|
Nista mi nije jasno. . . ADAM I EVA wtf ?
|
|
|
|
post # 1 | 05.01.2012 , 8:12 AM
|
E drugari, nesto sam razmisljao. . . Ako su Adam i Eva prvi ljudi na planeti, onda su oni "vodili ljubav" i tako napravili decu , e sad mi nije jasno sta se dalje dogodilo, kako smo mi nastali. . . Da li to znaci da su deca od adama i eve (brat i sestra) isto "vodili ljubav" pa i oni napravili decu pa onda njihova deca isto tako. . . itd. . pa zar to nije greh? uzgred znaci li to da smo mi svi rodjaci?
i kako to da ako je Bog stworio Adama i Evu, on je znao da ce se to dogodiditi da bi opstala civilizacija, a posto je Bog, to znao, onda je i Bog gresan. . .
ma ja vise verujem u teoriju da smo nastali evolucijom od majmuna, a majmuni nastali? epa sad . . . hmm evolucijom od neke druge zivotenje. . . tako da ja mislim da cemo i mi ljudi, nekad u buducnosti evoluirati u nekog super coveka ili tome slicno kao sto larva crva evoluira u leptirica Moja teorija je nekako logicnija od owe teorije sa Adamom i Evom ili je mozda najbolje da ja vise ne mislim pokvarice mi se totalno mozak. . .
Sta vi mislite o ovome?

|
|
| |
|
|
post # 2 | 05.01.2012 , 8:20 AM
|
Ja mislim da ti ne treba previse da mislis o tome... pokvarice ti se mozak... 
:P
|
|
| |
|
|
post # 3 | 05.01.2012 , 8:37 AM
|
MolderFBI, Pametno razmisljas.. Quote (MolderFBI) Da li to znaci da su deca od adama i eve (brat i sestra) isto "vodili ljubav" pa i oni napravili decu pa onda njihova deca isto tako. . . itd. . pa zar to nije greh? NE znas ko su njivoha deca ? 2 muskarca.. Kain i Avelj..Avelj je trandza Quote (MolderFBI) uzgred znaci li to da smo mi svi rodjaci? Sta mislis, zasto ja svakog zovem rodjo ?
Quote (MolderFBI) Sta vi mislite o ovome? Po Bibliji ljudi su nastali od Adama i Eve.. Koliko ja znam imali su 2 sina, Kaina i Avelja... Iz pohlepe ili ljubore, nije ni bitno, Kain je ubio Avelja...ko je tu u koga ulazio nije mi jasno, takodje mi nije jasno kako smo mogli da nastanemo od Adama i Eve... Mislim da smo evoluirali od majmuna.... Jednostavno, svako ima drugacije misljenje, a i najveca misterija je kako je zacet zivot na Zamlji...
Poruku je menjao/la Mortal - Cetvrtak, 05.01.2012, 8:38 AM
Kakav spid, kakav eks, bolje gandza onda seks
|
|
| |
|
|
post # 4 | 05.01.2012 , 8:56 AM
|

|
|
| |
|
|
post # 5 | 05.01.2012 , 8:59 AM
|
Quote (MolderFBI) zasto ja lepo ne zamislam sebe na nekoj liwadi da berem maslacak To rodjo, ja cu da jedem kacamak i da gledam neki film... A Adama, Evu i evoliciju da ostavimo pametnijim ljudima 
|
|
| |
|
|
post # 6 | 05.01.2012 , 9:12 AM
|

|
|
| |
|
|
post # 7 | 05.01.2012 , 11:50 AM
|
MolderFBI, Jbg nerazmisljas kako treba mojee misljenje.
Od cega su nastali majmuni,a sto dasan majmuni neradjaju ljude kao sto su prije to radili? 
|
|
| |
|
|
post # 8 | 05.01.2012 , 12:07 PM
|
Nas su vanzemaljci ostavili da se mnozimo na zemlji a kad nas bude dosta, docice (sad nezz tacno) il da nas pojedu il da nas iskoriste kao radnu snagu kakva crna evolucija i darvin... (za ljude i majmune ok) al da je od delfina nastala ovca .... a za pitanje u temi moramo nac nekog popa da prvo osvjesta temu sem ako te ne zapale na lomaci (kao nekad)
Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se... Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka. Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...
|
|
| |
|
|
post # 9 | 05.01.2012 , 12:49 PM
|
Koliko ja znam bog nije planirao da postoji civilizacija,samo adam i eva u raju,tako da bog nije gresan ... Kada su adam i eva napravili greh bog je osudio adama da ce u patnji i znoju da obradjuje zemlju i sebi sa mukom da obezbedi opstanak,a da ce eva u muci i bolu da radja decu... e sad navodno kada su oni proterani iz raja bog ja stvorio jos ljudi da bi mogli da se razmnozavaju i ostavljaju potomstvo... uglavnom sve ti je to zasnovano na tome da li verujes u to i u samog boga ili ne,ako verujes onda je to nekakvo bezuslovno verovanje i ne postavljas pitanja kako je to bilo,zasto,itd .... LJudim je ipak potrebno da u nesto veruju... I ja sam vise za tu teoriju da je covek nastao od majmuna,ali ima nekih cinjenica po kojima ni to nije tacno,tako da ne znam 
Ivana P.
|
|
| |
|
|
post # 10 | 05.01.2012 , 12:49 PM
|
Zapravo, postoje 3 sina... Ne 2... A majmuni... Paf.. Pa što sada ne izlaze iz šuma, ako je to tačno? I da, Darvin je pri kraju svog života osporio tu teoriju.. 
Ko si ti?
|
|
| |
|
|
post # 11 | 05.01.2012 , 3:11 PM
|
@Hitman, pa prosvetli me? Dxd, Hitman pa valjda zato sto sad mozemo sami da pravimo decu, ne trebaju nam majmuni za to uzgred @Hitman nisam ja ni rekao da su majmuni radjali ljude, vec da su majmuni evoluirali u ljude
@igortnhno ocekujem ih ja vec duze vreme, al nikako da svrate A za lomacu, ko zna mozda me i zapale
@JovankaOrleanka ako je tako, kakve mi onda imamo sa Adamom i Evom, posto se kaze, da smo svi nastali od njih 

|
|
| |
|
|
post # 12 | 05.01.2012 , 5:05 PM
|
Pa covek se razvio iz posebne vrste majmuna ( mada nisu majmuni samo tako kazemo ) i fizicki nije doziveo neke prevelike promene u poslednjih par hiljada god ( mada opet bitne ako se usporedi gradja coveka pre rrecimo 3000 god i sada a evolucija je trajala stotinama hiljada mozda i milionima godina ) nama se razvija psiha velikom brzinom a ne fizicki oblik...
Inace vrsta iz koje se covek razvio je davno nestala za zemlje sto govori zasto se obicni majmuni ne izlaze iz suma
osim toga ta prica o Adamu i Evi ima vise rupa nego ona o evoluciji ( darvin je pogresio al da li je sama ideja 100% pogresna ne bih reko ), i svi koji se drze nje slepo veruju jer u Bibliji to kaze pa daj dokaz i jedan najobicniji ma tek da ga ima ( a nema ga ) i tu Bibliju je covek pisao 
Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view
|
|
| |
|
|
post # 13 | 05.01.2012 , 5:53 PM
|
Citala sam bibliju (koju je kako sto je Davor rekao napisao covek)! Prostudirala sam je. Suplja je kao svajcarski sir (mada i on ima manje rupa no ona ali sta je tu je)!
Radnja ide otprilike ovako: Bog stvori zemlju, pa biljke, pa bla bla ostalo i onda stvori dva coveka Adama i Evu. Oni su rodili dvoje dece ( a to je napomenuo Molder) Kain i Avelj! Znaci porodica. E sad prvi propust da se odjednom spominje neki pastir Avram! Pa sunce ti poljubim je li narod toliko glup da ne konta ako se kaze da su to jedini bracni par, sa decom da je to to, a ne odjedno postoji i taj coban a i on sina ima. Pa onda radi zloce ljudi (samo ne znam kako je Eva tako brzo bila rasplodna, jer je jedino zensko) desava se onaj potop gde UMIRE 1000 LJUDI! Cestitke Evi! Vala nradjala ih je munjevitom brzinom!
Pa stanite malo, u Bibliju moze da veruje samo onaj covek koji ne zna da misli. Ali podrzavam ja i to. Ne moze svako pametn biti
Verujem u Darvina, jer ipak je to logicnija opcija. Evolucija. Od ove gore u koju ljudi veruju. A crkva i sve to je samo nesto sto ''kao'' drzi ljude na okupu, mada to ih je najvise razdvojilo!
Molderu, ja sam se to pitala 15g. kako smo nastali, i dosla sam na jedan zakljucak, pre nego sto sam bila u maminoj utrobi, bila sam u tatinim ..... (znas na sta mislim)! Ja sam nastala odatle. To je moja evolucija. 
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
790 poruka na forumu
| |
58
| |
477
|
|
|
post # 14 | 05.01.2012 , 5:58 PM
|
Ma sta Adam i Eva- Ognjen i Leksi 
Slušam neke pesme ljubavne koje me podsećaju na dane naše neproživljene stvarnosti, susretanja u snovima, vetrova što milovali su nam lica, Meseca što se nije ni pokušavao skrivati pred naših licima, podsećaju me na sve ono u čemu se kriješ ti. A ja te pronalazim svakog trena. Da bih bio s tobom, da bi disali ovaj isti vazduh i noćnim svetlima obavili tajne naše ljubavi I hteo bih ti izgovoriti sve te reči koje znam da pripadaju tebi. Ljubavi moja, da, tako te zovem. Noću kad sklopim oči, preda mnom se pojaviš ti, onako lepa. Najprije mi se oči zacakle i dah stane, a onda se srce prepusti prekrasnim talasima koji jednostavno zarobe moju dušu.
|
|
| |
|
|
post # 15 | 05.01.2012 , 6:03 PM
|
Quote (OgnjenR23) Ma sta Adam i Eva- Ognjen i Leksi Ahahhahahhaha! Ipak je vreme za novi narastaj 
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
790 poruka na forumu
| |
58
| |
477
|
|
|
post # 16 | 05.01.2012 , 6:04 PM
|
Pa naravno, smorili su sa Adamom I Evom ti i ja smo zanimljiviji nama bi i djavo pozavideo 
Slušam neke pesme ljubavne koje me podsećaju na dane naše neproživljene stvarnosti, susretanja u snovima, vetrova što milovali su nam lica, Meseca što se nije ni pokušavao skrivati pred naših licima, podsećaju me na sve ono u čemu se kriješ ti. A ja te pronalazim svakog trena. Da bih bio s tobom, da bi disali ovaj isti vazduh i noćnim svetlima obavili tajne naše ljubavi I hteo bih ti izgovoriti sve te reči koje znam da pripadaju tebi. Ljubavi moja, da, tako te zovem. Noću kad sklopim oči, preda mnom se pojaviš ti, onako lepa. Najprije mi se oči zacakle i dah stane, a onda se srce prepusti prekrasnim talasima koji jednostavno zarobe moju dušu.
|
|
| |
|
|
post # 17 | 05.01.2012 , 6:52 PM
|
OgnjenR23, Nemoj da spamujes.. Ako imas nesto vezano za temu napisi, a ako nemas, nemoj da pises svakakve gluposti, da se ova tema ne pretvori u spam 
|
|
| |
790 poruka na forumu
| |
58
| |
477
|
|
|
post # 18 | 05.01.2012 , 6:54 PM
|
Adam i Eva su takav mit, kad pogledate malo bolje seze jos od sumerskog carstva :).
|
|
| |
|
|
post # 19 | 05.01.2012 , 7:08 PM
|
Ja isto mislim da su ljudi nastali od majmuna, a ne od Adama i Eve to je samo mit i nista vise 
|
|
| |
|
|
post # 20 | 05.01.2012 , 7:36 PM
|
@MolderFBI Pa,Adam i Eva su navodno prvi ljudi,pa su oni tako reci nasi praroditelji,i svako kad se rodi nosi taj praroditeljski greh,greh Adama i Eve,sto znaci da smo mi svi gresni kad se rodimo,i taj greh se spira krstenjem i tek posle krstenja mi nismo gresni,i sve ostalo zavisi od nas... Tako da na taj nacin mi imamo veze sa njima :)
Ivana P.
|
|
| |
|