Pet stvari u zivotu koje se ne mogu vratiti
|
|
|
post # 1 | 04.06.2011 , 7:21 AM
|
Djevojka je cekala avion u cekaonici jednog velikog aerodroma. Posto je trebala dugo cekati, odlucila je kupiti knjigu kako bi joj vrijeme brze proslo. Uz knjigu kupila je i paketic keksa. Sjela je u VIP cekaonicu kako je nitko ne bi uznemiravao. Kraj nje je bila stolica sa keksom, a sa druge jedan gospodin koji je citao novine. Kad je ona pocela uzimati kekse i gospodin je uzeo jedan. Ona se sokirala, ali nista nije rekla i nastavila je citati knjigu. U sebi je pomislila: ma gledaj ti ovo, da samo imam malo vise hrabrosti, do sada bih ga vec udarila... Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, covjek pored nje, ne obazirajuci se ni na sta, uzimao je isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i djevojka pomisli: bas me zanima sta ce sada napraviti!!! Covjek uzme posljednji i podijeli ga na dvoje! Ovo je zaista previse, pomisli djevojka, sokirana uzme svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz cekaonice. Kada se osjecala malo bolje, nakon sto ju je prosla ljutnja, sjela je na mjesto gdje nije bilo nikoga da bi izbjegla neke druge neugodne dogadjaje. Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci u nju. U tom trenutku ugleda paketic keksa jos uvijek netaknut. Postidje se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, bio od gospodina koji je sjedio pored nje, ali koji je, bez sokiranja, nervoze ili prepotencije, podijelio i svoj posljednji komad sa njom, totalno suprotno od nje, kojoj su bili povrijedjeni ponos i osjecaji.
ZAKLJUCAK: Koliko puta u nasem zivotu cemo ili smo pojeli tudji keks, a da to nikad necemo ili nismo ni saznali? Prije nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i prije nego sto se pocne misliti lose, GLEDAJ sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
U zivotu postoji 5 stvari koje se ne mogu vratiti: - Kamen kada je bacen; - Rijec nakon sto je recena; - Mogucnost nakon sto je izgubljena; - Vrijeme kada je proslo; - Ljubav za koju se NE BORI.
|
|
| |
|
post # 2 | 04.06.2011 , 8:15 AM
|
Za sve se mozesh ponovo potruditi..
|
|
| |
|
336 poruka na forumu
| |
14
| |
114
|
|
post # 4 | 04.06.2011 , 10:38 AM
|
da vidim ponovo jednu devojku koju sam video kad sam putovao u hrvatsku
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 5 | 05.06.2011 , 10:49 PM
|
Sladjo ,jedino sto ne mozes vratiti je VREME. Sve se ostalo da uciniti,ali VREME je ono sto je.e sve nas...
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
|
post # 6 | 06.06.2011 , 0:21 AM
|
Quote (badule) Sladjo ,jedino sto ne mozes vratiti je VREME. Sve se ostalo da uciniti,ali VREME je ono sto je.e sve nas... slazem se u potpunosti ako imas vremena,moci ces sve da uradis... da ispravis receno,dobijes drugu mogucnost.....
|
|
| |
|
post # 7 | 04.07.2011 , 9:05 PM
|
Vreme i mladost!
|
|
| |
|
post # 8 | 29.10.2011 , 4:31 PM
|
Izrecene rijeci ili misli koja nas je kostala prijateljstva... Izgubljene ljubavi... Pogresno donesene odluke...
“I kad budem najstariji razumecu djake koji zvacu zvake, i kad budem najstariji…”
|
|
| |
|
|
post # 10 | 05.11.2011 , 7:50 PM
|
Jos nisam cuo da je neka vratila nevinost
Imala je oci boje..jebiga...:) Ne secam se boje..ma skroz je nebitna :)
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 11 | 17.11.2011 , 5:42 AM
|
Vreme. Kad bih mogao da se vratim samo na jedan sat,deset godina unazad....
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
72 poruka na forumu
| |
92
| |
380
|
|
post # 12 | 17.11.2011 , 8:36 AM
|
Vrijeme se nikad ne moze vratiti, to je definitivno ali isto tako ni osobe koje smo izgubili...uvijek postoji razlog zasto se nesto desava ili se desilo
Ćutanje je teško samo onima koji ne misle.
|
|
| |
760 poruka na forumu
| |
23
| |
295
|
|
post # 13 | 21.01.2012 , 11:18 PM
|
Samo vreme se ne moze vratiti ! Podrzavam 7-8 postova iznad
Sve mi je jasno sada kada je srce prazno!!!
|
|
| |
|
post # 14 | 22.01.2012 , 11:18 AM
|
Sve se moze vratiti ...
|
|
| |
Mallena
|
post # 15 | 28.01.2013 , 12:56 PM
|
Quote (sladja1) U zivotu postoji 5 stvari koje se ne mogu vratiti: - Kamen kada je bacen; - Rijec nakon sto je recena; - Mogucnost nakon sto je izgubljena; - Vrijeme kada je proslo; - Ljubav za koju se NE BORI.
Za RIJEČ se posebno slažem!
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |