Omiljenja njujorška "Kafana" Novaka Đokovića i njen specijalitet "cevapi with onions" ušli na prestižnu listu. Ovaj restoran među pet najboljih u Njujorku. Popularni njujorški nedeljnik “Njuzvik” objavio je nedavno listu u kojoj je 101 najbolje mesto za jelo na svetu. Na ovoj prestižnoj listi našao se i jedan srpski restoran, ili bolje reći kafana. U pitanju je njujorški restoran “Kafana” , koji u ponudi ima specijalitete srpske kuhinje. Vlasnik ovog kulinarskog objekta je izvesni Beograđanin Vladimir Ocokoljić.
“Kafana” je, takođe, ušla u pet najboljih njujorških restorana. Gabrijela Hemilton, vlasnica restorana “Prune”, koji se takođe nalazi u “Velikoj jabuci”, dala je pohvalnu kritiku za ovaj srpski objekat u SAD-u. Kao što ste mogli da primetite,ime restorana “Kafana” našlo se na naslovnoj strani “Njuzivika”, uz njihov specijalitet kuće – ćevapi sa lukom (eng. cevapi with onions).
Pre skoro godinu dana, ovaj srpski restoran ugostio je naše tenisere: Novaka Đokovića,Viktora Troickog, Janka Tipsarević, Nenada Zimonjića i Dušana Vemića, koji su bili u društvu Biljanje Tipsarević, Jelene Ristić i kondicionog trenera Miloša Jelisavčića. Oni su pred nastup na “US Open”-u uživali uz tradicionalne specijalitete naše zemlje, kao i uz muziku iz ovih krajeva.