Sa SP2 na SP3 prelazak
|
|
|
post # 1 | 21.01.2011 , 2:57 PM
|
Imam SP2 ali mi komp baguje.E sad skinuo sa SP3 sa neta,pa da li sad moram da izvsim prvo upgrade na SP3 pa onda da radim instalaciju SP3?
|
|
| |
|
post # 2 | 21.01.2011 , 11:40 PM
|
Quote (Roki85) da li sad moram da izvsim prvo upgrade na SP3 pa onda da radim instalaciju SP3? Odradi ili upgrade ili instalaciju sta ce ti oboje ( mislim ako ces da instaliras nov sistem sta ce ti upgrade )... Ako ti nije mrsko odradi novu instalaciju u fulu, ubacis novi sistem i to je to ( po meni bolja varijanta od obicnog upgrade ).
Poruku je menjao/la Anubis - Petak, 21.01.2011, 11:41 PM
Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view
|
|
| |
|
post # 3 | 22.01.2011 , 10:56 AM
|
e ovako... kad sam bila u pc servisu pitala sam ih da li moze da se instalira neki novi servis pack.. e ovako to mozes da uradis... ako ti je sp 2 onda mozes da dodas jos jedan npr. sp 3 tako imas dva sp
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 4 | 22.01.2011 , 7:24 PM
|
Quote (DxD) e ovako... kad sam bila u pc servisu pitala sam ih da li moze da se instalira neki novi servis pack.. e ovako to mozes da uradis... ako ti je sp 2 onda mozes da dodas jos jedan npr. sp 3 tako imas dva sp Drzi se si onih postova sto se ticu ljubavi mada ti i tu treba jos iskustva.Salim se,ipak ostajes moj VIP urednika,ja to ne manjam nikad znas kako se kaze:Jednom Rokijev VIP zauvek Rokijev VIP btw. ne mozes da imas dva service packa,mozes sa 2 da predjes na 3 ili sa 1 na 2 verovatno su na to mislili A sad ih pitaj ovo:Kada pokrenem iz Biosa instalaciju(namestim First Boot Device:CD ROMi potom F10) i potom krece Boot from CD....Press any key...,i ja stisnem ali ono nastavlja da ucitava windows nema menija za instalaciju.Inace koristio sam bootabilan CD,pitanje je u cemu je problem???Ajmo hakeri...
Poruku je menjao/la Roki85 - Subota, 22.01.2011, 7:25 PM
|
|
| |
|
post # 5 | 22.01.2011 , 7:58 PM
|
Quote (Roki85) Drzi se si onih postova sto se ticu ljubavi mada ti i tu treba jos iskustva.Salim se,ipak ostajes moj VIP urednika,ja to ne manjam nikad znas kako se kaze:Jednom Rokijev VIP zauvek Rokijev VIP hahahha ma drzim se ja svega tako je sigurnije a za to ne znam nisam do sada dizala sistem... niti necu da ga rusim... nisu mislili na to... znam sta sam cula
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 6 | 22.01.2011 , 8:14 PM
|
Quote (Roki85) potom krece Boot from CD....Press any key...,i ja stisnem ali ono nastavlja da ucitava windows nema menija za instalaciju.Inace koristio sam bootabilan CD,pitanje je u cemu je problem??? prvo ako ne razumes necackaj po biosu, kad pocne da ucitava pritisni F8 ( u 99% slucajeva, pise ti kad pokrene bios pod boot menu mozda je i F2, F10, F11 zavisi od proizvodjaca ) i on te prebaci na boot menu samo izaberi cd/dvd drive i krece ( naravno nek je cd sa windowsom ubacen ).. Nakon onoga press any key sacekaj par minuta ( dok se ucita ) ne krece to odmah, a sto se menija tice imaces da izaberes: Welcome to Setup * To set up Windows XP now, press ENTER * To repair a Windows XP installation using Recovery Console, press R * To quit Setup without installing Windows XP, press F3 i ostatak je standard izaberes particiju, formatiras itd...
Poruku je menjao/la Anubis - Subota, 22.01.2011, 8:20 PM
|
|
| |
|
post # 7 | 23.01.2011 , 0:24 AM
|
Quote (Anubis) Welcome to Setup * To set up Windows XP now, press ENTER * To repair a Windows XP installation using Recovery Console, press R * To quit Setup without installing Windows XP, press F3 i ostatak je standard izaberes particiju, formatiras itd... Pa vidis meni pise da pritisnem DEL,ali to je najmanji problem.Meni nece da se pojavi Welcome to Setup,kad se pojavi press any key i ja pritisnem,komp nastavlja normalno da ucitava Windows jel me sad kapiras?
|
|
| |
|
post # 8 | 23.01.2011 , 1:49 PM
|
Quote (Roki85) Pa vidis meni pise da pritisnem DEL,ali to je najmanji problem.Meni nece da se pojavi Welcome to Setup,kad se pojavi press any key i ja pritisnem,komp nastavlja normalno da ucitava Windows jel me sad kapiras? pise ti del da udjes u bios menu, ispod, iznad ili pored treba da pise sta da pritisnes da udjes u boot menu ( skroz druga stvar ) ako ti je cd sa windows-om ispravan moze biti samo da nisi dobro namestio u biosu ( zato udji u boot menu izaberi cd/dvd drive i to je to ) javi ako uspe....
|
|
| |
|
post # 9 | 23.01.2011 , 5:59 PM
|
Pa pise mi DEL da udjem u bios,a kad treba da udjem u boot menu ne pise koji taster da stisnem.Pojavi se press any key...,pre ulaska u boot menu,tad ja pritisnem bilo koji taster na tastaturi.To sto ti spominjes F8,F2,F10 i F12 to ja ne vidim nigde.Cak mi i ne pise naziv biosa kad udjem u njega samo skroz gore pise CMOS UTILITY ni kad se pojavi prva strana,kad ukljucim komp nema naziva biosa samo u donjem levom uglu stoji del i pise Q/SETUP da nije to.... Znaci postupak koji radim je: 1.Ubacim CD i restartujem komp 2.Pojavi se prva strana,ppritisnem DEL 3.Udjem u bios,podesim First Boot Devices:CD ROM 4.Komp se restartuje,krece ucitavanje pojavljuje se Boot from CD Press any key...ja stisnem bilo koji taster,komp me iskulira i normalno nastavi ucitavanje za Windows
Poruku je menjao/la Roki85 - Nedelja, 23.01.2011, 6:06 PM
|
|
| |
|
post # 10 | 23.01.2011 , 7:54 PM
|
Ovako probaj kada pkokrenes racunar da pritisnes F8 umesto del ovo je primer kako treba da izgleda boot menu ( moze biti drugaciji to nije bitno ) sistem je isti i sto je najbolje ne moras da podesavas nista u biosu ako ne uspe napisi tacno koji ti je model maticne pa cu ti naci kako da udjes ( al prvo probaj F8 ) A ovo kada si podesavao u biosu: First Boot Devices:CD ROM znas da moras da stavis second boot devices: HDD...? Da ti nije isteklo vreme za press any key, jesi siguran da je cd ispravan?
Fajlovi:
4848657.jpg
(7.9 Kb)
Poruku je menjao/la Anubis - Nedelja, 23.01.2011, 7:59 PM
|
|
| |
Par reči o sebi
|
post # 11 | 13.07.2011 , 9:20 AM
|
Ima neka fora preko RegEdita da promeniš SP al' se ne sećam kako beše. Pokušaj da nađeš na Youtube-u.
|
|
| |
|