Torte
| |
904 poruka na forumu
| |
96
| |
378
|
|
post # 1 | 02.12.2010 , 1:42 AM
|
Cheese Cake Sastojci: U prvu koru: 300g mlevene plazme, 150g margarina, ja sam stavila 4 kasike secera u prahu i 2 kasike meda. Drugi dio: 250g maskarpone sira 500ml slatke pavlake i 3 kesice slag fixsa il krem fixsa i secera u prahu po zelji kolko ko voli slatko. Treci dio: 200g smrznutog voca staviti na sporet da se kuva sa sa 4-5-6 kasika secera po zelji i u to staviti razmucen jedan zelatin. Kad bude gotovo u frizder da se stisne. Pozeljno bi bilo ako ima kalup za torte. Vremenski pola sata ne treba vise.
Added (02 Dec 2010, 1:27 Am) --------------------------------------------- Added (02 Dec 2010, 1:42 Am) ---------------------------------------------
Fajlovi:
2798959.jpg
(47.0 Kb)
·
5046081.jpg
(124.2 Kb)
Poruku je menjao/la sandra1000 - Cetvrtak, 02.12.2010, 1:33 AM
|
|
| |
|
post # 2 | 02.12.2010 , 8:45 AM
|
sandra1000, e probaj ovo Rigo janci Potrebno je za koru: - 3/4 solje + 2 kasike brasna - kasika kakao praha - 3 kasike mleka - 3 kasike ulja - 4 jaja - 1/2 solje + 2 kasike secera - aroma vanile - trun soli Za krem: - 3/4 solje slatke pavlake - 280 gr cokolade za kuvanje - 6 zumanaca - 2 solje ulupanog slaga od slatke pavlake Za glazuru: - 1 dcl slatke pavlake - 1/4 solje secera - 250 gr cokolade za kuvanje Za beli preliv: - 2 solje slatke pavlake - 1 kasika secera u prahu Priprema kore: Zagrejati rernu na 200 stepeni. Prosejati brasno i kakao. Zagrejati dobro mleko i ulje. Umutiti secer, jaja, so i aromu vanile. Polako dodati brasno i kakao a zatim uliti mleko. Razliti na pleh od rerne pokriven podmazanom folijom. Peci 8 minuta. Izruciti peceno testo na papir posut secerom, skinuti foliju i testo podeliti na dva dela. Jedan deo premazati dzemom od jagoda ili malina i staviti u kalup. Priprema krema: Staviti da prokljuca slatka pavlaka, a zatim dodati cokoladu za kuvanje i mesati dok se ne rastopi. Pustiti da se prohladi. Umutiti zumanca i dodati ih u cokoladu s pavlakom. Premazati tanko drugu polovinu kore i ostaviti na hladno. Ostatak krema usuti preko kore u kalupu i zamrznuti ili dobro ohladiti. Priprema glazure: Staviti pavlaku i secer da prokuvaju, a zatim dodati cokoladu. Mutiti mikserom dok se masa ne stegne i prohladi. Umutiti pavlaku i prah secer u cvrst slag, usuti preko cokoladnog krema u kalupu, poklopiti pripremljenom korom i preliti ohladjenom glazurom. Ostaviti kolac da prenoci u frizideru, a zatim zagrejanim nozem seci kocke stranica 6 cm.
Ko si ti?
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 3 | 02.12.2010 , 3:12 PM
|
jaooo moja tema, obozavam torte i stalno ih pravim... nabacacu ovih dana neke recepte za torte koji moji najvise jedu..
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
post # 4 | 02.12.2010 , 3:24 PM
|
ja sam postavila moju najbolju tortu
Ko si ti?
|
|
| |
904 poruka na forumu
| |
96
| |
378
|
|
post # 5 | 03.12.2010 , 0:58 AM
|
TORTA SA VISNJAMA POTREBNO je: 350 g oceđenih višanja 100 g čokolade za kuvanje Za TESTO: 100 g rastopljenog margarina 100 g šećera pakovanje vanilin šećera prstohvat soli 4 jaja 125 g brašna kašičica praška za pecivo 100 g mlevenih lešnika 2 kašike soka od višanja Za PRELIV: pakovanje želatina za tortu kašika šećera 250 ml soka od višanja Za GARNIRANJE: 200 ml slatke pavlake vanilin šećer PRIPREMA: Ocedite višnje, a sok sačuvajte. Čokoladu izlomite na male komade. Za testo umutite margarin, šećer, vanilin šećer i so. Umešajte jedno po jedno jaje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, lešnicima, čokoladom, pa dodajte testu zajedno sa sokom od višanja i mutite još malo. Testo stavite u okrugli kalup i poravnajte, pa odozgo rasporedite višnje. Pecite na 180 stepeni 25 minuta. Pripremite želatin i pomešajte ga sa šećerom i sokom, pa ga prelijte sa šećerom i sokom, pa ga prelijte preko kore i ostavite da se stegne. Za garniranje ulupajte šlag s vanilin šećerom i na torti pravite velike tufne.
Fajlovi:
6709688.jpg
(25.6 Kb)
Poruku je menjao/la sandra1000 - Petak, 03.12.2010, 1:00 AM
|
|
| |
904 poruka na forumu
| |
96
| |
378
|
|
post # 6 | 03.12.2010 , 1:01 AM
|
SVARCVALD TORTA Potrebno je: Kore: 5 zumanaca umutiti sa 150 gr secera dodati 1 vanilin secer 5 kasika mlake vode 100 gr brasna (tip 400) pomesati sa 50 gr gustina 100 gr mlevenih oraha 50 gr kakao praha ili strugane cokolade +½ praska za pecivo U umucena zumanca dodati 60 gr margarina, pa naizmenicno po malo smese sa brasnom i snega od 5 umucenih belanaca. Peci oko pola sata na podmazanom (okruglom) plehu koji je posut brasnom (na 200°C). Ostaviti da prenoci, preseci na 3 dela (3 kore), poprskati s malo maraskina. Fil: ½ litre soka od visanja prokuvati sa 2 karanfilica i na vrh noza cimeta, izvaditi zacine. U malo soka izmesati 3 kasike gustina (ili praska za puding) i sipati u sok, mesati na vatri dok se masa ne zgusne, dodati 1 vanilin secer, 1 saku visanja iz slatka (ili kompota), skinuti sa vatre i ohladiti. Dve donje kore premazati filom i preko svakog fila staviti malo slaga. Ukrasavanje: Tortu sa svih strana premazati slagom, ukrasiti sa 12-16 usecerenih visanja (ili iz slatka – broj zavisi od broja planiranih parcica (torta je okrugla)), sa strane ukrasiti cokoladnim mrvicama ili rendanom cokoladom, u sredini “listicima” od cokolade.
Fajlovi:
8935396.jpg
(34.9 Kb)
|
|
| |
|
904 poruka na forumu
| |
96
| |
378
|
|
post # 8 | 03.12.2010 , 1:05 AM
|
VASINA TORTA Potrebno je: 14 jaja, 300 g šećera, 3 štangle čokolade za kuv. 4 kašike šećera u prahu, 300 g mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 1,5 dl mleka, 1 pomorandža, 150 g putera, 1 kesica šlaga. Priprema: Kore: Ulupati sneg od 5 belanaca; U njega dodati 5 kašika šećera i 5 žumanaca, pa još malo mutiti. Zatim dodati 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. Peći u podmazanom plehu srednje veličine na 220 stepeni i podeliti na 2 kore. Fil 1: Popariti 200 g mlevenih oraha, 3 kašike šecera sa 150 dl mleka i ostaviti da se ohladi. Zatim 4 žumanca mešati sa 4 kašike prah šećera, izmešati sa orasima. Dodati struganu koru i sok od 1 pomorandže i 3 istopljene štangle čokolade za kuvanje. Posebo umutiti 150 g butera i kada je predhodna masa hladna sve zajedno izmutiti. Fil 2: 200 g šećera špinovati sa malo (vode kao za slatko). Od 4 belanca ulupati sneg, pa onda špinovan šećer polako sipati u sneg od belanaca i ulupati na pari. Kada se fil ohladi naizmenično mazati jednu i drugu koru sa filovima. Ukrasiti šlagom.
Fajlovi:
2432979.jpg
(25.6 Kb)
|
|
| |
|
|
904 poruka na forumu
| |
96
| |
378
|
|
post # 11 | 03.12.2010 , 1:11 AM
|
VOCNA TORTA OD KREM SIRA Kora: 12 datulja 300g badema ili oraha ako zelite 1 kasika kakao praha pola kasikice cimeta Krem: 500g makademije 6 jagoda ili 12 malina Dekoracija: voce koje vam je dostupno u lepim bojama, jagode, ananas, kivi Kora: datulje otvoriti, izvaditi seme, potopiti 15min u filtriranoj vodi.Izvaditi iz vode, iseckati sitno ili proraditi u multipraktiku ili blenderu. Bademe potopiti preko noci u filtriranoj vodi, ujutro prosuti vodu, oljustiti braon ljiskice. Iseckati nozem ili usitniti aparatom kojeg imate, multipraktik ili blender.
Fajlovi:
4763402.jpg
(13.4 Kb)
·
6205852.jpg
(13.4 Kb)
Poruku je menjao/la sandra1000 - Petak, 03.12.2010, 1:13 AM
|
|
| |
|
|
post # 13 | 03.12.2010 , 9:36 AM
|
joj nemoj vise pojescu ekran!
Ko si ti?
|
|
| |
416 poruka na forumu
| |
30
| |
155
|
|
post # 14 | 03.01.2011 , 7:25 PM
|
Jeo sam za rodjendan tortu "cokoladni mus".Ali recepta nema nigde na net-u.Ako bi nasao neko i ostavio bio bi mu zahvalan
Beata vita perfecta sapientia efficitur. petar@extracafe.rs
|
|
| |
|
post # 15 | 18.01.2011 , 12:20 PM
|
Kolač voćni užitak 6 VECIH JABUKA 6 JAJA 20 KASIKA SECERA 10 kašika ulja 1,5l mleka 6 kašika brašna 4 kašike griza pola kesice cimeta 3 kesice vanilin pudinga
Fajlovi:
8358169.jpg
(58.1 Kb)
♥KADA JE TESKO UVEK SE SETIM ZVEZDA JE NAJBOLJA NA PLANETI♥
|
|
| |
12130 poruka na forumu
| |
5
| |
REP OFF
|
|
post # 16 | 11.03.2011 , 10:28 AM
|
Milka torta Sastojci Za kore: 21 bjelanjaka 450 g šećera 300 g lješnjaka 3 žlice Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka Za kremu: 21 žumanjak 3 Pudinga vanilin Dolcela 6 žlica Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka 1l mlijeka 100 g šećera 250 g maslaca 2 Šlag pjene Dolcela 100 ml mlijeka 300 g Milka čokolade s lješnjacima Priprema 1 Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte postepeno 150 g šećera. 2 Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 žlicu brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg. 3 Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 28 cm) čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta. 4 Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta tako da dobijete 3 kore biskvita. 5 Za kremu sve žumanjke, puding i brašno promiješajte. Po potrebi dodajte malo mlijeka. 6 Preostalo mlijeko i šećer zakuhajte, odmaknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Vratite na vatru i uz miješanje kratko prokuhajte, pazeći da ne zagori. 7 Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razrađeni maslac. 8 Šlag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag. 9 Pripremljeni šlag umiješajte u kremu, a zatim je podijelite na dva dijela. U jednu polovicu umiješajte tamnu čokoladu koju ste otopili na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu. 10 Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, zatim položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite treću koru. 11 Tortu premažite s ostatkom krema izvana i ukrasite lješnjacima.
Fajlovi:
7081428.jpg
(251.2 Kb)
<3<3<3 :>>><<<:
|
|
| |
12130 poruka na forumu
| |
5
| |
REP OFF
|
|
post # 17 | 11.03.2011 , 10:32 AM
|
TORTA MONTE Sastojci BISKVIT 15 dkg lješnjaka 6 bjelanjaka 6 velikih žlica šećera 6 velikih žlica brašna KREMA 6 žumanjaka 10 dkg šećera 2 vanil pudinga 2 velike žlice brašna 1 l mlijeka 1 vanil šećer 25 dkg margarina za kreme ili maslac 10 dkg šećera u prahu I JOŠ... 20-ak dkg nutele 25 dkg petitebeure keksa 10 dkg čokolade za kuhanje Priprema 1 LJEŠNJAKE popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.) stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići. 2 BISKVIT 3 bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera. formu od torte namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir. na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke. pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite. ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu. 4 KREMA 5 uvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom. batite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl mlijeka. to ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.( ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom ide puno brže i miješam povremeno mikserom ) 6 margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu. 7 ČOKOLADU otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga ostaje žuta. 8 NUTELU malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake. 9 KEKSE izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli. 10 SADA stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak. kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom. ukrasite po želji, ja pospem malo lješnjacima.
Fajlovi:
5154358.jpg
(213.6 Kb)
<3<3<3 :>>><<<:
|
|
| |
12130 poruka na forumu
| |
5
| |
REP OFF
|
|
post # 18 | 11.03.2011 , 10:37 AM
|
[color=blue]Bijelo Čokoladna Torta[color/] Sastojci biskvit 3 jaja 3 žlice šećera 3 žlice brašna malo praška za pecivo (žlićica) bijela krema 1/2l mlijeka 250g bijele čokolade 6 žlica šećera 2 kesice želatine u prahu (10g) 150 ml slatkog vrhnja tamna krema 1/2l mlijeka 250g čokolade za kuhanje 6 žlica šećera 2 kesice želatine u prahu (10g) 150 ml slatkog vrhnja Priprema 1 BISKVIT Umutit jaja sa šećerom, dodat brašno i malo praška za pecivo. Ulit u kalup (promjera 28cm), peći na lagano (160°-170°C) oko 15-20min. Pećeni biskvit ostavite u kalupu da se ohladi nemojte ga ni slučajno odvajat od kalupa, nemojte ga odvajat od dna kalupa ni nožem obrubit stranice koje su se zalijepile za kalup...znači kako ste ga izvadili iz pećnice tako ga ostavite da se ohladi...ako ga budete odvojili od stijenka kalupa, kad je uilijete, krema će vam curit iz kalupa, a ako ga odvojite od dna kalupa, kad ulijete kremu biskvit će vam isplivat na vrh kalupa. Znači pečeni biskvit NEMOJTE DIRAT, ostavite ga da se hladi takav kakav je izašao iz pećnice i na takav ulijte kremu !!!!!!!! 2 BIJELA KREMA: Stavit kuhat mlijeko sa šećerom, kad se mlijeko ugrijalo dodajte mu čokoladu, maknite s vatre i pjenjačom mješajte (brzo mješajte), opet malo vratite na laganu vatru pa opet maknite i mješajte, znači mlijeko vam ne mora provrit ni previše se ugrijat, to tako ponovite par puta dok se ne rastopi cijela čokolada. Ohladit (dok se hladi, povremeno isto pjenjačom promiješajte) i u hladno dodat 150ml šlaga od slatkog vrhnja (vrhnje ulupajte u čvrsti šlag) i na kraju 2 želatine (želatinu napravit po uputama na pakiranju). ja koristim ovu želatinu. 3 TAMNA KREMA sve isto kao i za bijelu kremu samo sa tamnom čokoladom 4 Kreme stavite kuhat istovremeno u 2 tećice (u jednu bijelu, a u drugu tamnu čoko.) puno brže će vam bit gotovo. Biskvit ostavite u kalupu (OBAVEZNO) i na njega ulite tamnu čokoladu i prošarajte bijelom, stavit u hladnjak (najbolje preko noći, možete čak i jedno sat vremena stavit u zamrzivač, pa preselit u hladnjak). 5 UŽIVAJTE !!!! 6 Zbog 81. komentara moram napomenit da kad krenete ulijevat bijelu čokoladu ni slučajno nemojte mješat samo lagano ulijevajte kao da pišete po torti ako promješate žlicom (ili nečim) sve će se pretvorit u jednu boju, iako to ništa ne mjenja na okusu samo na izgledu. 7 evo još da napomenem nešto vezano za želatinu, jer je na tu temu bilo puno pitanja, promasenislucaj je radila s instant želatinom, dvije vrećice na svaku smjesu i ispala je savršeno !!!
Fajlovi:
2280941.jpg
(261.5 Kb)
<3<3<3 :>>><<<:
|
|
| |
|
post # 19 | 11.03.2011 , 11:42 AM
|
joj dajte.. nemojte vise.. 'oce mi oci iskociti.. ja postim :/ a vi tu zderete torte...
Ko si ti?
|
|
| |
12130 poruka na forumu
| |
5
| |
REP OFF
|
|
| |
|