Dugogodišnja američka studija pokazala je da žene koje dnevno konzumiraju oko
30 g kikirikija imaju smanjen rizik od bolesti srca. Zasluge se
pripisuju rezveratrolu, fitohemikaliji koja takođe smanjuje rizik i od
nekih karcinoma. U gramu kikirikija ima 1,7-3,7 mikrograma rezveratrola,
što je malo poznat podatak. Obično se smatra da je vino glavni
prehrambeni izvor rezveratrola (0,6-8 mikrograma po gramu). Pri tom,
bogatiji izvor je crno od belog vina i crno od belog grožđa. Što su vino
ili voćni sok od grožđa tamniji, i koncentracija rezveratrola je veća.
Dinje neće samo ugasiti žeđ tokom vrelih dana, one mogu zaštititi
i od opekotina od sunca. Prema istraživanju sprovedenom u Francuskoj,
konzumiranje soka od dinje može pomoći u zaštiti od štetnog zračenja
sunca. Dinje su bogate antioksidantima koji pomažu organizmu da se
zaštiti od štetnih radikala koji oštećuju ćelije kože. Ipak,
koncentracija sastojaka u dinji nije dovoljna da bi u potpunosti
zaštitila, zato dinje treba koristiti tek kao dopunu klasičnim sredstvima zaštite.