Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

Archive - read only
Da li vam je bitna nacionalnost?

73
poruka na forumu
6 140

post # 61 | 29.06.2012 , 0:31 AM

Leksi ako su tebi potrebne pare i mirna starost penzija i besplatno skolovanje da bi volela svoju zemlju idi drugde jer za ovde nisi!!! Idi tamo u ameriku ako ti se svidja njima je tamo sve besplatno jer sve kradu od drugih naroda!!!
SERB PRIDE WORLD WIDE!!!!!

People think I'm shy because I don't talk or participate too much in conversations...
The true is I don't really give a fuck what they're talking about :D

75
poruka na forumu
12 -4

post # 62 | 29.06.2012 , 0:35 AM

Nista nije uzalud sve ima svoj razlog...SVI SMO REDJENI SNAZNI NAS IZBOR JE DALI CE MO OSTATI ILI POSTATI SLABI..
Mrznja je tako cista...

Mir se ne može postići silom. On se može postići razumevanjem.

1291
poruka na forumu
106 1817

post # 63 | 29.06.2012 , 0:50 AM

Quote (Leksi)
CryTek, tom izjavom mogu uvrediti samo maloumnu osobu.

Mnogi su ginuli za drzavu svoju i svoj narod. Ali ta ista drzava nije ginula za njih, i nikada nece.
Kad ti drzava obezbedi besplatno skolstvo i obrazovanje, kad ti obezbedi lepu starost, mislim na penziju, e onda se dici i budi patriota. A do tada trebas da gledas na sebe i svoj zivot, a ne na drzavu.

Leksi, znaci postujem te skroz, al msm da ne kapiras stqa hocu da kazem, kolko vidim ti kad kazes drzava pomislis na politiku, manimo se toga, ko je reko da ja volim ove smradove na vlasti sto pokradose ovolki narod ?
Patriotizam je ljubav prema svom narodu, politicare ne svrstaam tu, jer po meni oni nisu vredni nikakvog pomena....
Ja volim sto sam srbin, volim sto sam pravoslavac, volim sto zivim ovde u ovoj lepoj zemlji, to sto nema para to je druga prica i krivica pojedinaca....
Ali pored svega, imam svoje misljenje koje niko nemoze da mi oduzme, znam sta sam, znam odakle sam...i to bi trebalo da zna svaki covek bilo da je hrvat, bosanac, srbn, bilo ko......

1.Pre postavljanja komentara procitajte Pravila Foruma!
2.Koristite pretragu pre otvaranja nove teme!
3.Pogledajte moje opise igara ovde.

Did I ever tell you the definition of insanity !?

1
poruka na forumu
0 0

post # 64 | 29.06.2012 , 0:51 AM

Tema ne samo sto vam je glupa vec ovde ocigledno svako ima pravo svakog da vredja a da taj isti ne odgovara,prvo sta nekog boli uvo dal je nacionalista,sovinista itd da necete mozda to da promenite ne ,citam komentar jednog vaseg clana iz BiH kaze ne ne mrzim srbe i onda napominje razne stvari iz kojih je ocigledno da laze da ne bih mogao ocima da vidi ni srbe ni bilo sta vezano za nju ,ovo je forum za filmove i zabavu a ne za raspiranje nacionalne mrznje jer ce na kraju samo tako biti ovo podhitno DELETE !

Sasa Ristic

1291
poruka na forumu
106 1817

post # 65 | 29.06.2012 , 0:56 AM

Quote (coyote666)
Ja sam nacionalista i rasista...Ljudi su predatori u prirodi nam je da mrzimo...Ponosno je biti Srbin...Reke krvi ce teci Bosnom i Kosovom a Hrvati ce zeleti da budu Srbi zarad svog spasenja...

tuzno je to sto mrzis a ni sam neznas zbog cega...

Added (29 Jun 2012, 0:56 AM)
---------------------------------------------
Bolt1705, znaci po tebi je npr. tema: "Sta kazete ljudima kad ih vidite naulici ?" pametnija tema, tema iz koje nesto moze da se nauci ??

1.Pre postavljanja komentara procitajte Pravila Foruma!
2.Koristite pretragu pre otvaranja nove teme!
3.Pogledajte moje opise igara ovde.

Did I ever tell you the definition of insanity !?

15404
poruka na forumu
2409 REP OFF

post # 66 | 29.06.2012 , 1:24 AM

Quote (coyote666)
Mrznja je tako cista...

Naravno da je cista. A sve ciste na telu se odstranjuju zato sto pojedu telo pretvarajuci se u gadan kancer.

Snaga ne lezi u mrznji ,to je ljudska slabost. Snazan je onaj covek ciji je duh snazan,a mrznja slabi i telo i duh.
To su reci svetih ljudi. Onih koji su u vremenima zla nasli mesta za ljubav prema bliznjem svome.

Ako je tvoja slika na avataru,ne mogu da ne primetim jednu strasnu ,tragicnu apsurdnost. Govoris o mrznji,u svoj nick si upleo brojeve zla,a na grudima ti visi krst... Ako si dosledan svojim stavovima isti (krst) okreni naopacke ili stavi kukasti. Zato sto nasa vera (pravoslavna-hriscanska) ni u jednoj stavci,ni u jednom segmentu ne propoveda mrznju,vec samo ljubav.
Bese li ono NJegos napisao : ...za krst casni i slobodu zlatnu...? Dobro prouci smisao te recenice . Reci ce ti da se boris casno za SLOBODU,ako stojis ispod krsta. A cast nije ovo o cemu ti gore pises.

Quote (coyote666)
SVI SMO REDJENI SNAZNI NAS IZBOR JE DALI CE MO OSTATI ILI POSTATI SLABI..

Bese li ovo citat iz Mein Kampfa ? Te reci odvele su pod zemlju gotovo sto miliona ljudi za 5 godina. :( Medju njima i veliki broj Srba.

Zao mi je sto velika vecina ne moze da jednostavno odgovori na postavljeno pitanje i isto tako obrazlozi svoj stav.

Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?

87
poruka na forumu
24 343

post # 67 | 29.06.2012 , 1:25 AM

Meni ne smeta,moja je devojka izbeglica iz Hrtvatske,ima cak i Hrvatske krvi,ali meni ne smeta. :)

Dzodrz

4116
poruka na forumu
1026 5825

post # 68 | 29.06.2012 , 1:37 AM

lutitza992, jeste samo mi je krao poljupce. :) I ja sam krala njemu. Onda sam i ja lopov :o :)
Uffff kad se setim. njam njam

~~ Ubi me prejaka rijec! ~~
~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~

27
poruka na forumu
2 22

post # 69 | 29.06.2012 , 2:10 AM

Naravno da mi je bitna nacionalnost. Da me ne shvatite pogresno nisam rasista, samo ne bih voleo da mi se cerka uda za crnca ili da mi se sin ozeni crnkinjom... Ako bi se to, ne daj boze, desilo morao bih da prihvatim, ali bih vise voleo da se to ne desi. Licemerni su mi ljudi koji zbog lajkova na postovima pisu kako su svi ljudi isti i tome slicno, ubedjen sam da vecina misli kao ja samo nemaju m**a da to i kazu. BTW imam prijatelje raznih boja i nacionalnosti, i svi se slazemo po tom pitanju.

717
poruka na forumu
38 281

post # 70 | 29.06.2012 , 2:22 AM

nisam "bolestan" :)
nacionalnost nije bitna!!! ;)

15404
poruka na forumu
2409 REP OFF

post # 71 | 29.06.2012 , 2:36 AM

Quote (mastermindfi)
Licemerni su mi ljudi koji zbog lajkova na postovima pisu kako su svi ljudi isti i tome slicno

Nisi rasista,ali smatras da svi ljudi nisu isti? Interesantno.
Uzgred,ovde ne postoje lajkovi postova,kao na facebook-u.

Quote (mastermindfi)
BTW imam prijatelje raznih boja i nacionalnosti, i svi se slazemo po tom pitanju.

Sta ni tvoji prijatelji raznih boja ne bi voleli da im se kcerka uda za crnca?
Kako smatras neke ljude za prijatelje,ako ih ne vidis sebi jednakim?
Malo mi je to nejasno,tj nelogicno. Pogotovo stavka o licemerju. Zar nije licemerje zvati nekoga prijateljem a smatrati ga nizom vrstom od sebe ?

Molim te da ne shvatis ovo kao agresivnost,nego me bas zanima da malo polemisemo o tom gledistu koje si izneo. :)

Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?

547
poruka na forumu
46 1072

post # 72 | 29.06.2012 , 2:54 AM

Quote (coyote666)
Ja sam nacionalista i rasista...Ljudi su predatori u prirodi nam je da mrzimo...Ponosno je biti Srbin...Reke krvi ce teci Bosnom i Kosovom a Hrvati ce zeleti da budu Srbi zarad svog spasenja...

Odgovor na tvoj post pisem duze jer mi trebaju pauze da bi se iskontrolisao i ne napisao neke uvredljive stvari...ne bih to radio da si odrasla osoba...ali posto si klinac da ne budem malo grub...
Ocigledno si procitao knjigu koju su napisali isti oni koji su ugnjetavali sve nas (Srbe Muslimane Hrvate Rome) i mnogo vise nego sto se zna...Da si neki patriota i da u stvari imas taj Srpski ponos zapitao bi se da li je to ispravno da velicas takve ljude koji su to radili tvojoj rodbine ne tako davne 1942...jer ja znam kakav su narod Srbi...zivim u Srbiji ceo svoj zivot...i ja ne vidim nikakvu mrznju...takvih poput tebe moze da stane u sobi 3x3 i to da vas skupe iz cele Srbije
Govoris o obrazovanju a pokazujes da obrazovanja i nemas...mozda osnovnu skolu...a sto se tice Mrznje...mogu da ti kazem da je to osobina Kukavica...Nasuport ljubavi za koju treba imat hrabrosti,razumevanja i mnogo vise truda...mrznja je laka...jer ne trezi nista vise od osobe osim da bude jedna velika Kukavica...
Tvoja cela recenica koju si napisao je takodje "Iskopirana" ja ne volim citati te bizarne literature
Drago mi je da si ponosan da si Srbin...treba da budes jer kako i sam vidis cak i ti sebe nazivas Srbinom...a u stvari nisi ni svestan da ti to nisi jer Srbi su mnogo vise od Mrznje...i neverujem da je neki Srbin ponosan na tebe

I da...tema...Smetaju mi Nacionalisti a ne Nacionalnost ali ih ipak ne mrzim jer zivot nije lak...ali je mnogo lakse uciti na tudjim greskama jer da njih nema...ostali nebi mogli da sagledaju stvari iz drugih perspektiva i morali bi da uce na svojim

Quote (mastermindfi)
Ako bi se to, ne daj boze, desilo morao bih da prihvatim, ali bih vise voleo da se to ne desi. Licemerni su mi ljudi koji zbog lajkova na postovima pisu kako su svi ljudi isti i tome slicno, ubedjen sam da vecina misli kao ja samo nemaju m**a da to i kazu. BTW imam prijatelje raznih boja i nacionalnosti, i svi se slazemo po tom pitanju.

Nemoj da govoris u Licimernim ljudima ako si ti jedan takav...S jedne strane nazivas te ljude prijateljima i ujedno "Sebi Ravnima" a ovamo sa druge strane ih gledas kao nesto nize od tebe? Zar to nije malo licimerno?

Poruku je menjao/la Hectore - Petak, 29.06.2012, 2:57 AM

"Kada bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi"

51
poruka na forumu
1 34

post # 73 | 29.06.2012 , 3:20 AM

Ljudi konstantno mesate neke pojmove, govorimo o nacionalizmu, a ne sovinizmu ili rasizmu, definitivno cu vam deliti casove.

Mene samo izludjuje jedna stvar a to je da se istorija ponavlja. Za vreme starog svi smo bili braca, bratstvo - jedinstvo, sve vere i nacije i onda samo jednog dana krk... da ne poverujes. Sada slicno, Evropejci, svi se volimo i postujemo.. ma daj.. koga lazemo. Cast poijedincima.. I ja imam prijatelja svih vera i nacija i imam priliku da cujem iz prve ruke kakvo je stanje kod njih.. statu quo.. nepromenjeno. Razlika je samo sto se ne iznosi tako javno ali se pokazuje. Da ne navodim primere.

Necu biti kokosijeg secanja i dobro cu pamtiti sta se desilo jel sam bio svedok.

Poruku je menjao/la lucidni - Petak, 29.06.2012, 3:31 AM

Velicina je bitna.

Sijam i u mraku :)
3165
poruka na forumu
757 3522

post # 74 | 29.06.2012 , 9:23 AM

lucidni, eto Leksi ti je objasnila, ja neću da se nadovezujem više, rekla sam šta imam, a to što sam f.mod mi ne daje za pravo da banujem nekoga samo zato što ne aminuje ono što ja kažem...

Ja ni u jednom trenutku nisam rekla da ne volim Srbiju... U Srbiji sam rodjena, u Beogradu, majka mi je Vlajna, otac Čivijaš (Šapčanin) i ponosna sam na to... Koliko njih je pljuvalo po Vlasima, nisam dala ni reč da kažu predamnom, jer sam ponosna što imam takve krvi, isto tako treba da bude i svako drugi... Srbija je lepa zemlja, ima prelepe očaje, što ne znači da je druge zemlje nemaju... Evo počinjem od Turske iako smo tolike godine bili pod njima, tvrdim da je Turska prelepa i da imaju lepe običaje... Miha (možda sam i pogrešila nik) sad i je lako da pričaš da se zemlja ne voli zbog para, ali sutra kad ti dete bude reklo ''ja sam gladan'' a ti ne budeš imao šta da mu daš da jede (ne daj Bože), zaboravićeš na to koliko voliš zemlju. Niko ne ide iz Srbije zato što voli, mislite da je lako otići medju druge ljude, ne znajući jezik, bez sigurnog krova? Naravno da nije, ali nagon za preživljavanjem tera na to!

Quote (mastermindfi)
Naravno da mi je bitna nacionalnost. Da me ne shvatite pogresno nisam rasista, samo ne bih voleo da mi se cerka uda za crnca ili da mi se sin ozeni crnkinjom... Ako bi se to, ne daj boze, desilo morao bih da prihvatim, ali bih vise voleo da se to ne desi. Licemerni su mi ljudi koji zbog lajkova na postovima pisu kako su svi ljudi isti i tome slicno, ubedjen sam da vecina misli kao ja samo nemaju m**a da to i kazu. BTW imam prijatelje raznih boja i nacionalnosti, i svi se slazemo po tom pitanju.

Ee pa vidiš ja baš ne bih imala ništa protiv, jer ako će mojoj deci da odgovaraju meni će još više... a evo i zašto, možda će tvoja ćerka baš sutra biti srećnija sa nekim crncem nego sa velikom Srbendom, jer nisu Srbi tako fini, koliko samo diže ruke na njih... Tako da ja smatram da sutra ako je moje dete srećno i ako mu odgovara osoba pored sebe, i meni će da odgovara.

''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.''
''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''

Mallena
1779
poruka na forumu
960 7696

post # 75 | 29.06.2012 , 9:30 AM

Ivo Andrić - Pismo iz 1920.

Dragi prijatelju,Da predjem odmah na stvar. Bosna je divna zemlja, zanimljiva, nimalo obična zemlja i po svojoj prirodi i po svojim ljudima. I kao što se pod zemljom u Bosni nalaze rudna blaga, tako i bosanski čovek krije nesumnjivo u sebi mnogu moralnu vrednost koja sekod njegovih sunarodnika u drugim jugoslovenskim zemljama ređe nalazi. Ali vidiš, imanešto što bi ljudi iz Bosne, bar ljudi tvoje vrste, morali da uvide, da ne gube nikad iz vida:Bosna je zemlja mržnje i straha. Ali da ostavimo po strani strah koji je samo korelativ temržnje, njen prirodan odjek, i da govorimo o mržnji. Da, o mržnji. I ti se instinktivnotrzaš i buniš kad čuješ tu reč (to sam video one noći na stanici), kao što se svaki od vasopire da to čuje, shvati i uvidi. A stvar je baš u tome što bi to trebalo uočiti, utvrditi,analizirati. I nesreća je u tome što to niko neće i ne ume da učini. Jer, fatalnakarakteristika te mržnje i jeste u tome što bosanski čovek nije svestan mržnje koja živi unjemu, što zazire od njenog analiziranja, i mrzi svakoga ko pokuša da to učini. Pa ipak,činjenica je: da u Bosni i Hercegovini ima više ljudi koji su spremni da u nastupimanesvesne mržnje, raznim povodima i pod raznim izgovorima, ubijaju ili budu ubijeni,nego u drugim po ljudstvu i prostranstvu mnogo većim slovenskim i neslovenskimzemljama.Ja znam da mržnja, kao i gnev, ima svoju funkciju u razvitku društva, jer mržnja dajesnagu, a gnev izaziva pokret. Ima zastarelih i duboko ukorenjenih nepravdi i zloupotreba,koje samo bujice mržnje i gneva mogu da iščupaju i otplave. A kad te bujice splasnu inestanu, ostaje mesto za slobodu, za stvaranje boljeg života. Savremenici vide mnogo bolje mržnju i gnev, jer pate od njih, ali potomstvo će videti samo plodove snage i pokreta. Znam ja to dobro. Ali ovo što sam gledao u Bosni, to je nešto drugo. To jemržnja, ali ne kao neki takav momenat u toku društvenog razvitka i neminovan deo jednog istorijskog procesa, nego mržnja koja nastupa kao samostalna snaga, koja sama usebi nalazi svoju svrhu. Mržnja koja diže čoveka protiv čoveka i zatim podjednako baca u bedu i nesreću ili goni pod zemlju oba protivnika; mržnja koja kao rak u organizmu troši iizjeda sve oko sebe, da na kraju i sama ugine, jer takva mržnja kao plamen, nema stalnoglika ni sopstvenog života; ona je prosto oruđe nagona za uništenjem ili samouništenjem,samo kao takva i postoji, i samo dotle dok svoj zadatak potpunog uništenja ne izvrši.Da, Bosna je zemlja mržnje. To je Bosna. I po čudnom kontrastu, koji u stvari i nije takočudan, i možda bi se pažljivom analizom dao lako objasniti, može se isto tako kazati da jemalo zemalja u kojima ima toliko tvrde vere, uzvišene čvrstine karaktera, toliko nežnostii ljubavnog žara, toliko dubine osećanja, privrženosti i nepokolebljive odanosti, tolikožeđi za pravdom. Ali ispod svega toga kriju se u neporoznim dubinama olujne mržnje,čitavi uragani sapetih, zbijenih mržnji koje sazrevaju i čekaju svoj čas. Između vašihljubavi i vaše mržnje odnos je isti kao između vaših visokih planina i hiljadu puta većih itežih nevidljivih geoloških naslaga na kojima one počivaju. I tako, vi ste osuđeni da živitena dubokim slojevima eksploziva koji se s vremena na vreme pali upravo iskrama tihvaših ljubavi i vaše ognjene i svirepe osećajnosti. Možda je vaša najveša nesreća baš utome što i ne slutite koliko mržnje ima u vašim ljubavima i zanosima, tradicijama i pobožnostima. I kao što tle na kom živimo prelazi, pod uticajem atmosferske vlage i toplote, u naša tela i daje im boju i izgled, i određuje karakter i pravac našem načinuživota i našim postupcima tako isto silna, podzemna i nevidljiva mržnja na kojoj živi bosanski čovek ulazi neprimetno i zaobilazno u sve njegove, i najbolje postupke. Porocirađaju svuda na svetu mržnju, jer troše a ne stvaraju, ruše a ne grade, ali u zemljama kaošto je Bosna i vrline govore i deluju često mržnjom. Kod vas asketi ne izvlače ljubav izsvoje askeze, nego mržnju na sladostrasnike; trezvenjaci mrze one koji piju, a u pijanicama se javlja ubilačka mržnja na ceo svet. Oni koji veruju i vole smrtno mrze onekoji ne veruju ili one koji drugačije veruju i drugo vole. i, na žalost, često se glavni deonjihove vere i njihove ljubavi troši u toj mržnji. (Najviše zlih i mračnih lica može čovek sresti oko bogomolja, manastira i tekija.) Oni koji tlače i eksploatišu ekonomski slabije,unose u to još i mržnju, koja tu eksploataciju čini stostruko težom i ružnijom, a oni koji tenepravde podnose, maštaju o pravdi i odmazdi, ali kao o nekoj osvetničkoj eksplozijikoja bi, kad bi se ostvarila po njihovoj zamisli, morala da bude takva i tolika da bi raznelai tlačenog zajedno sa mrskim tlačiteljem. Vi ste, u većini, navikli da svu snagu mržnjeostavljate za ono što vam je blizu. Vaše su voljene svetinje redovno iza trista reka i planina, a predmeti vaše odvratnosti i mržnje tu su pored vas, u istoj varoši, često sadruge strane vašeg avlijskog zida. Tako vaša ljubav ne traži mnogo dela, a vaša mržnja prelazi vrlo lako na delo. I svoju rođenu zemlju vi volite, žarko volite, ali na tri-četirirazna načina koji se među sobom isključuju, smrtno mrze i često sudaraju.U nekoj Mopasanovoj pripoveci ima jedan dionizijski opis proleća koji se završavarečima da bi u takve dane po svim uglovima trebalo izlepeti oglase: „Građaninefrancuski, proleće je, čuvaj se ljubavi.“ Možda bi u Bosni trebalo opominjati čoveka da sena svakom koraku, u svakoj misli i svakom, i najuzvišenijem, osećanju čuva mržnje,urođene, nesvesne, endemične mržnje. Jer toj zaostaloj i ubogoj zemlji, u kojoj živezbijeno dve različite vere, trebalo bi četiri puta više ljubavi, međusobnog razumevanja isnošljivosti nego drugim zemljama. A u Bosni je, naprotiv, nerazumevanje, koje povremeno prelazi u otvorenu mržnju, gotovo opšta karakteristika stanovnika. Izmeđuraznih vera jazovi su tako duboki da samo mržnja uspeva ponekad da ih pređe. Znam dami se na to može odgovoriti, i sa dosta prava, da se u tom pogledu ipak primećujeizvestan napredak, da su ideje XIX veka i ovde učinile svoje, a da će sada posleoslobođenja i ujedinjenja sve ići mnogo bolje i brže. Bojim se da nije sasvim tako. (Jasam, čini mi se, za ovo nekoliko meseci dobro video strašne međusobne odnose mećuljudima raznih vera i raznih narodnosti u Sarajevu!) tampaće se i govoriće se svuda i� svakom prilikom: „Brat je mio, koje vere bio“ ili „Ne pita se ko se kako krsti, neg čija mukrvca grije prsi“. „Tuđe poštuj, a svojim se diči“, „Integralno narodno jedinstvo ne poznaje verskih ni plemenskih razlika“. Ali oduvek je u bosanskim građanskimkrugovima bila dosta lažne građanske učtivosti, mudrog varanja sebe i drugih zvučnimrečima i praznim ceremonijalom. To prikriva kako-tako mržnju, ali je uklanja i nesprečava u rastenju. Bojim se da i pod pokrovom svih savremenih maksima mogu u timkrugovima da dremaju stari nagoni i kainovski planovi, i da će živeti dok god ne budu potpuno izmenjene osnove materjalnog i duhovnog života u Bosni. A kad će doći tovreme, i ko će imati snage da to? Jednom će doći, ja u to verujem, ali ovo što sam video uBosni ne ukazuje na to da se tim putem već sada ide. Naprotiv.Ja sam o tome razmišljao, naročito poslednjih meseci, kad sam se još borio sa odlukom da zauvek napustim Bosnu. Razumljivo je da ne spava dobro čovek koji se nosi takvimmislima. I ja sam ležao pored otvorenog prozora u sobi u kojoj sam se rodio, napolju ješumela Miljacka naizmenice sa vetrom rane jeseni u još obilnom lišću.Ko u Sarajevu provodi noć budan u krevetu, taj može da čuje glasove sarajevske noći.Teško i sigurno izbija sat na katoličkoj katedrali: dva posle ponoći. Prođe više od jednogminuta (tačno sedamdeset i pet sekundi, brojao sam) i tek tada se javi nešto slabijim ali prodornim zvukom sat sa pravoslavne crkve, i on iskucava svoja dva sata posle ponoći.Malo za njim iskuca promuklim, dalekim glasom sahat-kula kod Begove-džamije, i toiskuca jedanaest sati, avetinjskih turskih sati, po čudnom računanju dalekih, tuđih krajevasveta! Jevreji nemaju svoga sata koji iskucava, ali bog jedini zna koliko je sada sati kodnjih, koliko po sefardskom a koliko po eškenaskom računanju. Tako i noću, dok svespava, u brojanju pustih sati gluvog doba bdi razlika koja deli ove pospale ljude koji se budni raduju i žaloste, goste i poste prema četiri razna, među sobom zavađena kalendara,i sve svoje želje i molitve šalju jednom nebu na četiri razna crkvena jezika. A ta razlika je, nekad vidljivo i otvoreno, nekad nevidljivo i podmuklo, uvek slična mržnji, često potpuno istovetna sa njom.....

Tuzna istina!
Mozemo se mi, iole normlani truditi da izrodimo i vaspitamo generaciju koju nece oznacavati kao ovakvu, ali ce uvijek biti izroda, onih "kukolja" u zitu koji ce zagovarati ovu mrznju i ciniti nase napore bezuspjesnim!

Ti kukolji siju tu mrznju koja nas razara, pocinju ratove, ubijaju, kolju, vaspitavaju trule generacije koje se ne mogu istrijebiti!

'92 sam ja spavala 2 mjeseca u hodzinoj kuci, sa njegovom djecom u krevetu i to mi je spasilo glavu, 93 su oni zivjeli kod mene u kuci i to im je spasilo glavu! Hvala Bogu sto nas ima takvih, ma kako ga ko oslovljavao!

"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"

3239
poruka na forumu
372 2298

post # 76 | 29.06.2012 , 9:57 AM

Quote (mastermindfi)
Da me ne shvatite pogresno nisam rasista, samo ne bih voleo da mi se cerka uda za crnca ili da mi se sin ozeni crnkinjom

rasizam i nacionalizam skroz razlicite stvari omasio si temu :)

Quote (CryTek)

Stvar je u tome sto svi ti veliki junaci su junaci dok su u grupi itd a kad prvi metak pukne odesku im se noge od straha i samo gledaju gde da se sakriju dok normalni ljudi idu da im spasavaju glavu tako da necete vi menjati nista u skorije vreme...

Da ima Boga i pravde sve takve heroje u prve redove da dokazu svoj "patriotizam"

Sto se teme tice zivim u Vojvodini mestu gde se u miru spajaju i zive ljudi svih nacija i vera i ovde se pozivanje na bilo kakvu nacionalnu netrpeljivost blago receno smatra "zaostalim" a od takvih ljudi se uglavnom ogradjuje, al ima svugde tih huskaca samo sto ne mogu bas da se sire jer im odmah usta zatvore bili u grupi il samostalno... :)

Primer oni vide par hiljada istomisljenika koji pozivaju na tamo nazovi neki patriotizam ( a sama rec im je strana ) a nisu svesni da na tih njihovih par hiljada glasnih stoje milioni koji cute i samo kazu pusti ih ( sad znamo sta se obicno kaze kad se vide takve osobe ), tako da je njihovo misljenje ne bitno skroz :)

Quote (MarijanaBK1)
Srbija je lepa zemlja, ima prelepe očaje, što ne znači da je druge zemlje nemaju... Evo počinjem od Turske iako smo tolike godine bili pod njima, tvrdim da je Turska prelepa i da imaju lepe običaje... Miha (možda sam i pogrešila nik) sad i je lako da pričaš da se zemlja ne voli zbog para, ali sutra kad ti dete bude reklo ''ja sam gladan'' a ti ne budeš imao šta da mu daš da jede (ne daj Bože), zaboravićeš na to koliko voliš zemlju. Niko ne ide iz Srbije zato što voli, mislite da je lako otići medju druge ljude, ne znajući jezik, bez sigurnog krova? Naravno da nije, ali nagon za preživljavanjem tera na to!

Svaka cast opet si me iznenadila :D

Poruku je menjao/la Davor - Petak, 29.06.2012, 10:05 AM

Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view

73
poruka na forumu
6 140

post # 77 | 29.06.2012 , 10:00 AM

Ajde nemojte da se gubite kao nije mi bitna nacionalnost svi smo mi ljudi i ostala sra**a!!!!
Svima vama je bitno to i to znamo u takvom vremenu zivimo samo u ratovima i ne mozete biti ravnodusni prema drugim narodima!!!!

People think I'm shy because I don't talk or participate too much in conversations...
The true is I don't really give a fuck what they're talking about :D

Mallena
1779
poruka na forumu
960 7696

post # 78 | 29.06.2012 , 10:07 AM

Quote (Miha997)
Svima vama je bitno to i to znamo u takvom vremenu zivimo samo u ratovima i ne mozete biti ravnodusni prema drugim narodima!!!!

Ja nisam ravnodusna prema psima, mackama i komarcima, da budem ravnodusna prema nekom narodu!!

Ali NE ne smeta mi niko, cak naprotiv!!!!

I nebrojeno puta samse posvadjala sa Srbima, u cisto srpskom drustvu kad opale po nekim nacistickim bljuvotinama! Uzassssssssssssssss!

"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"

3239
poruka na forumu
372 2298

post # 79 | 29.06.2012 , 10:08 AM

Miha997, bez uvrede al jos si ti dete sta ti znas o zivotu i ljudima kad van Srbije verovatno nisi nikada ni video tudju kulturu i obicaje a i da jesi suvise si mlad da skontas :)

drzi se kantera i wow jos bar par godina bar dok ne predjes 18, pa onda i mozes da se smatras da imas neko zrelo i formirano misljenje kakvo god bilo al sad je rano :)

Poruku je menjao/la Davor - Petak, 29.06.2012, 10:10 AM

Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view

Mallena
1779
poruka na forumu
960 7696

post # 80 | 29.06.2012 , 10:12 AM

Je l treba pisati peticiju da se ova tema zakljuca ili sta?!

Protresoh od kolicine ljudske gluposti, zatucanosti i zla!!!!!!

Uzas!!! Gade mi se moje oci sta procitase!

Search: