --------------------------------------------- Nema koji ne govorim,Engleski,Španjolski,Italijanski,Švapski, isto tako ne govorim ni Francuski.
"Za potpuno osvešćenje je neophodan bol".
14.07. <3
|
|
| |
|
post # 53 | 02.01.2014 , 3:57 PM
|
Engleski, Francuski, Španski i učim arapski
Poruku je menjao/la Muh2r3m - Cetvrtak, 02.01.2014, 3:58 PM
"Being kind, loving and gentle is true meaning of life."
|
|