Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Archive - read only
Problem sa instalacijom Windows xp SP2 System Builder Editio

765
poruka na forumu
88 1029

post # 1 | 17.01.2012 , 6:19 PM

Pozz svima
Imam jedan veoma specifican problem.Naime skinuo sam windows xp system builder edition sa pirate bay instalirao ga na svoj racunar sve je bilo normalno i zavrsio sam uspjesno instalaciju kod mene radi odlicno.
Kod prijatelja sam pokusao instalirati taj isti sistem i tu dolazi doproblema.
Na njegovom racunaru nema nijednog instaliranog sistema,ja ubacim cd ali on mene ne pita on "press any key to boot from cd" vec sam pocne instalaciju.Ostali procesi instalacije se urade i kada dodje do onog djela kada se racunar treba restartovati i poslje restarta da nastavi instalaciju,restartuje se ,posto me ne pita za ono "press any key to boot from cd" on ono sto je vec uradio ponovo radi a nikada ne nastavi instalaciju.
Ja mislim da je problem sa BIOSOM mozda nije nesto dobro podeseno.

Malo je komplicirano ovo sto sam napisao ali se nadam da cete shvatiti )))))

Freelance Webdesigner // contact: info@belminbedak.me

. . .
883
poruka na forumu
407 REP OFF

post # 2 | 17.01.2012 , 6:58 PM

Kada treba da se resetuje i podigne sistem, ti nemoj da stiskas nista kada ti tako izadje. Jer je kod njega podeseno da ''First device'' bude upravo Cd citac, zato to i izlazi . . . A ako pak tako nece, u BIOS-u podesi da ''second device'' bude Hdd''.

Poruku je menjao/la -Dzeri- - Utorak, 17.01.2012, 6:59 PM

. . .

765
poruka na forumu
88 1029

post # 3 | 17.01.2012 , 9:11 PM

Dzeri mislim da me nisi shvatio problem j eu tome sto on mene ne pita ono "Press any key to boot from CD",i posto to ne pita ponavlja sve isti proces i nemoze da ga nastavi. :))))

. . .
883
poruka na forumu
407 REP OFF

post # 4 | 17.01.2012 , 9:28 PM

Quote (-Dzeri-)
A ako pak tako nece, u BIOS-u podesi da ''second device'' bude Hdd''.

Prelistaj malo Boot Menu. A i probaj malo da promenis raspored dzampera.

. . .

765
poruka na forumu
88 1029

post # 5 | 17.01.2012 , 10:29 PM

Prelistao sam citav BIOS tip BIOSA je Pheonix Bios...ali nema nikakvog ucinka.Ako neko ima neko konkretno rješenje neka pise,aaa sta su ti dzamperi????

647
poruka na forumu
22 461

post # 6 | 17.01.2012 , 10:45 PM

ja mislim da nije problem sa biosom nego nis dobro namjestio instalaciju a ja se ne mogu sjeteiti gdje si pogrijesio

. . .
883
poruka na forumu
407 REP OFF

post # 7 | 17.01.2012 , 10:48 PM

Quote (belmo996)
aaa sta su ti dzamperi????

Probaj njega da prebacis na neko drugo mesto. Naravno, na neka od preostala dva slobodna prostora.

Fajlovi: 4793222.jpg (35.1 Kb)

Poruku je menjao/la -Dzeri- - Utorak, 17.01.2012, 10:49 PM

. . .

765
poruka na forumu
88 1029

post # 8 | 18.01.2012 , 10:17 PM

Quote (vedran500)
ja mislim da nije problem sa biosom nego nis dobro namjestio instalaciju a ja se ne mogu sjeteiti gdje si pogrijesio

aj vedrane pokusaj se sjetiti ovo mi je veoma bitno :D...a dzeri pokusat cu ovo sa jumperima :DDDD

Added (18 Jan 2012, 9:17 PM)
---------------------------------------------
Dzeri ovo tvoje sa dzamperima nije upalilo ako neko zna rjesenje molim ga da mi pomogne jer ovo mi je veoma vazno :(((

478
poruka na forumu
20 208

post # 9 | 20.01.2012 , 4:08 AM

Razumem se u kompjutere malo mi bolje objasni Kada oces podignuti sistem Ne dolazi ti "Press Enter Key" Tako nesto ;
Sta onda samo nastavi ili ? ? ? ? *

SsKull vam se vraca . Nakon 2/3 mjeseca mozda i vise <3

765
poruka na forumu
88 1029

post # 10 | 21.01.2012 , 0:30 AM

evo ovako ubacim CD u PC.i sada bi on mene trebao da pita "press any key to boot from CD" ali on to ne uradi i krene sam instalaciju.I kasnije kada se PC treba da restartuje i da nastavi proces,on se restartuje normalno,ali posto me nije pitao "press any key to boot from CD" on ponavlja prethodni proces sto je radio i tako nikako nemoze da nastavi instalaciju.Nadam se da si shvatioo...maloo je komplikovanoo xD

478
poruka na forumu
20 208

post # 11 | 21.01.2012 , 1:48 AM

Quote (belmo996)
evo ovako ubacim CD u PC.i sada bi on mene trebao da pita "press any key to boot from CD" ali on to ne uradi i krene sam instalaciju.I kasnije kada se PC treba da restartuje i da nastavi proces,on se restartuje normalno,ali posto me nije pitao "press any key to boot from CD" on ponavlja prethodni proces sto je radio i tako nikako nemoze da nastavi instalaciju.Nadam se da si shvatioo...maloo je komplikovanoo xD

Ovako uradi Stavi cd u pc I idi na restart comp ja vidim da ti os pokrenuti na upaljenom kompu Ali ne tako ovako :
1. Ubaci cd
2.Dje vidis prvo ce ti doci Pres enter to key botiing tako nesto uglavnom press key ce ti doci pritisni enter imas 5 sekundi
3.Malo ce se ucitavati i nastimas onda OnO Izbrisi napravi novu particiju os dve tri koliko os I koliko gb na jednu particiju os i onda odes na jednu Particiju enter tu ce ti se instalirati ceo windows taj xp/7/8 vista i ti i onda ce ti jos ucitavati upalice se kompjuter nista nediraj doci ce ono 39 minuta sto mora i to sacekas ali prodje 6 minuta ili vise i pojavice se vreme pa opet poslje jezik i kada zavrsi zavisi koji ti cd TO Izbacis iz starta documents computer Posalji mi pp Ako neradi pa cu ti dati [color=yellow]Ali ovako moras da uradis

765
poruka na forumu
88 1029

post # 12 | 21.01.2012 , 1:13 PM

Quote (SsKull)
Ovako uradi Stavi cd u pc I idi na restart comp ja vidim da ti os pokrenuti na upaljenom kompu Ali ne tako ovako :
1. Ubaci cd
2.Dje vidis prvo ce ti doci Pres enter to key botiing tako nesto uglavnom press key ce ti doci pritisni enter imas 5 sekundi
3.Malo ce se ucitavati i nastimas onda OnO Izbrisi napravi novu particiju os dve tri koliko os I koliko gb na jednu particiju os i onda odes na jednu Particiju enter tu ce ti se instalirati ceo windows taj xp/7/8 vista i ti i onda ce ti jos ucitavati upalice se kompjuter nista nediraj doci ce ono 39 minuta sto mora i to sacekas ali prodje 6 minuta ili vise i pojavice se vreme pa opet poslje jezik i kada zavrsi zavisi koji ti cd TO Izbacis iz starta documents computer Posalji mi pp Ako neradi pa cu ti dati [color=yellow]Ali ovako moras da uradis

Vidi druze...opet nisi shvatio moj problem.Instalirao sam Operativnih sistema koliko oces i znam kako se to radi..al vidim da se razumijes u kompove i mislim da bi mi mogao pomoci evo sad cu ti sve polahko objasniti i mislim da ces sad shvatiti:
1.Na Hard Disku nema instaliran nikakakav sistem...(znaci komp nema sistema)
2.Ubacim CD i restartujem ga
3.Svaki nornmalan i ispravan racunar trebao bi da me pita "Press any key to boot from CD"ali ovaj to ne uradi vec automatski krene instalaciju.
5.Pocinju se ucitavati neke zafrkancije
6.Dolazi do onog djela da formatiram paraticiju ili kreiram novu(uradim to)
7.Kada se formatiranje zavrsi dolazi do onog djela kada kopira neke fajlove(to je dio koji traje ok 6 minuta)
8.Kopiranje zavrseno pise "Your comp. will be rebot in 10 sec" ili da pritisnem ENTER da ga ja restartujem(to je sve ok,ali poslje ovog dolazi problem)
9.Restartuje se PC
10.Sada bi,da je sve teklo normalno,trebalo da me prebaci na ono da cekem 39 minuta da se nastavi instalacija(Kada dodje stelica i kada treba da podesim tastaruru unesem key....),ali posto me nije pitao "Press any key to Boot from CD",on nemoze nastaviti ovo sto pise da traje 39 minuta vec krene onaj prethodni proces(ucitava nesto,pa ndodje do paraticija...ovo sto sam objanio gore),i tako sve ponavlja taj proces i nemoze nikako da predje ovaj sto traje 39 minuta.
Moje misljenje je da nesto nije u BIOSU dobro podeseno...i nadam se da si shvatio i da imas rjesenje za mene :)))

12
poruka na forumu
0 0

post # 13 | 21.01.2012 , 1:21 PM

Evo ovako ,kad ti se restartuje kompjuter sam , ti onda izvadi CD iz CD citaca idi na pritiskaj DEL kako bi usao u Bios- i stavi da ti Primari master bude Hard Disk, onda ce da ti izbaci ono Windows XP i da ucitava ti tad ubaci CD ponovo i on ce sam da nastavi instalaciju do kraja ,to je to !!!

nepismen

765
poruka na forumu
88 1029

post # 14 | 21.01.2012 , 2:13 PM

Quote (Cobragmf76)
Evo ovako ,kad ti se restartuje kompjuter sam , ti onda izvadi CD iz CD citaca idi na pritiskaj DEL kako bi usao u Bios- i stavi da ti Primari master bude Hard Disk, onda ce da ti izbaci ono Windows XP i da ucitava ti tad ubaci CD ponovo i on ce sam da nastavi instalaciju do kraja ,to je to !!!

E hvala ti prijatelju.Nisam jos pokusao al mislim da bi ovo moglo da upali :)))

12
poruka na forumu
0 0

post # 15 | 21.01.2012 , 4:37 PM

Ja sam imao takav problem pa ti pricam iz iskustva :)

nepismen

765
poruka na forumu
88 1029

post # 16 | 21.01.2012 , 7:23 PM

Quote (Cobragmf76)
Ja sam imao takav problem pa ti pricam iz iskustva

Ajj kod mene to nece nesto nije uredu.Kada treba da mi pocne ucitavati Windows(kada treba da ponovo ubacim Cd) dodje mi nesh "Initializing MBA" i kasnije dodje press any key to continue i kad stisnem pise "Operating system not found"

12
poruka na forumu
0 0

post # 17 | 22.01.2012 , 3:33 AM

Moraces da nadjes drugi hard ,mozda je prso !

nepismen

765
poruka na forumu
88 1029

post # 18 | 22.01.2012 , 12:23 PM

Quote (Cobragmf76)

Ubacivao sam i drugi hard rade al moje misljenje je da nesto nije podeseno dobro u biosu,jer i kad stavim da se prvo bootuje hard disk ono prvo bootuje cd...pa zbog toga mislim da je problem u biosu.Zamolio bi sve koji se razumiju u BIOS da mi pisu jer ovo mi je stvarno bitno.
Cobra hvala,znam da bi ono tvoje upalilo da je u biosu sve dobro podeseno.

478
poruka na forumu
20 208

post # 19 | 22.01.2012 , 2:48 PM

Quote (belmo996)
Ajj kod mene to nece nesto nije uredu.Kada treba da mi pocne ucitavati Windows(kada treba da ponovo ubacim Cd) dodje mi nesh "Initializing MBA" i kasnije dodje press any key to continue i kad stisnem pise "Operating system not found"

Ovako Kupi Novi CD Za sistem Ako ne nista BIOS
Quote (Cobragmf76)

Ne treba drugi hard On je kk

765
poruka na forumu
88 1029

post # 20 | 22.01.2012 , 3:26 PM

Quote (SsKull)
Ovako Kupi Novi CD Za sistem Ako ne nista BIOS

Ubacivao sam drugi CD Windows xp Home i nece....aaa do ovog CD nije 100 % zato sto je instaliran na 5 racunara.Ako ima kakav strucnaj za BIOS nek sejavi :))))

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search: