Kakvo znacenje ima Vase ime?
|
|
Mallena
|
post # 61 | 18.02.2013 , 10:11 AM
|
Samo izvedenica od muškog imena sa nadodanim sufiksom.
Korjen imena je u rijeci "bob" (naziv biljke), a u prevodu znači malen, sitan.
U istoriji hipokoristikk od imena Bogdan, a u novije od imena Slobodan.
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |
33 poruka na forumu
| |
20
| |
15
|
|
post # 62 | 18.02.2013 , 10:27 AM
|
Eto cackam po netu i naidjem na ovo
Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz grčkog "Nikolaos", "nikao" u značenju "pobeđivati" + "laos" u značenju "narod". Rasprostranjeno je kod svih evropskih naroda od najstarijeg vremena do danas zahvaljujući istaknutom korifeju i arhijereju iz maloazijske pokrajine Likije čije je ime ušlo u hrišćanski kalendar. Ime je od najranije prošlosti nosilo nekoliko papa, ruskih careva, kraljeva, prinčeva, vojskovođa i veliki broj drugih velmoža. U 11. veku kult Svetog Nikole je bio podstaknut na Balkanu prenosom njegovih moštiju u Bari. U našem narodu kult Svetog Nikole raširen je od starine, što potvrđuje i činjenica da je Sveti Nikola najčešća porodična slava. Od ovog imena izvedena su imena Kola, Kole, Kolja, Nikica, Niko, Nikoleta, Nikolija, Nikolina i Nine.
I da, rodjen sam na svetog Nikolu 19.12.1995
|
|
| |
Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
|
post # 63 | 19.02.2013 , 1:35 PM
|
Značenje.
Amir je muško ime, koje u Hrvatskoj češće nalazimo među Hrvatima te rijeđe među Muslimanima. Amir je relativno često ime, među prvih petsto muških imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko petsto osoba koje nose ovo ime.
Popularnost
Najviše osoba nazvanih Amir rođeno je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a najmanje četrdesetih godina prošlog stoljeća. Relativno najveći broj osoba s imenom Amir
Fajlovi:
6311756.png
(5.6 Kb)
http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg
My Father was always in a good spirits, he loved Football. It makes me a bit sad because if he could enjoy seeing me now, what I have achivet, that would be a hight in his life.
BUT I AM SURE THAT HE WATCHES OVER ME FROM ABOVE.
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
|
post # 64 | 19.02.2013 , 2:24 PM
|
E ovako moje ime Leon znaci lav i ta imena su koristili vladari u proslosti.Ime sam dobio po filmu Leon Profesionalac
|
|
| |
|
post # 65 | 19.02.2013 , 2:34 PM
|
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
I <3 Paris!
|
post # 66 | 19.02.2013 , 3:03 PM
|
Moje ime znaci braniteljica ljudi, naroda hihihi
Prokleto zao mi, sto talenat za ljubav Bog mi ne podari!
|
|
| |
|
post # 67 | 19.02.2013 , 5:35 PM
|
moje ime vam ne znaci nista ...
|
|
| |
"Old school"
|
post # 68 | 19.02.2013 , 7:44 PM
|
Damir je muško ime u Srbiji. Ime Damir je nastalo do reči dati i mir. Ime označava onoga koji daje mir.
Niko nije tako beznadezno porobljen od onih koji pogresno veruju da su slobodni.
|
|
| |
|
post # 69 | 20.02.2013 , 11:20 AM
|
Георгије је мушко име грчког порекла, од грчког Γεωργός што значи „онај који обрађује земљу“ односно „земљорадник“. Долази од речи гео (грч. Γη) што значи „земља“, и ерго (грч. έργο) што значи „радити“.
код Срба[1]: Ђока, Ђокица, Ђоко, Ђоле, Ђорђе, Ђорђије, Ђорђо, Ђуза, Ђуја, Ђура, Ђурађ, Ђурашин, Ђурђе, Ђурђија, Ђурица и Ђуро, некада и Јурај (Юрай, облик „Јурај“ потиче из старијег језика).
♥KADA JE TESKO UVEK SE SETIM ZVEZDA JE NAJBOLJA NA PLANETI♥
|
|
| |
Mallena
|
post # 70 | 23.02.2013 , 10:59 AM
|
Psychooo, možeš cure da muvaš sa rečenicom: Samim imenom sam predodredjen da mi moraš dati da se smirim!
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |
Smiley
|
post # 71 | 23.02.2013 , 1:37 PM
|
Ime Ivan je u hricasnkom svijetu jedno od najucestalijih imena. U kalendaru su mnogi i razliciti Ivani,ime je doslo preko grcke i latinske verzije,a originalno je u hebrejskom jeziku Johanan (Jehohanan),sastavljeno od Jahveh (Bog) i hanan (milostiv),dakle Bog je milostiv. Ostali oblici ovog imena su: Ivo,Ivica,Iko,Ivana,Iva i Ivanka .....
Nismo se tražili, samo smo se našli... A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti... Čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima... I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu a tako daleko...
|
|
| |
Mallena
|
post # 72 | 23.02.2013 , 3:33 PM
|
Quote (Mallena♥) Korjen imena je u rijeci "bob" (naziv biljke), a u prevodu znači malen, sitan. Mallena sam kako god
|
|
| |
"Old school"
|
post # 73 | 23.02.2013 , 6:30 PM
|
Quote (Mallena♥) Samim imenom sam predodredjen da mi moraš dati da se smirim! Hhahahah, xD
Niko nije tako beznadezno porobljen od onih koji pogresno veruju da su slobodni.
|
|
| |
|
post # 74 | 23.02.2013 , 6:45 PM
|
Quote (Mallena♥) a u prevodu znači malen, sitan Hehehehe
Quote (Psychooo) Damir je muško ime u Srbiji. Ime Damir je nastalo do reči dati i mir. Ime označava onoga koji daje mir. Jesi li kome dao mir? hahaha
Poruku je menjao/la Deki87 - Subota, 23.02.2013, 6:51 PM
:P
|
|
| |
Mallena
|
post # 75 | 23.02.2013 , 8:04 PM
|
Psychooo, ili "Ako ti dam, smirices se"
|
|
| |
|
post # 76 | 23.02.2013 , 8:16 PM
|
Psychooo, Mallena♥, ovde se daje, a mene nigde u prici... haha
:P
|
|
| |
"Old school"
|
post # 77 | 24.02.2013 , 11:37 AM
|
Quote (Deki87) ovde se daje, a mene nigde u prici... Zar nisam ja taj koji daje??? xD
|
|
| |
|
post # 78 | 24.02.2013 , 2:10 PM
|
Ime Irma je po porijeklu njemačko. Nastalo je skraćivanjem njemačkih imena Irmgard, Irmhild. U osnovi irmin znači velik, sveobuhvatan.
|
|
| |
velikoStopaloobdukcija uma
|
post # 79 | 24.02.2013 , 4:16 PM
|
Sinisa,moje ime n aiznenadnom hebrejsko anglosaksonskog izumrlom jeziku znacii doslovno:Onaj koji sadi kamenje
studirati filozofiju smotaliteta travologije u rizlogiji je smjesno jer ja se bavim velikoStopaloobdukcijom uma i zato vas molim da obratite paznju kako se ponasate,hvala
|
|
| |
|