Na dasku za mešanje staviti brašno. Na sredini napraviti udubljenje u koje treba staviti jedno razbijeno jaje, kašiku hladne vode i malo soli, pa rukom zamesiti tvrdo testo. Od testa napraviti jufku i staviti da odstoji desetak minuta. Potom oklagijom razviti testo što tanje i ostaviti da se prosuši.
Za pravljenje rezanaca treba pripremiti potrebnu količinu brašna za posipanje daske i jufke. Kora se oklagijom razvija počinjući od donje ivice. Testo lako rukama razvlačti dužinom cele oklagije.
Prosušeno testo previti na pola, zaviti u rolnu, pa oštrim nožem seći tanke rezance. Rasprostrti rezance na čist stoljnjak i ostaviti da se dobro prosuše.
Od istih kora seku se širi rezaci i flekice. Flekice se seku na kvadrate od jednog centimetra.
" />
Na dasku za mešanje staviti brašno. Na sredini napraviti udubljenje u koje treba staviti jedno razbijeno jaje, kašiku hladne vode i malo soli, pa rukom zamesiti tvrdo testo. Od testa napraviti jufku i staviti da odstoji desetak minuta. Potom oklagijom razviti testo što tanje i ostaviti da se prosuši. Za pravljenje rezanaca treba pripremiti potrebnu količinu brašna za posipanje daske i jufke. Kora se oklagijom razvija počinjući od donje ivice. Testo lako rukama razvlačti dužinom cele oklagije.
Prosušeno testo previti na pola, zaviti u rolnu, pa oštrim nožem seći tanke rezance. Rasprostrti rezance na čist stoljnjak i ostaviti da se dobro prosuše.
Od istih kora seku se širi rezaci i flekice. Flekice se seku na kvadrate od jednog centimetra.
|
|
|
|