Pitanje
|
|
|
post # 1 | 20.08.2012 , 10:57 PM
|
Ćao,
možda će se moderatori i administratori ljutiti zbog ovog pitanja ali uložio sam mnogo truda u to i nije mi uspevalo. Razumem se u CSS, HTML i JavaScrip-u.
Pitanje je: kako mogu da postavim na moj sajt panel traku ( nalazi se na vrhu sajta. Sa desne strane imaš Meni, poruke i tvoj avatar. ) kao što se nalazi ovde na ExtraCafe-u ? Gledao sam na "View Source" strukturu i pokušao da napravim sličnu ali nije uspevalo. Dodao sam svoj CSS stajl ( style ) na sajt ali ništa nije vredelo. Molim za pomoć, biću mnooogo zahvalan.
Ako nekom nije jasno o čemu pričam neka odgovori dole jer mislim da se nisam dobro izrazio " Šta je to panel traka ".
U svakom slučaju, Hvala.
I još jednom, ne želim da se iko ljuti zbog ovog pitanja.
|
|
| |
|
|
post # 3 | 21.08.2012 , 10:54 AM
|
Ja sam radio jedan meni slican ovome i to sam rjesio pomocu ul li elemenata pa pokusaj
Freelance Webdesigner // contact: info@belminbedak.me
|
|
| |
|
post # 4 | 21.08.2012 , 11:33 AM
|
Barney_Stinson, sta si ti sad ispao pametan sto si iz page source-a kopirao ovaj kod,aj probaj pa vidi kako ce izgledati
|
|
| |
|
post # 5 | 21.08.2012 , 12:24 PM
|
Barney_Stinson, ne može tako pošto imaš selektore. U CSS fajlu sajta imaš stajl tih selektora. Ali ja nisam mislio da ga "ukradem" sa sajta, već da mi neko pomogne da napravimo ili da mi da kod.
|
|
| |
|
post # 6 | 21.08.2012 , 1:55 PM
|
|
|
| |
|
post # 7 | 21.08.2012 , 4:51 PM
|
|
|
| |
|
post # 8 | 21.08.2012 , 6:28 PM
|
Timeshifter, ako znas HTML i CSS mozes napraviti nesto,ne mora biti kao ovaj al moze da lici
|
|
| |
|
post # 9 | 23.08.2012 , 12:12 PM
|
koliko sam shvatio tvoja zelja jeste kad se neko loguje da prikazuje njegov avatar u ovom menu i izbornik koji vide samo logovani clanovi?? Pa bez poznavanja php-a ovo je nemoguce da napravis.. ali kada bi recimo otkrio koji CMS koristis mozda bi ti i mogo pomoci sa nekim dodatkom
|
|
| |
|
post # 10 | 23.08.2012 , 5:04 PM
|
Quote (kenooo96) koliko sam shvatio tvoja zelja jeste kad se neko loguje da prikazuje njegov avatar u ovom menu i izbornik koji vide samo logovani clanovi?? Pa bez poznavanja php-a ovo je nemoguce da napravis.. ali kada bi recimo otkrio koji CMS koristis mozda bi ti i mogo pomoci sa nekim dodatkom
pretpostavljamo da radi u uCoz-u,znaci PHP mu nije potreban samo HTML i CSS
|
|
| |
|
post # 11 | 24.08.2012 , 0:10 AM
|
uCoz nisam upoznat s tim inace preferiram joomlu i wordpress..
Belmo nisi bas upucen covjek pokusava napraviti slicno kao na EC-u..
Ofline:
Online:
Sa html-om ces to samo vizuelno prikazati.. medjutim nece imati fukcije.. bio online ili ofline ista stvar
|
|
| |
|
post # 12 | 24.08.2012 , 10:09 AM
|
Vidi se da ti nisi upucen,ucoz ima tzv. "conditional operators"(if i endif),to bi u praksi ovako izgledalo Code <?if($USER_LOGGED_IN$)?>Ovdje ide kod ako ako je korisnik online<?else?>kod ako je korisnik online<?endif?>
pa sad ti vidi ko nije upucen
|
|
| |
|
post # 13 | 24.08.2012 , 11:29 AM
|
Quote <?if($USER_LOGGED_IN$)?>Ovdje ide kod ako ako je korisnik online<?else?>kod ako je korisnik online<?endif?>
ovo bas i nije od neke pomoci sta si napiso..
Code <?if($USER_LOGGED_IN$)?> <a href="$LOGOUT_LINK$">LOG OUT</a> <?else?> <a href="$LOGIN_LINK$">LOG IN</a> <?endif?>
eto malo sam googlo da upoznam taj ucoz.. i kod gore sta sam napiso bi trebalo raditi
|
|
| |
|
post # 14 | 24.08.2012 , 12:34 PM
|
Pa i moj ce raditi,sta zezno' se za jednu rijec to nista ne mjenja,a normalno nije od pomoci to je klasicni primjer tebi,a Timeshifter, ako zna HTML i CSS moze to da napraviQuote (kenooo96) Code <?if($USER_LOGGED_IN$)?> <a href="$LOGOUT_LINK$">LOG OUT</a> <?else?> <a href="$LOGIN_LINK$">LOG IN</a> <?endif?>
Cek i sta si ovima uradio ??? ....ako je korisnik priijavljen da mu ze prikaze link za odjavu u suprotnom da mu se prikaze link za prijavu ,kakve koristi odo ovoga ?
|
|
| |
|
post # 15 | 24.08.2012 , 12:56 PM
|
Meni nije problem da napravim ovaj meni. Belmov kod sam iskoristio, a to je i najlakši posao ( if, else ). Meni je najviše potrebno kako da meni prati ekren. Npr. kada ja skrolujem ( kružićem na mišu ) da meni prati ekran, a ne da ostane na vrhu ekrana. Naravno to nije sve ali mi je to najviše potrebno.
|
|
| |
|
post # 16 | 24.08.2012 , 1:21 PM
|
|
|
| |