Omiljeni slatkiši su veoma skupi. Zato, mi vam donosimo recepte na osnovu kojih ćete popularne grešne poslastice moći da napravite u kućnoj radinosti Nema deteta koje ne voli slatkiše i nema odraslog čoveka koji nije u srcu dete. Dečija sreća koju doživi kada mu date omiljeni slatkiš je neprocenjiva, ali kada se sve sabere, slatkiši su skupi i niste baš sigurni koji li su sve sastojci u njima.
Sada možete sve te slatkiše napraviti sami, a globtrotere će sigurno obradovati vest da sada mogu jesti “Oreo’s” keksiće i u Srbiji. Pročitajte recepte za neke od najomiljenijih poslastica i obradujte svoje najdraže!
BAUNTI
Sastojci: Kokosovo brašno, kondenzovano mleko, šećer za glazuru, čokolada
Recept:U kokosovo brašno dodajte malo kondenzovanog mleka i šećera i mešajte ne bi li se stvorila gusta pasta. Sipajte u kalupe i stavite u frižider dok ne očvrsne. Isecite stvrdnutu masu i umačite u topljenu čokoladu. Recept je lak, a domaći Baunti možete praviti i sa svojim klincima.
ČOKO-BONŽITA
Sastojci: Ekspandirani pirinač, ovas, ovasne mekinje, pahuljice od badema, smeđi šećer, med, puter, ljuspice čokolade
Recept: Istopite šećer, med i puter, pa dodajte ostatak sastojaka u dobijenu smesu. Stavite u modlice i dekorišite čokoladom. Stavite u frižider i isecite u željeni oblik.
SMOKVA ŠTRUDLICE
Sastojci: Brašno, puter, šećer, narandžina kora, cimet, suve smokve
Recept: Izmeljite smokve da od njih dobijete pastu. Za testo umesite brašno, šećer, puter, cimet i rendanu koru narandže. Ubacite fil u testo i zapecite. Ništa lakše!
TORTILJA ČIPS (DORITOS)
Sastojci: Kukuruzne tortilje, ulje, mešavina začina za roštilj, rendani parmezan, so
Recept: Namažite tortilje uljem i polijte začinima i parmezanom, pa ubacite u rernu. Uz čips možete služiti čili sos.
OREO KEKS
Sastojci: Kakao prah, brašno, šećer, puter, ekstrakt vanile ili vanilin šećer
Recept:Od kokosa, brašna, šećera i putera umesite čokoladni deo. Dok se hladi, izmešajte puter sa vanilom i šećerom za fil. Posle samo spojite delove.
A evo originalne bunus-ideje za činiju u kojoj ćete poslužiti svoje goste:
IZVOR |