Idealna ledena poslastica tokom leta,a još ako dodamo uz to da se ne može tako lako otopiti,spada da je to jedno malo slatko savršenstvo!Reč je o novoj vrsti sladoleda koji se ne topi ni posle nekoliko sati kada ostoji na toplom mestu. ... Netopljivi sladoled nosi ime "Banana" i odmah bi ste pomislili da ima i takav ukus ali to nije tačno.Ovaj sladoled koji se ne topi dobio je ime jer je oko običnog sladoleda od vanile se nalazi žuta "kora" od želatine koju možete oguliti baš kao i što radite s pravom bananom
Jedan znatiželjni japanski novinar je otputovao u Kinu( gde se i pravi) da bi se i sam uverio u "netopljivosti" "Banana" sladoleda. Po prilično toplom danu japanski novinar je izveo eksperiment,sladoled je izvadio iz omota i ostavio ga na toplom betonu.
Nakon 30 minuta od početka njegovom malog eksperimenta,sladoled se nije poče topitini Želatin "kora" postala je samo prozirna,ništa se nije otopilo.Natravio je dalje,pa je netopivi sladoled na toplom betonu ostavio puna tri sata.Ni tad se "Banana" saldoled nije otopio
Sad je bio spreman i probati banana ukus ali tada kada je ogulio želatioznu koru sladoled mu se prosuo po ruci.Na kraju,na žalost njegovu dobio je odgovor neopljivi sladoled "Banana" se ipak istopio ,jedino ga drži na "okupu" želatin kora.