"Krv nije voda"
| |
|
post # 1 | 15.12.2011 , 2:26 PM
|
U vreme danasnjeg otudjenja, i rodjeni jedan drugome okrecu ledja. Zasto smo postali takvi zasto se ovo sve desava? Dali ste vi osoba koja bi svojim bliznjima mogla naneti zlo izli vec to ucinio-la Opisi nam razlog toga bledjanje sto se nekad zvalo krv nije voda a sad je voda i benzin postalo
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
|
post # 2 | 15.12.2011 , 2:37 PM
|
Previše smo okrenuti sebi samima. Sebičnost nam je glavna odlika. Mislimo barem na potomstvo, na našu krv. Zar postoji nešto važnije?
Poruku je menjao/la luka83 - Cetvrtak, 15.12.2011, 2:40 PM
|
|
| |
|
post # 3 | 15.12.2011 , 3:47 PM
|
Quote (luka83) Zar postoji nešto važnije? Ne postoji naravno!!! Mada smatram da mnogima to nije jasno sta ta sama rec znaci krv i familija! Imam slucaj otudjivanja bliznjeg clana porodice i verujte ponekad se pitam dali je on zaboravio sta nas veze i da nam je krv ista
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
|
post # 4 | 15.12.2011 , 4:43 PM
|
Krv nije voda, često se to čuje.. Ne bih mogao nanijeti zlo nekome, opcija ignorisanja je mnogo lakša i pogodnija.
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 5 | 15.12.2011 , 10:01 PM
|
nisam u stanju da nanosim zlo, ali i ja imam taj slucaj u porodici... radi se o mojoj tetki, sestri mog oca... poenta je u tome sto je moj tata mnogo dobar, da mozes na lebac da ga mazes... naravno kad god je trebalo nesto mojoj tetki, ona uzme po zove tatu i babu (kontam ja to, ipak su joj brat i majka, koga ce drugog), ali je problem sto zove samo kad joj treba... zivi na 20km, od nas, a dolazila je samo za slavu i preslavu kod nas... kod nje ne postoji telefon da pozove da pita kako ste, jel ste zivi? O rodjendanima, to je posebna prica, ona i ne zna kad je kome rodjendan, dok tata i baba njenoj deci (tri cerke) kad god je rodjendan tata daje pare, baba ih zove da pita sta da im kupi, a one naruce podugacku listi... nije meni do poklona, ali telefonski poziv koliko ad cestita, nije skup... odkad se udala (pre 25godina) dedi je dosla na grob samo dva puta (ostali su bez oca kad je tata imao 11, a ona 13god)... iako je tata vikao da ga ne zanima, da nece da cuje vise o njoj nista, jer ne postuje ni zivo ni mrtvo, mi smo uvek isli na tu pricu sestra mu, gde ce da se zavadja sa njom, i on onda zbog nas popusti... ali prosle godine je kap prelila casu, kad nije dosla za preslavu, tata nije hteo da je zove na slavu, na sta smo mi opet ga molili da predje preko toga, i sad mi je ta slika pred ocima sedimo u dnevnoj sobi, nagovaramo ga da je pozove, a on samo cuti, a oci mu se napunile suza, da bi na kraju uzeo telefon, i pre nego sto je okrenuo broj, samo nam je rekao, zovem je vama da udovoljim, a videcete da nece doci...(eh koliko je puta pogazio ponos zbog nje) naravno nije dosla, da bi mojoj babi rekla kako tata vise ne zanima, a isto to je rekla i njena starija cerka ( a kad je prosle godine se porodila i kad joj zivot visio o koncu, isti taj ujak koji je vise ne zanima, jurio je najbolje doktore, kad je tetka zvala placuci na telefon da je cula da se nesto iskomplikovalo a da u bolnici nece da kazu sta je dok ne budu dosli, tatina zena i ja smo sele u kola i za 5minuta bile tamo)... a ista ta moja sestra je ga obrukala sto puta, krala je, a ujuk policajac, koliko je puta crvene zbog nje pred kolegama... to nam je hvala, ali nema veze... onda sam i ja rekla da vise se necemo ponizavati zbog nje, da mi vise ne treba... ja je od tad nisam videla, kad baba krene da prica o njoj (ona jos ne moze da se pomiri sa tim, cerka joj je, u neku ruku razumem je), tata je ucutkuje i nece da prica o njoj, a nas ostale u kuci bas briga, nije zasluzila ni da je spomenemo...
ne znam kako da odgovorim na ovu temu, iznela sam vam ukratko, mi smo pokusavali da nadjemo neko opravdanje za njeno ponasanje, baba je isla na pricu da joj mozda teca ne da da dolazi, ali meni nije to razlog, ma ja ako hocu da vidim brata i majku ja cu peske doci, nikog necu pitati... mozda vi znate da me prosvetlite...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
♡ Visca el Barça ♡
|
| |
|
post # 7 | 22.01.2013 , 10:40 AM
|
Krv nije voda ali ta voda po nekad kao da ima drugi ukus pitam se dal je do grupe krvi ili do ceg je Ponekad se pitam da li se moj brat nekad seti mene kao ja njega da li on zna da krv nije voda
|
|
| |
Mallena
|
post # 8 | 25.01.2013 , 11:04 PM
|
Dragi Milose, znam da neces ni citati ove redove al' me cesto muci pitanje kad zavrsim skitanje budan dok cekam svitanje
Gde si ti, gde su te odneli vetrovi ovi stihovi, tebi pisani ne silaze mi s pameti
Pa, Slave ti, kako si mi evo, reko' da ti bacim koje slovo pod nasim nebeskim krovom bas nista novo
Kao sto znas trazili smo promene dobili zamene pa sad bauljamo kotrljamo se i prljamo u blatu
Bas kao i juce, stvarnost te tuce pa samo gledas bulju da izvuces ja zapalio na fax paracin mi postao previse skucen
A BG k'o BG, nekad suza nekad me osmeh ozari rokam svoje pa ponekog vikenda palim dole do starih
Dobro su matori, sta znam isto, svaki dan, isti san kazu, zivot je sljaka al nek sve od sebe dam
Caletov pogled se gubi pali cigaru, gladi bradu kuca nam jos nema fasadu al' kaze, ne gubi nadu
Pita kako je meni tamo u velikom gradu, e, tata, tata zivim sa cimerkom u stanu od 26 kvadrata
I rokam solo kroz zivot od blata stvarnoscu ne baratam ne shvatam, al' se ipak smesim iz inata
A onda se setim da tamo negde imam brata preko granice ispisuje nove zivotne stranice
A na ruci vise nema brojanice otudjio se od porodice a kako ne bi i od rodbine
Nisam ga video ni cuo ima 3-4 godine reci, Milose granice nisu nista drugo do linija u atlasu al' jesu stvarne onda kad idu od srca ka srcu
Ti sada pruzas ruke nekom novom nebu nekom novom suncu tvoj mali brat je postao MC radi album, ide ka vrhuncu
I cesto sanja te, nazad u dane pre i nase stare ulice ti i ja, blejanje i smejanje kad leti dodjes iz Nemacke
Doneses mi igracke i cokolade pa sa Tomasketom palis do grada ja se hvalim ispred zgrade don'o mi brat
I sat kuca i vreme leti al' i dalje boli kad se setim i dalje boli kad skontam da vise nikada neces hteti
Da zajedno pikamo "Robokapa" na glupavom comodore-u 64ci da mi pustas Paca po celu noc dok ne popizde matorci
Ej, secas se kako sam se kao mali bojao oluje kad cujem one stare topole da huje, strahujem ti kazes, burazer tu je, ne brini a meni se cini, na nas srusice se
Nisam kontao da sudbina zna i drugacije da nam srusi sve da srusi sne, jer ljudi odlaze cesto bez pozdrava cesto bez obraza stide se svog odraza u ogledalu
Al' ja sam tvoj i ti si moj i dalje nemam sta da dodam covece, krv nije voda budi joj odan
Ref. Bar nekad seti se bar nekad seti se onih dana od pre vreme protice i vreme protice al' secanje ostaje
Dragi Milose, lose je znam da za tebe odavno proslo je a proslost je ta sto grize me iza zavese, kad sklonim oblake
Burazer od tetke, a voleo sam te k'o da smo rodjeni jedva cekao leto da dodjes mi da i ja imam starijeg brata
Dobro se secam tog dana kad sam te zadnji put sreo leto 99, nebo prepuno ptica prepuna glavna ulica i ti koji guras kolica u kolicima mezimca
Mala Mina, lepa je kao andjeo jebote, moj se burazer sa zenom spandjao decu izradjao
Mic po mic, kontam post'o sam stric pogledi nam se srecu niko ni reci, stojimo i cutimo
Toliko bih ti mnogo kazao al' samo gledam tako bih ti se bacio u zagrljaj al' mi neka beda u srcu ne da
A taj tvoj hladan pogled me i dan danas sece covece, par reci rece pa ode ja se to vece spucao k'o stoka, solo, kuci
Pitao se po sto puta kako to ljudi odjednom postaju tudji i vrteo kroz glavu sve svoje snove od malena
Kako sam sanjao da jednog dana mozda zajedno odemo na koncert Cypressa
Sanjao da jednoga dana mozda zauvek budes tu gde sam sanjao a onda se probudio i skontao da sam blesav
Kraj je price i svako sledi svoju smernicu P.S. poljubi cerkicu
Samo nije Miloš i nije preko granice u atlasu i nije kcerkica nego sin...
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |
|