Srpski vladari
|
|
|
post # 1 | 28.05.2012 , 1:56 AM
|
Slavnih srpskih vladara ima dosta koji je po vama najznacajniji i po cemu.
|
|
| |
|
|
|
post # 4 | 04.07.2012 , 3:34 PM
|
Постоји доста владара и пре Немањића. Ако се не варам, Немањићи су 50 и нека династија по реду. Мора да је пре њих био неко утицајнији.
Где год нађеш згодно место, ти ту лад посади!
|
|
| |
|
post # 5 | 04.07.2012 , 8:56 PM
|
Aleksandar Karanovic, Nino Belov,Serbo Makaridov i Gvardilo to su po meni najznacajniji srpski vladari..
|
|
| |
Mallena
|
post # 6 | 06.07.2012 , 10:44 PM
|
Milokrad Dodik!
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |
|
239 poruka na forumu
| |
37
| |
796
|
|
post # 8 | 02.08.2012 , 5:09 PM
|
Car Dušan [img]http://www.spcportal.org/images/upload/Image/Srpski%20vladari/CarDusan.jpg[/img] evo i rodoslov
My Facebook
|
|
| |
|
post # 9 | 03.08.2012 , 3:59 PM
|
Stefan Nemanja
U trgovinama kostima širom SAD-a stoji upozorenje na Batmanovom kostimu ~ Ne omogućava korisniku da leti!
|
|
| |
|
post # 10 | 03.08.2012 , 5:20 PM
|
Највећи Српски владар без сумње је Цар Душан Силни, из неколико разлога, а то су велика територијална проширења нарочито ка југоистоку, а један од најважнијих разлога је и први сређени српски законик тј. Душанов законик из 1349, који је проширен 1354. Он је канио освојити и најмоћнији град и утврђење тог доба Константинопољ, а такође је тражио од папе да он буде главни војсковођа Хришћанске војске против надолазећих Османлија.Његова прерана смрт (постоји сумња да је и отрован), га је спријечила да постане један од највећих владара и војсковођа свог времена бар што се тиче централне и југо-источне Европе.Послије њега дефинитиво Краљ Петар I Карађорђевић (назван Ослободилац) који је у најтежим тренуцима по Српство и опстанак Срба, водио нацију онако како је најбоље могао и умио. Дефинитивно најгори владар Српски је Петров син Александар Карађорђевић, који је прогутао Шарену лажу звану Југословенство(иначе идеја хрватских интелектуалаца), гдје су Хрвати и Словенци ушли у ту заједницу да би искористили кредибилитет Србије у то доба, да би нам касније забили нож у леђа, јер то им је био циљ да преко југославије дођу до своје самосталности.Глупи срби су све то прогутали и били највећи југословени, и због тога данас тешко испаштамо.
|
|
| |
|
post # 11 | 09.08.2012 , 4:43 PM
|
CAR DUSAN
|
|
| |
|
Mallena
|
post # 13 | 19.04.2013 , 7:46 AM
|
Quote (_Nazgul_) Petar I Karadjordjevic i njegov sin Aleksandar pretece modernih nadobudnih, korumpiranih politicara!
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |
|
post # 14 | 08.05.2013 , 2:55 AM
|
Quote (-Mallena-) pretece modernih nadobudnih, korumpiranih politicara! ne znam odakle ti to. petar je bio jedan od omiljenih srpskih monarha. pre svega, jer je cesto izlazio u narod i pricao sa ljudima.
meni je omiljen aleksandar. ne bih znao zasto...
|
|
| |
Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
|
post # 15 | 09.05.2013 , 7:20 PM
|
Quote (-Mallena-) Milokrad Dodik! Cuj Dodik, nasmija me pravo. haha
http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg
My Father was always in a good spirits, he loved Football. It makes me a bit sad because if he could enjoy seeing me now, what I have achivet, that would be a hight in his life.
BUT I AM SURE THAT HE WATCHES OVER ME FROM ABOVE.
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
|
post # 16 | 09.05.2013 , 7:46 PM
|
Car Dusan Silni.
|
|
| |
|
post # 17 | 12.05.2013 , 8:01 PM
|
Car Dusan Nemanjic, knjaz Milos Obrenovic, knjaz Mihailo Obrenovic, kralj Milan Obrenovic.
|
|
| |