Crvotocina
|
|
Par reči o sebi
|
post # 1 | 06.07.2011 , 6:23 PM
|
Crvotočina je termin koji iako teorijski (naučno) nije nemoguć, koristi se samo u načnoj fantastici u često banalizovanoj formi. Predstavlja podsvemirski tunel koji spaja dve udaljene tačke u prostoru ili vremenu. Sastoji se od dve rupe koje povezuje hodnik izvan normalnog svemira. Obzirom da je ovaj hodnik kraći od normalnog rastojanja dve tačke u prostoru, putovanje je takođe kraće, u nekim slučajevima skoro trenutno. Ako je crvotočina dovoljno velika i dovoljno stabilna zvezdani brod bi mogao da uđe na jedan a izađe na drugi kraj na taj način skraćujući ponekad i godine putovanja. U realnosti crvotočine su i praktično moguće; nalaze se u mikroskopskim naborima kvantne pene, ali nažalost njihov prečnik iznosti 10-12 milimetara a vreme trajanja 10-20 sekunde.
Crvotočina je u fizici i hipotetička prečica kroz prostor-vreme. Za sad nije dokazano postojanje praktičnih crvotočina, tako da je to za sad samo rezultat pretpostavki.
Postoje dva tipa crvotočina: intra-univerzumska — koja povezuje dve udaljene tačke u prostor-vremenu jednog univerzuma, i inter-univerzumska — koja povezuje dva odvojena univerzuma.
|
|
| |
|
|
post # 3 | 25.09.2011 , 11:45 PM
|
@Badule, ti da me ne pomenes u swojim postovima, ja mislim da bi se raspao! . . . axaxa ali dobro je to znaci da mislis na mene ko zna mozda me i sanjas . A SKALI MI NE UZIMAJ U USTA!
. . . . . . . . . . . . . . . . . E sad ta crvr. . . .kako wec! prwo treba da se zowe jednostawnije jedwa sam procitao. . . zasto se ta cvrrr. ne zowe nap. portal ili telepostal. . i onako ima istu funkiciju. . . E to uopste nije losa stwar swidja mi se, jedino je bzv sto ne znas kud ce te crvijukne! tj teleportuje
|
|
| |
|
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 5 | 09.12.2012 , 2:26 AM
|
Zvezdana Kapija hehehehe ma dajjjjjj
|
|
| |
|
post # 6 | 09.12.2012 , 4:06 AM
|
Verujem da ce ovo jednoga dana biti u praksi za koristiti... ali tu buducnost ja necu videti, to je sigurno ...
:P
|
|
| |
|
post # 7 | 14.04.2014 , 4:26 AM
|
Zanimljiva tema, baš čudno što se do sada ovako malo pisalo o njoj Moje mišljenje je da je takozvana "crvotočina" moguća i da verovatno postoji tako nešto, to bi objasnilo mnoge stvari koje do danas nemaju racionalno objašnjenje.Gledao sam do nedavno film u kojem se malo detaljnije govori o tome ali sam zaboravio naziv <_<
Ja inače verujem u neke stvari koje još nisu naučno dokazane ali za koje postoji teorijska sumnja da postoje, možda nikada i neće biti dokazane ali to ne znači da ne postoje zar ne Zanimljivo je to što golica maštu i čudan je ovaj svet u kojem živimo, idemo na mesec, istražujemo udaljene planete, galaksije, planiramo život na Marsu itd. a ni svoju sopstvenu zemlju nismo istražili do odredjenog nivoa.
Mislim da sama činjenica da oko 90% okeana nije istraženo govori mnoge stvari a da ne govorimo o čitavoj planeti.
Poruku je menjao/la Moonchild - Ponedeljak, 14.04.2014, 4:27 AM
|
|
| |