Kakvo znacenje ima Vase ime?
|
|
|
|
post # 2 | 08.06.2011 , 5:46 AM
|
ja nemam pojma nista ustvari nikad nisam ni razmisljala o tome
|
|
| |
|
post # 3 | 08.06.2011 , 8:38 AM
|
ja sam ovo nasao
Fajlovi:
2628180.jpg
(8.3 Kb)
!!!
|
|
| |
|
post # 4 | 08.06.2011 , 8:42 AM
|
Pre nekoliko godina nashao sam jedno objashnjenje moga imena...Ne mogu se setiti detalja,ali uglavnom znachi: dobra,druzeljubiva i vesela osoba...
|
|
| |
|
|
post # 6 | 08.06.2011 , 8:46 AM
|
scorpio978
Poruku je menjao/la sladja1 - Sreda, 08.06.2011, 8:47 AM
|
|
| |
|
post # 7 | 08.06.2011 , 9:08 AM
|
!!!
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 8 | 08.06.2011 , 9:14 AM
|
Nikola-to znaci da nemam vise NI KOLA.posto su mi ih ukrali...
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
|
post # 9 | 08.06.2011 , 9:20 AM
|
Quote (badule) Nikola-to znaci da nemam vise NI KOLA.posto su mi ih ukrali.
|
|
| |
|
post # 10 | 08.06.2011 , 9:22 AM
|
!!!
|
|
| |
|
post # 11 | 08.06.2011 , 9:23 AM
|
Quote (badule) Nikola-to znaci da nemam vise NI KOLA.posto su mi ih ukrali... Ha,ha...Pa,ti od nicka svoga napravi anagram!!!
|
|
| |
Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
|
post # 12 | 08.06.2011 , 9:26 AM
|
Amir Značenje muškog imena Amir na arapskom jeziku je: "zapovjednik", "naredbodavac".
sad svi tisina ja naredjujem !!!! hahahahah ---------------------------------------------------------------------------------- Značenje, podrijetlo Amir je muško ime, koje u Hrvatskoj češće nalazimo među Hrvatima te rijeđe među Muslimanima. Amir je relativno često ime, među prvih petsto muških imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko petsto osoba koje nose ovo ime.
Popularnost Najviše osoba nazvanih Amir rođeno je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a najmanje četrdesetih godina prošlog stoljeća. Relativno najveći broj osoba s imenom Amir
Poruku je menjao/la AMMIR95 - Sreda, 08.06.2011, 9:28 AM
http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg
My Father was always in a good spirits, he loved Football. It makes me a bit sad because if he could enjoy seeing me now, what I have achivet, that would be a hight in his life.
BUT I AM SURE THAT HE WATCHES OVER ME FROM ABOVE.
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
|
|
post # 14 | 08.06.2011 , 11:55 AM
|
eco cackala sam na netu... imaju dve verzije mog imena Danijela i Danijel Daniela i Daniel
- Malo ko zna da je njeno ime zapisano na mnogim srednjevekovnim spomenicima iz 13. veka. Verovali ili ne, jos od tada datira ime Danijela koje je jevrejskog porekla. Nastalo je od muskog imena Danijel, koje u prevodu znaci - Bog je moj sudija. Smatra se da je vlasnica imena pravicna, odgovorna, iskrena i pouzdana. Po Nostrodamusovoj numerologiji,znacenje imena Danijela znaci - duhovno i materijalno savrsenstvo,ozdravljenje.
a ovo je vezano za ihahahj Bog je moj sudija, ime biblijskog proroka, jevrejsko
a ovo sam nasla od imena Daniel ( slicno ) Srpsko, hrišćansko nasleđe, teoforno ime. Potiče iz starohebrejskog "dani-el" u značenju "Bog mi je sudija, božji sudac". U narodnoj etimologiji, vremenom su se neka od imena iz njegove skupine vezala za reč "dan" pa su se prema narodnim običajima nadevala detetu rodjenom danju. Od najstarijih vremena do danas popularno je širom hrišćanskog sveta, kako pravoslavnog tako i katoličko protestantskog. Kalendarsko je ime. Od ovog imena izvedena su imena Daka, Dana, Dane, Danela, Daniel, Danijel, Danijela, Danila, Danilka, Danimir, Danko, Danojla i Danojlo.
znala sam za to... da mi je jedino Bog sudija, a ovo nisam znala
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 15 | 08.06.2011 , 12:02 PM
|
Tanja je žensko ime slavenskog porekla. Dolazi od ruskog imena Tatjana (Татьяна) što znači Vatrena kraljica. No može biti i izvedena od grčke reči Titania (div) ili romanskih reči Titiania i Tatius (velik).
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 16 | 08.06.2011 , 1:25 PM
|
WOW !!! Ime: NIKOLA
Značenje: Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz grčkog "Nikolaos", "nikao" u značenju "pobeđivati" + "laos" u značenju "narod". Rasprostranjeno je kod svih evropskih naroda od najstarijeg vremena do danas zahvaljujući istaknutom korifeju i arhijereju iz maloazijske pokrajine Likije čije je ime ušlo u hrišćanski kalendar. Ime je od najranije prošlosti nosilo nekoliko papa, ruskih careva, kraljeva, prinčeva, vojskovođa i veliki broj drugih velmoža. U 11. veku kult Svetog Nikole je bio podstaknut na Balkanu prenosom njegovih moštiju u Bari. U našem narodu kult Svetog Nikole raširen je od starine, što potvrđuje i činjenica da je Sveti Nikola najčešća porodična slava. Od ovog imena izvedena su imena Kola, Kole, Kolja, Nikica, Niko, Nikoleta, Nikolija, Nikolina i Nine.
|
|
| |
861 poruka na forumu
| |
42
| |
212
|
|
post # 17 | 17.06.2011 , 0:41 AM
|
Quote (Tanja91) što znači Vatrena kraljica opaa :DQuote (badule) Značenje: Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz grčkog "Nikolaos", "nikao" u značenju "pobeđivati" + "laos" u značenju "narod". Rasprostranjeno je kod svih evropskih naroda od najstarijeg vremena do danas zahvaljujući istaknutom korifeju i arhijereju iz maloazijske pokrajine Likije čije je ime ušlo u hrišćanski kalendar. Ime je od najranije prošlosti nosilo nekoliko papa, ruskih careva, kraljeva, prinčeva, vojskovođa i veliki broj drugih velmoža. U 11. veku kult Svetog Nikole je bio podstaknut na Balkanu prenosom njegovih moštiju u Bari. U našem narodu kult Svetog Nikole raširen je od starine, što potvrđuje i činjenica da je Sveti Nikola najčešća porodična slava. Od ovog imena izvedena su imena Kola, Kole, Kolja, Nikica, Niko, Nikoleta, Nikolija, Nikolina i Nine.
nidzaa :D
|
|
| |
|
post # 18 | 17.06.2011 , 6:53 AM
|
jos nista nisam nasla o svome imenu
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 19 | 17.06.2011 , 8:14 AM
|
Sladjana je ime domaceg porekla ,koje je nas narod izveo iz reci secerlema... Neko ,pak,tvrdi da je to ime poteklo od fraze-slatka kao lubenica sladjana... Istina ipak verovatno lezi u kineskom jeziku posto SLA DJANA na kineskom medicinskom akupunkturnom jeziku oznacava tacku na kojoj se ubodom u nju dize secer u krvi... Meni svaka verzija i pomen tog imena podize adrenalin i uzburkava krv... (podaci preuzeti sa Wikipedofilije )
|
|
| |
|