Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Najbolji SAMP server na balkanu

2
poruka na forumu
0 0

post # 1 | 02.08.2011 , 8:13 PM

Pozdrav svim korisnicima foruma
Reklamram naj poznatiji SAMP server na balkanu,a to je CroHerze RP/DM server koi vam pruza mnogo zabave i upoznavanja sa drugim
ljudima sa cjelog
Balkana.
Mini Biografija CH:
CroHerzegovina Serveri se prvi put spominju 13.6.2007. godine kada je i otvoren prvi CroHerzegovina WoW (World of Warcraft)
server.
To je bio sam pocetak CroHerzegovina servera dok je jos sve ovo bilo nepoznato, dok je bilo samo par ljudi na serveru,
sjecam se prvih 10 dana nismo imali nikad vise od 5 ljudi na serveru... Tih dana smo se mnogo mucili i trudili da bi
ljude doveli i upoznali sa serverom, ali u svakom slucaju to nije bila nikakva krada tudeg truda kao npr. sto neki
danas upadaju na tude server i onda pozivaju ljude na svoje... NE! Mi nismo tako poceli... Mi smo poceli sa postovima na
forumima poput forum.hr, gamers.ba i slicnim stranicama... Naravno ni to nije bas toliko puno pomoglo jer su vec postojali
dosta stabilni serveri, ali mi nismo odustajali... Usavrsavali smo server svaki dan, pa su tako i ljudi poceli dolaziti...
Na kraju je i jedna lokalna igraonica pocela konstantno igrati na nasem serveru i populacija se polako pocela povecavati...
Znalo je nekad biti i po 50-60 igraca sto je dosta dobro bilo jer smo tezili napraviti server za igrace s Balkana, a populaciju
za takav server je tesko naci, lakse je otvoriti ga na engleskom i pozivati strance i uz to se jos ne bi moralo prevoditi...
U tim trenutcima nismo imali novaca da kupimo pravi server za pa je stoga server bio hostan na mom kompjuteru koji je radio
24/7... Ipak troskovi pravog WoW servera iznose oko 150$ mjesecno, a mi nismo imali nikakvih prihoda od njega...
Cije Biografija: http://ch-samp.com/forum/showthread.php?t=272
DM kao sto i sama rjec kaze DeathMatch vam sluzi ako ste voljni pucanja,a RP ili RolePlay vam sluzi da bi simulirali
stvaran zivot.
Kaka se prikljuciti na CroHerze server?
Sve ce vam biti jasno u ovom tut-u.
http://www.youtube.com/watch?v=iIG8HcBAyK4
Ukratko objasnjenje:
Kako se registrirati?

Za početak, trebate na računalu imati instaliranu igru Grand Theft Auto: San Andreas. Potom je potrebno presnimiti i instalirati
SA:MP klijent koji će vam omogučiti online igranje. Listu svih SA:MP klijenata imate na:
http://www.sa-mp.com/download.php . CroHerze serveri koriste SA:MP 0.3 client.

Nakon što ste instalirali SA:MP, potrebno ga je pokrenuti. U gornjem desnom kutu nalazi se kvadratić u koji ćete morati upisati
ime koje namjeravate koristiti u igri.Potrebno je da ime bude u obliku Ime_Prezime. Na CroHerze RPG/DM serveru zabranjena su
poznata imena, dakle ime poput Cristiano_Ronaldo, u pravilu, ne bi smjeli koristiti. Također, važno je da odmah dobro razmislite
o svoje imenu jer kada jednom registrirate račun s vašim imenom, nećete ga više moći promijeniti.

Nakon što ste upisali ime, vrijeme je da dodate CroHerze RPG/DM server na listu. Za početak, u donjem lijevom kutu kliknete na
„favorites“. U tom prozoru, lista servera je prazna. Sada u izborniku odaberite „Servers -> Add Server“ te upišite sljedeće
podatke: 78.46.79.68:3022. To je IP CroHerze RPG/DM servera.

Prvo pokretanje igre...

Sada je vrijeme da napokon pokrenemo SA:MP! Dvokliknite na CroHerze RPG/DM server koji ste upravo unijeli na listu te u novom
prozoru odaberite Connect.

IP RP servera:78.46.79.68:3022
IP DM servera:78.46.79.68:3031

Sve detaljnije objasnjeno imate u gore navedenom videu.
Pridruzite nam se i vi jer mi smo velika zajednica u koju kada udjete tesko cete izaci,tacnije zavoljecete CH!!!

Added (02 Avg 2011, 8:13 PM)
---------------------------------------------
BUMP dodjite i vi i zabavite se s nama

Poruku je menjao/la hellman95 - Nedelja, 17.07.2011, 11:38 PM

• Page 1 of 1
  • 1
Search: