Pet trikova za bele zube
|
|
|
post # 1 | 18.03.2012 , 12:29 PM
|
JEDITE HRSKAVE NAMIRNICE Brojno voće i povrće, kao što su jabuke, šargarepa, celer i kruške, mogu prirodnim putem da očiste i izbele zube jer sadrže kiselinu. Što je hrana hrskavija, bolje čisti zube. Imajte na umu da pomenute namirnice morate da jedete sirove.
POVEĆAJTE UNOS MLEČNIH PROIZVODA Rezultati nedavnih istraživanja su pokazala da sir, mleko i jogurt sadrže minerale koji jačaju zube i poboljšavaju njihov izgled.
VIŠE JAGODA Jagode sadrže jabučnu kiselinu koja uklanja diskoloracije na površini zuba. Osim toga, njihova tekstura polira gleđ i na taj način doprinosi svetlijem izgledu. Kako biste pojačali izbeljujući efekat jagoda, zgnječite ih i pomešajte s pola kašičice soda bikarbone. Smesu nanesite na zube i ostavite pet minuta.
KORISTITE SODA BIKARBONU Istraživanja su pokazala da ograničenom upotrebom sode možete poboljšati belinu zuba. Perite makar jednom nedeljno zube sa ovom komponentom.
PIJTE NA SLAMKU Napici ostavljaju fleke i tragove na zubima. Da biste ih izbegli, koristite slamku. Tako ćete izbeći direktan dodir napitaka i zuba.
Fajlovi:
6402896.jpg
(20.6 Kb)
|
|
| |
|
post # 2 | 18.03.2012 , 12:52 PM
|
Pa ja sve ovo radim osim Quote (dragan_93) KORISTITE SODA BIKARBONU i nemogu se zaliti imam bijele zube da li je do toga ili je prirodno nzm
|
|
| |
♡ Visca el Barça ♡
|
post # 3 | 22.08.2012 , 0:56 AM
|
Quote (Dragan) PIJTE NA SLAMKU to mi nije.problem
Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°
|
|
| |
63 poruka na forumu
| |
80
| |
537
|
|
post # 4 | 30.08.2012 , 10:01 PM
|
Ammm soda i limun,barem dva puta mjesecno a samo soda moze jednom ili dvaput sedmicno,tako sam cula i ja to radim,pa cemo vidjet ima li napretka. HAHHAHA
'' Dan bez smijeha je izgubljen dan ''
|
|
| |
|
post # 5 | 02.12.2012 , 6:55 PM
|
lepo je znati ovako nesto...
:P
|
|
| |
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 6 | 02.12.2012 , 11:10 PM
|
Cuo sam da se od Sode Bikarbone izbeljuju zubi.......ja imam taj problem sa zubima zbog kamenca a neznam zasto
|
|
| |