Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Infinity  
Ubuntu 11.10

73
poruka na forumu
2 47

post # 1 | 01.04.2012 , 12:44 PM

instalirao sam ubuntu 11.10 i treba mi pomoc...ne mogu da se snadjem..pomognite malo..na primer kako da instaliram programe i ubacim njihove programe na desktop....bilo sta znate..
please please please please please please please please

256
poruka na forumu
3 109

post # 2 | 01.04.2012 , 12:56 PM

Evo ti savet. Deinstaliraj ga!!

We Are Changing Future Forever!

73
poruka na forumu
2 47

post # 3 | 01.04.2012 , 1:00 PM

Quote (Alpha)
Evo ti savet. Deinstaliraj ga!!

i sta ti mislis da si ispao pametan sto si to napisao..-.-

"Old school"
428
poruka na forumu
59 1406

post # 4 | 01.04.2012 , 1:01 PM

Odes na forume linux-a, i citas. Imas stranicu Linuxovih programa, skines, udjes u download's, pokrenes, i jednostavno istaliras... :D

Niko nije tako beznadezno porobljen od onih koji pogresno veruju da su slobodni.

73
poruka na forumu
2 47

post # 5 | 01.04.2012 , 1:03 PM

Quote (Psychooo)
Odes na forume linux-a, i citas. Imas stranicu Linuxovih programa, skines, udjes u download's, pokrenes, i jednostavno istaliras...

nije tako kao sto si ti rekao.ali hvala za forum..toga se nisam setio :D

978
poruka na forumu
107 1318

post # 6 | 01.04.2012 , 1:09 PM

Quote (W_A_L_K_E_R)
instalirao sam ubuntu 11.10 i treba mi pomoc...ne mogu da se snadjem..pomognite malo..na primer kako da instaliram programe i ubacim njihove programe na desktop....bilo sta znate..

Imas Ubuntu Software Centre i u njemu ti se nalaze svi programi, znaci nadjes sta ti treba, kliknes na instal i posle je imas u aplikacijama, prosto, za ostalo imas ubuntu zajednicu u hrvatskoj i srbiji pa prouci malo :)

Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se...
Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka.
Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...

256
poruka na forumu
3 109

post # 7 | 01.04.2012 , 2:59 PM

Quote (W_A_L_K_E_R)
i sta ti mislis da si ispao pametan sto si to napisao..-.-

Ne pravim se pametan nego te iskreno savetujem da to deinstaliras. Sa Ubuntu\Linux je zeznuto raditi jer moras da skidas programe bas za njih, a vecina ljudi koristi Windows ili Mac. Jedino da dignes Linux Vine pa veces imati problema oko programa ili rada na njemu jer je jako slican Windows XP ili 2000.

978
poruka na forumu
107 1318

post # 8 | 01.04.2012 , 10:22 PM

Quote (Alpha)
Ne pravim se pametan nego te iskreno savetujem da to deinstaliras. Sa Ubuntu\Linux je zeznuto raditi jer moras da skidas programe bas za njih, a vecina ljudi koristi Windows ili Mac. Jedino da dignes Linux Vine pa veces imati problema oko programa ili rada na njemu jer je jako slican Windows XP ili 2000.

Ti ocigledno nista u vezi linuxa neznas, ovo je samo kritika, bez uvrede ;)

Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...

20
poruka na forumu
1 12

post # 9 | 02.04.2012 , 1:50 AM

Brate da si me pitao kako da podesis nesto na arch linuxu pa ajde nego ubuntu 11.10 laksi no windows cini mi se :) za programe imas ubuntu software center a mozes i preko terminala :) ja ti preporucujem najlaksi linux za pocetnike je linux mint ...a ti probaj i ubuntu 10.04 mozda ti je tesko snaci se sa novim unity(jbt lose se snalazite na linuxu) a najbolje ti je isprobavaj koji tb najvise odgovara ja sam isprobao tu oko 20 linux os-a

Poruku je menjao/la Warlock996 - Ponedeljak, 02.04.2012, 1:52 AM

73
poruka na forumu
2 47

post # 10 | 02.04.2012 , 4:31 PM

meni je najteze da ubacim shortcut na desktop..za ostalo cu da se snadjem :D

2963
poruka na forumu
797 10239

post # 11 | 02.04.2012 , 8:09 PM

Quote (W_A_L_K_E_R)
meni je najteze da ubacim shortcut na desktop..za ostalo cu da se snadjem

Ma, sta ce ti shortcut... samo upropastava prelepu pozadinu... :D
Salim se, nerazumem se u ovaj Ubuntu, ali rado bih ti pomogao da znam...
Uostalom, poslusaj savete Igortehno-a... ocigledno covek zna o cemu govori... :)

:P

256
poruka na forumu
3 109

post # 12 | 03.04.2012 , 2:32 PM

nema uvrede. koristio sam ja linux davnih dana pa sam odustao jer jt trazio odredjeno znanje iz dosa koje ja nisam imao i nije imao ko da mi objasni. odtad ja koristim windows jwr mi je jednostavniji. ja imam neki virtuelni linux vine pa sam zato rekao da to instalira. ali u svakom slucaju dobro je da nekad primam i kritike!! :D :D :D :D

our trip was different...
1676
poruka na forumu
268 REP OFF

post # 13 | 03.04.2012 , 3:04 PM

sudo apt-get install your 's brain

73
poruka na forumu
2 47

post # 14 | 03.04.2012 , 4:03 PM

Quote (Unique)

????????

55
poruka na forumu
35 322

post # 15 | 03.04.2012 , 5:27 PM

Quote (Unique)

????????

prvo sto ces napraviti u terminalu kucaj ovo
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

druga stvar kako ces ubaciti ikone na desktop, imas gore aplikacije klikom desnog misa i imas opciju da kliknes da ti se ikona pokaze na desktopu kao i na windowsu.
po meni si jedino pogrijesio sto si izabrao verziju 11.10, trebao si 10.04 ona je puno razradjenija i jednostavnija a i stabilniji je kernel, netko spominje i wine program, ali bez obzira neces moci sve aplikacije pokrenuti u njemu za windows, morat ces se posluziti s winetricks malo kompliciranije, sve u svemu ubuntu mora da prasi.
sto te zanima pitaj, pomoci cu koliko mogu, jer sam i ja tu fazu prolazio

978
poruka na forumu
107 1318

post # 16 | 03.04.2012 , 7:11 PM

Quote (mariokux)
po meni si jedino pogrijesio sto si izabrao verziju 11.10, trebao si 10.04 ona je puno razradjenija i jednostavnija a i stabilniji je kernel, netko spominje i wine program, ali bez obzira neces moci sve aplikacije pokrenuti u njemu za windows, morat ces se posluziti s winetricks malo kompliciranije, sve u svemu ubuntu mora da prasi. sto te zanima pitaj, pomoci cu koliko mogu, jer sam i ja tu fazu prolazio

Iskreno, bolje je sto je izabrao 11.10 ima unity a posto je unity nesto na sta se odlucio ubuntu nek ga i koristi, konacno neko ko se jos razumije u linux :)
Slazem se da je 10.04 stabilniji, al ipak treba pratit novosti na ubuntu :)
Nego neznam koliko je tvoje znanje o linuxu, malo sam zapeo pri instalaciji gentoa ;) neide pa et, evo vec drugi dan mi negdje nesto koci, a prije njega sam koristio arch vise od 1 godinu...

Ono sto je vazno pocetnici uvjek trebaju birat ubuntu verzija sa xx.10 a ne xx04, ono sto cu napomenut, prvi broj je zapravo godina u kojo je ta incacnica izasla a ovaj drugi broj je zapravo mjesec, znaci ubuntu uvjek izlazi u 4 i 10 mjesecu, s tom razlikom da je ona verzija u 10 mjesecu ista verzija iz 4 mjeseca ali u pravilu dosta stabilnija.

256
poruka na forumu
3 109

post # 17 | 03.04.2012 , 7:26 PM

Neka koristi sta hoce. Meni ni iz dzepa ni u dzep. Sad lepo sto je pitao za pomoc ali ne treba da se vodi rat oko misljenja. Od svega toga sto smo napisali ne verujem da smo mu pomogli da se snalazi kao prosecan korisnik Linuxa. Manje vise je nesto novo naucio , ali ne moramo da se poubijamo koji Linux je bolji. Neka koristi sta hoce!

BEZ UVREDE SVIMA OSTALIMA <_< <_< <_< <_< victory victory victory victory

55
poruka na forumu
35 322

post # 18 | 03.04.2012 , 8:33 PM

Necemo se ubijati hehehhe. Svatko koristi sto mu odgovara. Koristio sam dosta distribucija linuxa, ali sam se nekako zadrzao na debian platformi. Ubuntu je dosta pitoma distribucija, ima dovoljno podrske, po meni nekako jednostavniji je od drugih distribucija, mozda se i varam ali to je samo moje misljenje.
Igore sto se tice onih brojki ja vjerujem u ona tri slova LTS. Izbaci li neku posebnu gresku kod instalacije gentoa?

256
poruka na forumu
3 109

post # 19 | 04.04.2012 , 12:28 PM

55
poruka na forumu
35 322

post # 20 | 04.04.2012 , 1:08 PM

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2