Provale sa kvizova
|
|
|
post # 1 | 15.04.2012 , 10:33 PM
|
P: U kom gradu se održava teniski turnir Rolan Garos? O: U Vimbldonu. ("Najslabija karika", januar 2005.)
P: Kako se zovete? O: Jašim. - Izvolite Jašime. - Ništa, samo sam to hteo da čujem. Doviđenja.
P: Kako se zove najviši vrh u našoj zemlji? O: Triglav. - To je u Sloveniji. Mislili smo na Srbiju i Crnu Goru. - Zar postoje vrhovi u Srbiji?
P: U koju reku se uliva Južna Morava? O: U Severnu Karolinu. - U Severnu Karolinu!? - Pa da. Bolje da se gledaoci malo smeju nego da kažem da ne znam. ("Zlatna žica" decembra, 2004.)
V: Dobar dan. Da li se čujemo? G: Ja vas odlično čujem. V: Dobro, kako se zovete? G: Izvinite, nisam vas čula. V: Vaše ime... Kako se zovete? G: Polje broj 16. V: Molim vas, recite mi prvo vaše ime. G: Šesnaest. Broj šesnaest. V: Ništa, moraćemo da uključimo sledećeg gledaoca. G: Zašto? V: Zato što me ne čujete. G: Čujem ja vas, ali Vi mene ne razumete. V: Doviđenja. ("Zlatna žica", decembra 2004.)
P: Kako se zovu dve porodice poznate po bogatstvu čija prezimena počinju na R? O: Rols Rojs. ("Zlatna žica", januar 2005.)
V: Dobro jutro, jeste se probudili? G: Nisam. V: Hehe... sad ćemo malo da vas razbudimo. Kako se zovete? G: Ma pusti me, ženo, da spavam. ("Zlatna žica", januar 2005.)
P: Iz kod jezika potiče reč šator? O: Iz ciganskog. - Iz romskog, žao mi je. ("Slagalica", novembra 2004.)
P: Koliko ima samoglasnika u srpskom jeziku? O: Šest, ako računamo i "r". - Ne možemo da usvojimo odgovor. ("Zlatna žica", januar 2005.)
P: Gde žive pingvini? O: Jedna od najugroženijih vrsta. - Dobro, ali gde žive? - Hvala. Polje broj dva, molim vas. ("Zlatna žica", oktobar 2004.)
P: Šta znaci ime svemirskog broda "Sputnjik"? O: Spuštanje, prizemljenje. ("Slagalica")
P: Kako se zove proces po kojem se pršut razlikuje od šunke? O: Proces rada.
P: Kako se zove najmanja ptica na svetu? O: Mali beloglavi sup.
P: Kako se zove vrsta jakog, severozapadnog vetra koji duva u Beogradu? O: Tajfun.
P: Koja evropska zemlja je poznata po polki i polonezi? O: Polinezija.
P. Koji je književnik 1969. odbio da primi Nobelovu nagradu? O. Henri Kisindžer.
P. U koju grupu životinja spadaju kenguri? O. U skakavce.
P: Kako se uobičajeno zove prazan račun? O: Prazan račun - Molim vas, ponovite. - Pa prazan račun.
P: Kako se zove najpoznatiji balet Stevana Hristića? O: Labudovo jezero. - Ne, ne, ne! Dragi kolege, nemojte se udarati rukama po glavi.
P: Koja balkanska zemlja ima najduži vojni rok? O: Germanija.
P: Ako je glavni junak Slobodan Miloševic, o kom filmu je reč? O: Bumerang!
P: Koji je slikar naslikao "Čas anatomije doktora Tulpa"? O: Likovna kultura.
P: Kako se zove ruska čorba od povrća na pet slova? O: Klin, klin čorba.
P: Kako se zove osoba koja posreduje pri upoznavanju i sklapanju braka? O: Matičar.
P: Kako se drugačije zove građanin sveta? O: Nacionalnost.
P: Ako je ćirilica drugo slovensko pismo, koje je prvo? O: A!
P: Ime ovog našeg velikog grada ima veze sa lešnikom. O: Gornji Milanovac.
P: Koja naša reč od tri slova može biti i muškog i ženskog roda? O: Saša.
P: Kako se naziva memorijska jedinica od 1,4 Mb? O: Štednjak, šporet.
P: Ko je od poznatih umetnika nasledio Kristiana Diora u poznatoj istoimenoj firmi? O: Dolče Gabana.
P: Kako se zove sklonost ka uživanju? O: Da nije užitak?
P: U kojoj zemlji su ljudi pravno i formalno u najgorem položaju? O: U Talibanu. (*ovaj odgovor je priznat kao tačan).
P: Kada je 1918. osnovana Jugoslavija, koji je njen grad bio najveći? O: Berlin. Sledeći gledalac: O: Prag možda?
P: Na koji grad gleda "Soba s pogledom"? O: Na more!
P: Koji insekt prenosi kongo-krimsku bolest? O: Miš.
P: Koja morska obala je dobila ime po plavoj boji? O: Da nije farska?
P: Kako se popularnije zvao zatvor u Carigradu iz istoimenog romana Ive Andrića? O: Alkatraz. - Mmm? Molim?! - Alkatraz! - Ubuduće na svoje radno mesto neću nositi lično naoružanje.
P: Kako se na španskom zove popodnevni odmor? O: Popodne. - Molim? - Pa popodne!
P: Kako se zove najveći okean na svetu? O: Tihi okean. - Odgovor nije tačan. Pacifik!
P: Koje dve dinastije su se sukobile u seriji građanskih ratova poznatijim pod imenom "Ratovi Ruža"? O: Engleska i Francuska.
P: Benito Musolini je dobio ime po jednom čuvenom Meksikancu. Kako se on zvao? O: Pančo Vila.
P: Ko je pisao roman "Ajvanho"? O: Zola.
P: I brat i sestra su bili poznati srpski romanopisci. Ona je pisala pod pseudonimom. Kako joj je bilo pravo ime? O: Svetlana Velmar Janković.
P: Ako mačka spada u porodicu mačaka, u koju porodicu spada vuk? O: U Karadžiće.
P: Ko je pisao roman "Rat i mir"? O: Gogolj.
P: U kom sportu se izvodi četverac? O: Pet. - Šta pet? - Pa metara.
|
|
| |
|
post # 2 | 15.04.2012 , 11:09 PM
|
O boze koliko sam se smejao za Quote (Tanja91) P: Ako je ćirilica drugo slovensko pismo, koje je prvo? O: A!
Kakav spid, kakav eks, bolje gandza onda seks
|
|
| |
|
post # 3 | 15.04.2012 , 11:20 PM
|
Quote (Tanja91) V: Dobar dan. Da li se čujemo? G: Ja vas odlično čujem. V: Dobro, kako se zovete? G: Izvinite, nisam vas čula. V: Vaše ime... Kako se zovete? G: Polje broj 16. V: Molim vas, recite mi prvo vaše ime. G: Šesnaest. Broj šesnaest. V: Ništa, moraćemo da uključimo sledećeg gledaoca. G: Zašto? V: Zato što me ne čujete. G: Čujem ja vas, ali Vi mene ne razumete. V: Doviđenja.
Definitivno najsmesnije hahaha
|
|
| |
|
post # 4 | 23.04.2012 , 6:21 PM
|
Quote (Tanja91) V: Dobro jutro, jeste se probudili? G: Nisam. V: Hehe... sad ćemo malo da vas razbudimo. Kako se zovete? G: Ma pusti me, ženo, da spavam. ("Zlatna žica", januar 2005.) Meni je ovo ekstra!
Mada sve su odvale super, bas sam se ismejala!
|
|
| |
349 poruka na forumu
| |
53
| |
753
|
|
post # 5 | 23.04.2012 , 8:39 PM
|
e svaka cast za provale bas smo se nasmejali
NEKA SILA BUDE SA TOBOM
|
|
| |
|
post # 6 | 05.05.2012 , 3:51 PM
|
Quote P: Kako se zove najveći okean na svetu? O: Tihi okean. - Odgovor nije tačan. Pacifik!
haha ovaj je meni najj lol haha
bravo za post
|
|
| |
|
post # 7 | 21.05.2012 , 11:32 AM
|
U redu što se razni likovi blamiraju u kvizovima, pokušava narod da ubode neku kintu, ali što voditelji znaju da ispadnu volovi (i krave) to je čudo jedno. Dodji 15 minuta ranije na posao, prouci pitanja i odgovore, nemoj da se brukaš.
Koja je razlika između žene i lešinara? Lešinar najpre sačeka da umreš pa ti onda jede džigericu.
|
|
| |
373 poruka na forumu
| |
11
| |
216
|
|
post # 8 | 31.05.2012 , 3:03 PM
|
Quote (Tanja91) P: Kako se uobičajeno zove prazan račun? O: Prazan račun - Molim vas, ponovite. - Pa prazan račun. Quote (Tanja91) : U kom sportu se izvodi četverac? O: Pet. - Šta pet? - Pa metara. Quote (Tanja91) Kako se popularnije zvao zatvor u Carigradu iz istoimenog romana Ive Andrića? O: Alkatraz. - Mmm? Molim?! - Alkatraz! - Ubuduće na svoje radno mesto neću nositi lično naoružanje. ovo zadnje nije lose
Jesen stiže, dunjo moja, ja i dalje štrebam..
|
|
| |
|
post # 9 | 12.06.2012 , 10:41 PM
|
P: Koji insekt prenosi kongo-krimsku bolest? O: Miš.
|
|
| |
|
129 poruka na forumu
| |
5
| |
163
|
|
post # 11 | 26.07.2012 , 2:02 PM
|
svaka cast o provali
|
|
| |
|
post # 12 | 22.01.2013 , 10:38 PM
|
Evo jos...
P: Karl Luis je na Olimpijadi osvojio 4 zlatne medalje, 3 u sprinterskim disciplinama, a u kojoj disciplini četvrtu? O: U spustu. ("Najslabija karika", HRT)
P: Ko je ubio Murata? O: Mmmmmm... - Mala pomoć: Posle toga su ga ubili. - Aha... Da nije Arkan? ("Zlatna žica ")
P: Koliko je dece imala devica Marija? O: Dvoje ili troje. Tako nešto. ("Zlatna žica")
P: Prema Bibliji, kako se zvao prvi čovek? O: Isus. ( "Najslabija karika")
P: Kako se zovu dve porodice poznate po bogatstvu čija prezimena počinju na R? O: Rols Rojs. ("Zlatna žica")
|
|
| |