Manastiri Meteori je skupina pravoslavnih manastira, poznata po svom polozaju na stenama - stubovima i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grckoj posle Svete Gore. Tu su kaludjeri kroz vekove molitvama cuvali istorijsku i nacionalnu svest.
Okomite, strme stene misterioznocsu na svojim vrhovima cuvaju manastire koji kod posetioca i vernika ostavljaju neizbrisiv osecaj vere, dostojanstva, neopisive odanosti postenju i bogu. Meteori su na spisku kulturne bastine UNESKO-a. Od manastira meteora koji su sagradjeni u proslosti na stenama, danas su ostali samo sest, a to su: - manastir Veliki meteor ili Preobrazenjski manastir - manastir Varlaam - manastir sv. Varvare, ili Rusanu manastir - manastir sv. Nikole Anapauskog - manastir sv. Stefana -manastir sv. Trojice.
Joj bila sam. Crkla sam dok sam se popela do manastira
Bas tako nekako bila sam i ja...joj ima dosta da se pjesaci al je pogled...uuu predobar...samo mjesto je nekako magicno..
Love is composed of a single soul inhabiting two bodies. A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous. I have found the paradox, that if you love until it hurts, there can be no more hurt, only more love.