Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Infinity  
Uputstvo za pravljenje Windows XP SP2 CD-a

215
poruka na forumu
52 311

post # 1 | 21.08.2011 , 3:06 PM

Napraviti Windows XP SP2 CD

Ovaj proces se zove slipstiming (slipstreaming). Omogucava vam da napravite instalacioni CD Windowsa XP na kom se ujedno nalazi i SP2 (service pack 2). Ovo je izuzetno korisno ukoliko cesto reinstalirate sistem, ili ne zelite da se zamarate oko ponovne instalacije SP2. Takode ovo je odlican nacin za bekapovanje vaseg originalnog Windows XP CD diska pri cemu mu dodajete service pack kako kasnije ne bi morali da ga posebni instalirate i time dodatno opteretite sistem. Ovo je savrseno i potpuno legalan proces i ne postoji mogucnost nikakvog narusavanja nicijih prava.

Za ovaj postupak vam je potrebno sledece:
- Windows XP instalacioni CD
- Najnoviji SP (service pack). U ovom momentu SP2
- butabilni fajl koji mozete naci na sajtu www.bootdisk.com Skinite butabilni fajl za Win XP\2K.
- Prazan CD disk (jos bolje RW radi provjere i da ne bi unistili CD ukoliko nesto ne proradi)
- Nero Burning Rom(e) program
- CD-R ili CD-RW uredaj.

1. Napravite na C: disku direktorijum XP i u njemu sledece direktorijume CD-ROOT, XP-BOOT, i XP-SP2
2. Prekopirajte ceo sadrzaj Windows XP instalacionog CD-a u direktorijum CD-ROOT
3. Prekopirajte Service Pack (sp1a) fajl u direktorijum C:\XP
4. Preimenujte Service Pack (sp1a) fajl u XP-SP1.EXE
5. Idite na Start>Run... i ukucajte sledece C:\XP\XP-SP2.EXE -U -X:C:\XP\XP-SP2. Ovim ste otpakovali SP2.
6. Idite na Start>Run... i ukucajte sledece C:\XP\XP-SP2\UPDATE\UPDATE.EXE -S:C:\XP\CD-ROOT. Ovim ste pokrenuli update (nadogradnju) Originalne verzije Windowsa na SP2 verziju sto nam je i bio cilj. Sacekajte neko vrijeme i proces ce se zavrsiti, nadamo se uspjesno. Ukoliko nesto nije u redu, provjerite da li ste sve dobro upisali.
7. Startujte Nero program. Idite na File>New... Ukoliko se pojavi Wizard iskljucite ga pomocu Close Wizard dugmeta.
8. Odaberite CD-ROM (BOOT)
9. Idite na Boot tab i odaberite Image file u dijelu Source of boot image data. Za image fajl odaberite fajl koji ste skinuli sa interneta i koji ste otpakovali u XP-BOOT direktorijum. Pod File of type namestite All Files (*.*). Fajl koji trazimo se vjerovatno naziva boot.bin
10. Cekirajte Enable Expert Settings
11. Pod Kind of emulation: podesite No Emulation
12. Pod Boot message upisite Microsoft Windows XP SP2
13. OBAVEZNO pod Load segment of sectors (hex!): upisite 07C0
14. OBAVEZNO pod Number of loaded sectors: upisite 4
15. Idite na ISO tab.
16. Pod File-/Directory name length podesite ISO Level 1 (Max. of 11 = 8 + 3 chars)
17. Pod Format stavite Mode 1
18. Pod Character Set namjestite ISO 9660
19. Cekirajte Joliet
20. Pod Relax ISO Restrictions cekirajte sve stavke
21. Idite na Lable tab
22. Selektujte ISO9660 u padajucem meniju
23. Pod Volume Label, System Identifier, Volume Set i Application upisite WINXP_SP2_EN (ili drugi jezik koji koristite umjesto EN )
24. Pod Publisher i Data Preparer upisite MICROSOFT_CORPORATION
25. Cekirajte Also use the ISO9660 text for Joliet
26. Idite na Dates tab i podesite Use the date and time from the original file
27. Idite na Burn (Write) tab
28. Cekirajte Write i Finalize CD (No further writing possible!)
29. Podesite Write Method na Track-At-Once
30. Iskljucite, ako je ukljucen Virus check
31. Kliknite na New
32. U File Browser prozoru nadite direktorijum C:\XP\CD-ROOT i sav njegov sadrzaj prebacite u ISO1 prozor
33. Kliknite na Write (Burn) dugme i kliknite na Write (Burn) u tom prozoru.
34. Kada se proces zavrsi ugasite Nero i pokusajte da butujete racunar sa napravljenog CD diska

3239
poruka na forumu
372 2298

post # 2 | 22.08.2011 , 7:50 PM

Zar nije lakse skinuti Windows u ISO formatu i samo otici u Burn image i izabrati manju brzinu i eto sva politika ovo je toliko komplikovano da nemam pojma sta sam procitao ( a procitao sam ceo tekst ).... wacko

Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view

3460
poruka na forumu
141 1063

post # 3 | 31.08.2011 , 8:06 AM

Anubis, xaxaxaxaa a ti si ovo sve sto je on napisao objasnio u dva reda biggrin

♥KADA JE TESKO UVEK SE SETIM ZVEZDA JE NAJBOLJA NA PLANETI♥

Par reči o sebi
4884
poruka na forumu
295 1518

post # 4 | 21.09.2011 , 5:21 PM

Quote (Davor)
Zar nije lakse skinuti Windows u ISO formatu i samo otici u Burn image i izabrati manju brzinu i eto sva politika ovo je toliko komplikovano da nemam pojma sta sam procitao ( a procitao sam ceo tekst )....

U pravu si! Ja sam preko fleške instalirao poslednji put.

12
poruka na forumu
0 0

post # 5 | 03.03.2012 , 8:11 PM

Od jednog drugara sam sa flesa iskopirao Xp sp2 ima oko 2 gb . E sada bih hteo da narezem to na cd i da mogu sam da dignem sistem a ne da placam. Moze li mi neko objasniti kako da narezem da bude butabilan i kako da znam dali je ovaj vec butabilan sto sam ja iskopirao bez znanja prijatelja inace da zna pitao bih njega logicno. Molim vas pomozite!!

Poruku je menjao/la branx - Subota, 03.03.2012, 8:20 PM

765
poruka na forumu
88 1029

post # 6 | 03.03.2012 , 9:18 PM

Quote (branx)
Od jednog drugara sam sa flesa iskopirao Xp sp2 ima oko 2 gb . E sada bih hteo da narezem to na cd i da mogu sam da dignem sistem a ne da placam. Moze li mi neko objasniti kako da narezem da bude butabilan i kako da znam dali je ovaj vec butabilan sto sam ja iskopirao bez znanja prijatelja inace da zna pitao bih njega logicno. Molim vas pomozite!!

Neznam dali to mozes uraditi ali ako imas fajl u ISO formatu...onda skines jedan program koji se zove ImgBurn i preko njega sprzis :DDD

Freelance Webdesigner // contact: info@belminbedak.me

. . .
883
poruka na forumu
407 REP OFF

post # 7 | 03.03.2012 , 9:41 PM

branx, butabialn CD mozes da napravis preko PowerISO. Treba ti onaj img file.

. . .

218
poruka na forumu
23 298

post # 8 | 03.03.2012 , 9:48 PM

branx, imaš u 1. postu objašnjeno gde se skida boot image, preskoči deo sa ubacivanjem sp2.
Ali najiskrenije komplikovana varijanta :D

Lično koristim nLite radi ubacivanja drajvere za raid kontrolere kod win2000 server, bez problema možeš iskorititi tu aplikaciju da bi napravio boot cd ili na dosta prostiji način od 1. posta integrisati u instalaciju bilo koji dodatak za OS.

Download: nLite http://www.nliteos.com/download.html

1. Kada pokreneš aplikaciju dobićeš prozor i klikni na next,

2. U sledećem prozoru odaberi pomoću browse folder gde ti se nalazi kopija winxp-a, klikni next,

3. Sledeći prozor je Presets to preskačeš, klikni next,

4. Pojaviće ti se prozor Task Selection, kod njega klikni na bootable ISO, pa next,

5. U prozoru Bootable ISO odabraćeš na padajućim kod Mode Direct Burn, Device proveri i mora biti odabran postojeći cd-dvd rezač, Burn speed slobodno obori minimalno koliko ti dozvoljava medija i rezač. (ubaci praznu cd-mediju)
Kada si sve podesio što ti je potrebno kliknuti na Burn

Sačekaj da ti se nareže medija, klikni na Next pa Finish i imaćeš boot OS.

Fajlovi: 4260666.jpg (66.8 Kb) · 6263726.jpg (55.3 Kb) · 1279648.jpg (74.5 Kb) · 8682433.jpg (84.0 Kb)

Poruku je menjao/la aVe - Utorak, 06.03.2012, 3:27 AM

"Old school"
428
poruka na forumu
59 1406

post # 9 | 03.03.2012 , 9:57 PM

Hvala Vam za linkove. :D

Niko nije tako beznadezno porobljen od onih koji pogresno veruju da su slobodni.

12
poruka na forumu
0 0

post # 10 | 03.03.2012 , 10:42 PM

Quote (-Dzeri-)
aVe

Izvini molim te ako ti dosadjujem ja sam ovo uradio kako si mi rekao ali neznam dali sam uspesno to izveo. Zato sto nije htelo da prihvati da mi nareze ceo folder kao sto sam ja iskopirao sa flesa nego sam u tom folderu nasao folder WINXP i to sam narezao (oko 800mb).Mozes li mi ako ti nije tesko da mi posaljes link sa kojeg mogu "kupiti" XP sp3 i samo ga ovako narezati kao sto si mi objasnio. Da bi bio 100% siguran da je to to.
Hvala unapred!

Poruku je menjao/la branx - Subota, 03.03.2012, 10:45 PM

218
poruka na forumu
23 298

post # 11 | 03.03.2012 , 11:01 PM

Napisao sam ti sve na PM, ako je 800mb a ubacio si CD mediju njen kapacitet je manji, moraš DVD mediju ubaciji.

365
poruka na forumu
101 771

post # 12 | 30.03.2012 , 11:45 PM

aVe, tnx :)

Sta se setas po mom profilu jedan!

7
poruka na forumu
1 0

post # 13 | 03.04.2012 , 11:09 PM

Pozdrav svimaa...
Nasao sam widndows XP na torrentu " LINK KA TORRENT FAJL " Citao sam u kometare i dosta ljudi kaze da je fajl ispravan, da radi isl...
Procitao sam negde da mora da se CD reze pri brzini 1x a ja sam rezao na 4x jer nije htelo sporije :D
Da li je to problem?

i... zna li neko link gde ima da se preuzme windows xp ali orginal? sa SP3 ?
Koliko ima memoriju windows XP SP3?
narezao bi novi CD jer mi ovaj nekako sumljiv :D

PLS ako zna neko link gde mogu da preuzmem Windows XP ali koji 100% radi :)

Hvala...

Added (03 Apr 2012, 11:09 PM)
---------------------------------------------
bilo kooo????

• Page 1 of 1
  • 1
Search: