Halid Muslimovic
|
|
|
post # 1 | 02.12.2011 , 10:53 AM
|
Halid Muslimovic - Zelja si mi samo ti
Sto put pozelim da se ne budim zore bjele da nikad ne vidim da se vjecno u mrak zatvorim i da ne postojim da zivot ne osjetim
Ref. 2x I da na zemlji bog nas ostavi mene i tebe da smo jedini i sve zelje da mi ispuni a to si mi samo ti (a zelja si mi samo ti)
Sto put razmislim sto te izgubi proklet da sam sto ne popusti suzom muskom da te zamolim da mi oci otvoris iz sna da me probudis
Ref. 2x
UBEDLJIVO NAJLEPSA PESMA !!!
:P
|
|
| |
|
post # 2 | 02.12.2011 , 3:55 PM
|
HEJ KAFANO NEĆU VIŠE
Pio sam i propio se sa sudbinom borio se ta zena me ispracala kuda idem nije znala (2x)
Ref. 2x Hej, kafano, necu vise drug mi nisi bila ta zena mi bol zadala ti je vecom ucinila
Zivjela je u mislima u casama gorkog vina bila mi je bol i nada hej, zivote gdje si sada (2x)
Ref. 2x
Kucacu na njena vrata dok se bijela zora budi klecacu na njenom pragu bar jos malo da me ljubi (2x)
Ref. 2x
|
|
| |
|
post # 3 | 14.12.2011 , 9:52 AM
|
Halid Muslimovic - Mene Je Ucilo Vreme
Mene je ucilo vrijeme Da patim prastam i molim Mene su ucile godine Da pijem i da volim
A ti, ti si ostala sama I niko saznati nece Sta je bilo medu nama
Prosle su godine mlade A tebe od mene skrise Meni je ostalo samo Da pijem i nista vise
A ti, ti si ostala sama I niko saznati nece Sta je bilo medu nama
:P
|
|
| |
|
post # 4 | 09.01.2012 , 11:14 PM
|
HEJ LJUBAVI U DALEKOM GRADU
Godine prolaze brzo dugo se vidjeli nismo ne znam kada cu doci zato ti pisem pismo
Ref. Hej, ljubavi u dalekom gradu cuvaj mi se da te ne ukradu cuvaj ljubav da nam ne uvene cuvaj srecu za tebe i mene
Sjecam se ljubavi nase sto smo jedno drugom dali sjecam se ne znanih ljudi sto su nas srecnim zvali
Ref.
Proklinjem sudbinu svoju sto sam od tebe daleko ja venem bez ljubavi tvoje koju sam danima ceko
Ref.
|
|
| |
|
post # 5 | 09.01.2012 , 11:17 PM
|
HALID MUSLIMOVIC - SLUSAJ MAJKO MOJU PJESMU
U ocima tvojim vidim da bi majko htjela znati zasto pjevam tuzne pjesme i zasto mi dusa pati
Ref. Slusaj majko moju pjesmu ali nemoj suze liti jer kad vidim suze tvoje i meni ce teze biti
Nevjerna je bila majko i zato me dusa boli mislio sam cijelo vrijeme da ne laze, da me voli
Ref.
Zato pjevam tuzne pjesme i za sebe, i za druge u pjesmama trazim lijeka u nocima bola i tuge
Ref. 2x
|
|
| |
|
post # 6 | 09.01.2012 , 11:32 PM
|
NE TROŠI SUZE NA MENE
Luda noc u toj noci sam ja ulice prljave kao dusa moja ja odoh i ne pitah za tebe neki ludi vrag me tjera a ti places zbog mene
Ref. 2x Ne trosi suze na mene svaka suza grijeh je a ja proklet srca kamenog ne trosi suze zbog mene
Istina me u noci sakrila tragovi ostali u zguzvanoj postelji putujem i ne mislim na tebe svaki moj vrag za tebe u ovoj noci umire
Ref. 2x
|
|
| |
|
post # 7 | 09.01.2012 , 11:44 PM
|
HALID MUSLIMOVIC - HEJ JARANI
Ref. Hej jarani, hej jarani odlazi vam drugar stari sa pjesmom me sacekajte i dragu mi pricuvajte
Doslo vrijeme da se rastanemo zapjevajte hej jarani stari hej sviraci svirajte mi jace da ne cujem kako draga na rastanku place
Ref. 2x
Stara majko nemoj suze liti oce stari rakije natoci hej sviraci svirajte mi jace da ne cujem kako seja na rastanku place
Ref. 2x
|
|
| |
|
post # 8 | 10.01.2012 , 2:32 PM
|
Zaplakala Bosna
Zaplakala Bosna, zaplakala svakom je covjeku ruku dala nije vazno koje vjere, kojeg obicaja jer takva je Bosna ona ljude spaja
Jedno kolo, jedna raja od Prijedora do Mostara od Bihaca do Zvornika Sarajevo svima dika Bosancima Bosna vika
Zaplakala Bosna, zaplakala Bosancima srce, dusu dala ali doslo neko vrijeme vrijeme ludovanja ne placi Bosno, zemljo jarana ali doslo neko vrijeme vrijeme ludovanja zapjevaj Bosno, majko sevdaha
|
|
| |
|
post # 9 | 10.01.2012 , 3:45 PM
|
ČASTIO BI SVE JARANE
Da je tebi stalo malo do mene ne bi meni ruke bile vezane da su tebi draga moja oka dva davno bi ti pogled na njih bacila
Ref. 2x Obis'o bi sve kafane i castio sve jarane samo da mi jutro s tobom svane
Da je tebi stalo malo do mene ne bi meni noci bile nemirne da je tebi vazno da te grlim ja davno bi ti meni ruke pruzila
Ref. 2x
|
|
| |
|
post # 10 | 10.01.2012 , 4:46 PM
|
HALID MUSLIMOVIC - EH KAKO SMO SE LJUBILI
bila ja zima snjegovi su pali u mojoj kosi tvoji prsti mali pili smo vino bila je polutama prva je vatra gorjela u nama da zivot vara tada nismo znali poljupce njezne naivno smo krali snjeg opet pada sjecanje mi grije sreca je jedna a tuge su dvije
Ref: eh kako smo se ljubili poljupcima jedno drugo budili eh cijelu noc smo plakali kada smo se rastali eh kako smo se ljubili nasoj sreci drugi su presudili eh cijelu noc smo plakali kada smo se rastali
opet je zima nista isto nije a ti si lijepa isto kao prije sinoc te sretoh pogledi se sreli koda nas vjecnost od te noci dijeli da zivot vara tada nismo znali poljupce njezne naivno smo krali snjeg opet pada sjecanje mi grije sreca je jedna a tuge su dvije Ref:.....2x
|
|
| |
|
post # 11 | 13.01.2012 , 2:21 PM
|
LJUBE MI SE TVOJE USNE
Htio sam bez tebe da krenem putem novim al' ne ide, ne ide suvise te volim
Ref. 2x Tako mi se nocas ljube tvoje usne, tvoje oci bez tebe mi duso moja tuga nikad nece proci
Htio sam da ljubim neke tudje oci al' ne ide, ne ide bez tvojih necu moci
Ref. 2x
Htio sam da odem daleko od tebe al' ne ide, ne ide mrzio bi sebe
Ref. 2x
|
|
| |