Dino Merlin
|
|
|
post # 1 | 06.06.2012 , 2:48 PM
|
Kad si rekla da me volis
Ti nikad nisi ni u sali o ljubavi sa mnom probala uvijek si neke odlikase kraj sebe k'o cuke vodala
Al' ko sem Boga zna kada gvozdje postaje grozdje al' ko sem Boga zna odakle to i kako dodje
Kad si rekla da me volis
Al' ko sem Boga zna da l' si budna il' spavas imas li pojma gdje sam sad da l' ti ista jos znaci ako cujes da dolazim u onaj grad
Ref. Kad si rekla da me volis prvi put kad si rekla to da ti tijelo gori kao sto nikad nije gorilo kad si rekla da me volis prvi put kad si rekla to kad si rekla da me volis
Al' moja dusa zna da l' si budna il' spavas imas li pojma gdje sam sad da l' ti ista jos znaci ako cujes da dolazim u tvoj grad
Ref.
Pogledaj me sad skoro da sam sijedi starac to je opsjena jos sam onaj isti sto bi dao sve na cemu mi zavide samo za taj tren da to moje oci vide
Da l' si budna il' spavas imas li pojma gdje sam sad da l' ti ista jos znaci ako cujes da dolazim u zabranjeni grad
Da ti kazem da te volim zadnji put da izgovorim to da mi tijelo gori kao sto nikad nije gorilo
Kad si rekla da me volis prvi put kad si rekla to da ti tijelo gori kao sto nikad nije gorilo kad si rekla da me volis
|
|
| |
|
post # 2 | 06.06.2012 , 2:59 PM
|
Quote (Barca1899) Kad si rekla da me volis Moja omiljena!!! Bravoooo.... Dino Merlin ima veoma veliki broj prelepih pesama, da nisi postavila text ove pesme, najverovatnije bih ja postavio Evo jedne, isto tako lepe pesmice...
Dino Merlin - Ako Me Ikada Sretnes
Ako me ikada sretnes u ovom ukletom gradu ostani mirno na istoj strani plocnika
Ne stavljaj ruke na lice nemas sto od mene kriti glavu gore nama je ljubav lozinka
Ne pitaj je li pravedno sto nas je prekrio mrak ni to sto nismo zajedno pusti suzu, daj mi znak
Ref. Da jos nije prestalo da nikad nece prestati mogu proci stoljeca mogu ti i umrijeti
A ti me nisi prestala i nikad neces prestati ljeta zime proljeca za tebe cu zivjeti i pjevati
Ljubav je slijepa i luda ne zna za Boga ni suda al' lijepo pjeva i lijepo dusu odjeva
Ako me ikada sretnes ne stavljaj ruke na lice stavi smijeh i stare razglednice
Ne pitaj je li pravedno sto nas je prekrio mrak ni to sto nismo zajedno pusti suzu, daj mi znak
Ref.
Poruku je menjao/la Deki87 - Sreda, 06.06.2012, 2:59 PM
:P
|
|
| |
|
post # 3 | 06.06.2012 , 3:13 PM
|
Deki87, Sve pesme su mu prelepe
Hitna
Kako bih te ja, kojim to imenima ove noci zeljo zvao kad odavno si ti na njegovim ramenima a moj dah k'o sat je stao
Ref. Ne dozvoli da provedem sam jos jednu noc ili dodji ili zovi hitnu u pomoc
Ne dozvoli da provedem sam jos jedan dan ja bez tebe ni na kopnu nisam siguran
Kako bih te ja, kojim to vremenima ove noci zeljo vodao kakve veze to ima sa postenima kad ja jos nisam ni prohodao
Ref.
Nisi k'o prije, nisi k'o prije...
|
|
| |
♡ Visca el Barça ♡
|
post # 4 | 20.08.2012 , 1:55 PM
|
OTKRIT CU TI TAJNU
Ne nisam ti rekao sve jednostavno nisam imao snage za to, ooo ne nisam ti rekao da da je nekad ovo mirno more bilo nemirno.
Al neke se noci naprosto dogode neke te oci do smrti pogode
Ne nisam ti priznao da da sam ponekad i sam pozelio da odem na dvor ali sam ostao ona ista osoba kakva sam zelio da budem kad budem izlazio
Al neka se vrata pretesko otvore neke se rijeci jos teze izgovore
Ref. Otkrit cu ti tajnu,koju sam skrivo danima sto sja u pjesku zivom otkrit cu ti tajnu sta se klanja kad se covjek umori
Otkrit cu ti tajnu,koju sam skrivo godinama sto su ostale u pjesku zivom otkrit cu ti tajnu sta se klanja kad se ljudi umore od bjezanja
Ne nisam ti priznao nju taj pust led ledeni pojas pod opsadom ni to da se ljudi sumnjom zaraze o Boze jednako lako kao i prehladom
Al neke se noci naprosto dogode neke te oci do smrti pogode..
Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°
|
|
| |
|
♡ Visca el Barça ♡
|
post # 6 | 20.04.2013 , 7:23 PM
|
Dino Merlin - Deset mladja
Vidi ovu zvijezdu, vidi ove ostvarene zelje ovo kino snova zovu fantazijom sad kad proslo je, ono najgore zasto mi sad priredjujes to
Tvoje godine traze nesto lazno i umirujuce bijeg od vode i struje i sigurnosti, znam po sebi
Noge kao da zure zeljne avanture da si deset mladja a da si opet ti
Ref. Ostavi me danas, ostavi me juce ostavi me, moja vilo, bilo kad ostavi me sutra il' nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad Na vrhu uvijek ima mjesta ako se krene sa dna
Jer ja imam samo tebe i ne znam koliko ta ljubav vrijedi nikog prije imao nisam da te usporedim, znas to dobro
Stavi kremu za bore mozda ti se osmijeh vrati sa mnom si deset mladja samo si sa mnom opet ti
Ref. 2x
Ostavi me, ostavi me juce ostavi me, bilo kad ostavi me, nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad
Ref. 2x Na vrhu uvijek ima mjesta
Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°
|
|
| |