Najtviš je osnovao Tuomas Holopainen (Tuomas Holopainen) 1996. godine zajedno sa dvoje svojih školskih drugova Tarjom Turunen (Tarja Turunen) (koja od rane mladosti studira opersko pevanje) i Ernom "Empuom" Vuorinenom (Erno "Emppu" Vuorinen). Bend je u početku bio više Holopainenov eksperiment sa klavijaturama, akustičnomgitarom i ženskim operskim vokalom (koji kasnije postaje njihov zaštitni znak). Kao ime su uzeli naslov jednog od njigova prva tri demo snimka (Nightwish, The Forever Moments i Etiäinen). Holopainen je ujedno i glavni tekstopisac, napisao je većinu pesama grupe.
Prvobitna Tuomasova ideja je bila da grupa svira muziku sličnoj onoj koja sepevala oko logorskih vatri. Ipak, nakon snimanja demo snimaka Holopainen je odlučio da jeTarjin operski glas prejak za ovakav projekat i odlučio je da doda elemente hevi metala
(izvori wikipedia i youtube)
Added (22 Jun 2011, 7:57 Am) ---------------------------------------------
Added (22 Jun 2011, 7:58 Am) ---------------------------------------------
Marco Hietala ( pevac i gitarista, poznatiji kao Bog metala, koji je takodje imao dosta postavki sa ostali bendovima )
Jukka Antero ( poznatiji kao Jukka, bubnjar koji ima extra ritam )
I na kraju... Za sve ljubitelje Tarje Turunen koja je bila nekada u Nocnoj zelji, sada je solo,
I sadasnja pevacica Anette Olzon
Inace, vodi se rat oko toga da je Tarja mnogo bolja ( sto i jeste istina ) i Anett koja je dosla... Medjutim, sa Anett raste populacija slusaoca: Najpoznatija pesma od Anett je Amaranth, a Tarja ima vise njih... I sada, Amaranth video:
Malo sam googlala i videla sam da je amarant zapravo jedna zanimljiva biljka... Toliko za sada.
dok je blia stara pjevacica Tarja Turunen bio sam zaljubljen u nightwish a sad sa novom pjevacicom mi nightwish mi nije nista posebno jedino sto Tuomas izvlaci sa dobrom muzikom
Poruku je menjao/la neko1902 - Sreda, 22.06.2011, 4:43 PM
Added (22 Jun 2011, 10:42 PM) --------------------------------------------- sad mi je bas zao nisam ih odavno slusao i ne mogu da se sjetim imena omiljene pjesme
Poruku je menjao/la neko1902 - Sreda, 22.06.2011, 10:43 PM
Tarja je extra pevačica, a Marco extra pevač, mnogo je moćan njegov bend Tarot. Jeste malo poznat, ali imaju mnogo jake pesme, kao npr. Pyre of Gods
Od "starijeg" Nightwisha (sa Tarjom), najviše mi se sviđaju pesme I Wish I Had An Angel i Nemo
Od "novijeg" Nightwisha (sa Anette), najbolje su pesme Bye, Bye Beautiful i Amaranth
Što se tiče novog Nightwisha, više do izražaja dolaze Marco i muzika, koji dopunjavaju Anette, dok se ranije u prvom planu izdvajao Tarjin glas, koji mi se dopadao više od glasa Anette. I nemojte da vas čudi što sadašnji Nightwish ima ovoliko pogledanih u odnosu na stari. Ljudi su samo hteli da čuju Anette kako vrišti, a tu su i obožavaoci muzike (ne Anettinog glasa).
Od Tarjinih samostalnih pesama mi se najviše sviđa pesma I Walk Alone