Vegetarijanstvo
|
|
|
|
|
post # 1 | 05.07.2011 , 9:04 PM
|
Postoji nekoliko grupa vegetarijanaca. Od onih koji samo ne jedu meso do onih koji uopste ne jedu nista zivotinjskog porekla. Da li ste vegetarijanac, da li ste za ili protiv?
Poruku je menjao/la TanyaWow91 - Utorak, 05.07.2011, 9:06 PM
|
|
| |
|
post # 2 | 05.07.2011 , 9:36 PM
|
Ja sam za Volim povrće i prija mi. Jedem piletinu a možda uskoro i to prestanem i bacim se samo na povrće i voće.
|
|
| |
|
post # 3 | 05.07.2011 , 11:17 PM
|
Takodje planiram... Nikada nisam volela prasetinu i ovcetinu ( ili jarecinu xD ). Nisam volela nikad meso... Tako da imam u planu da predjem na prirodnu hranu.
Ko si ti?
|
|
| |
|
|
post # 5 | 06.07.2011 , 6:55 AM
|
nisam vegetarijanac meso obozavam ali nemam nista protiv vegetarijanaca ako im takav nacin ishrane odgovara sto da ne..
|
|
| |
|
|
|
post # 8 | 18.07.2011 , 1:41 PM
|
nista bez mesa.
hyfr
|
|
| |
354 poruka na forumu
| |
28
| |
71
|
|
post # 9 | 18.07.2011 , 2:33 PM
|
Ja sam umeren vegeterijanac, i jedem neke namirnice zivotnjskog porekla, ali to si proizvodi koji proizvode zivotnje, a ne da ubijem zivotinju i da je pojedem (svinja, krava,ovca,jagnje...) to znaci da jedem mlecne proizvode, pijem mleko, med, jaja...i jos par namirnica. Veliki sam protivnik ubijanja zivotinja da bi ih covek jeo. ! To bi isto bilo kao da neke zivotinje svaki dan ubijaju ljude, i unistavaj nasu populaciju. A i verujem da u zivotu posle smrti prelazimo u oblik neke zivotinje.
Poruku je menjao/la Jole94 - Ponedeljak, 18.07.2011, 2:36 PM
Ako pises cirilicom znaci da si fasista Nisam ni fasista, ni nacista. Samo Srbin, brate, rodoljub, nacionalista.
|
|
| |
|
post # 10 | 21.07.2011 , 10:32 PM
|
Vegetarijanski način ishrane primenjujem već više od 11 godina. Koristim mleko i mlečne proizvode. Ovakvo, lakto vegetarijanstvo, omogućava prisutnost svih esencijalnih aminokiselina, nezasićenih i zasićenih više masnih kiselina i vitamina. O ugljenim-hidratima je suvišna svaka diskusija (oni izgrađuju kompletan biljni svet).
|
|
| |
428 poruka na forumu
| |
70
| |
648
|
|
post # 11 | 14.09.2011 , 9:11 PM
|
ma bre meso i tacka sta bi ja bez dedine kobaje
|
|
| |
|
Sijam i u mraku :)
|
post # 13 | 23.09.2011 , 11:52 PM
|
nisam za vegeterijanstvo (ili kako se vec kaze ) samo iz jednog razloga... svaka hrana ima odredjenu ulogu u organizmu... na primer gvozdje koje nam je neophodno moze se naci samo u crvenom mesu (svinjetina, junetina, jagnjetina...) ja sam za to da sve treba jesti umereno, neke stvari vise a neke manje...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
post # 14 | 26.10.2011 , 3:32 PM
|
ma ja nemogu bez mesa
Svi brisu Sline samo Gareth Bale :)))
Matematika- Kao Kineski Film Bez Prevoda
Ni U Ovom,Ni U Budućem Svijetu,Za Real Madrid Navijati Neću!
|
|
| |
|
|
|
post # 17 | 04.11.2011 , 5:18 PM
|
Quote (MarijanaBK1) svaka hrana ima odredjenu ulogu u organizmu... na primer gvozdje koje nam je neophodno moze se naci samo u crvenom mesu (svinjetina, junetina, jagnjetina...)
Mirjana varas se. Ja sam vegeterijanac, i pogresno si informisana. Ja fantasticno funkcionisem bez mesa. I zivotinjskih proizvoda vec duze vreme, jedino sto uzmem su jaja.
Najvise vitamina i metala tih imas u povrcu. Spinat, blitva, kopriva, tikvice, karfiol, poriluk, cikla, rotkva, djumbir, kupus.
Odgovorno tvrdim da se bez mesa moze!!! A opet to je licni izbor.
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|
post # 18 | 11.11.2011 , 7:12 PM
|
ništa bez mesa
|
|
| |
|
408 poruka na forumu
| |
12
| |
196
|
|
post # 20 | 11.11.2011 , 10:51 PM
|
ja nebih mogao ni jedan dan bez mesa (navise volim peceno prase i jagnje )
http://www.youtube.com/watch?v=FGRgEEeuZhM
|
|
| |