Marihuana (kanabis) pomaže kod dijabetesa i holesterola :o
|
|
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 1 | 10.12.2012 , 0:55 AM
|
[indent]Marihuana utiče na holesterol i dijabetes tako što, sudeći po skorijim istraživanjima, njeni sastojci kanabidiol i tetrahidrokanabinol (THC) imaju uticaj na apetit – smanjuju ga i kontrolišu osetljivost telesnih masti na insulin, povećavajući količinu sagorele energiju u organizmu. Ovo su preliminarni rezultati istraživanja grupe naučnika koji sprovode klinička ispitivanja efekta marihuane na osobe koje pate od metaboličkog sindroma, specifičnog stanja koje podrazumeva istovremeno prisustvo dijabetesa, visokog krvnog pritiska i gojaznosti, čime je znatno povećan rizik ok kardiovaskularnih bolesti.
Istraživanje je sprovedeno u Velikoj Britaniji pomoću niza analiza, koje su pokazale da Kanabidiol i Tetrahidrokanabinol pomažu u tretiranju dijabetesa tipa dva i u samnjenju nivoa holesterola u krvi i masnih naslaga oko unutrašnjih organa (npr. jetre). Utvrđeno je da THC i kanabidiol ubrzavaju metabolizam kod životinja. Pored toga, THC povećava osetljivost na dejstvo insulina, štiteći ćelije koje ga proizvode i dozvoljavajući da funkcionišu duže i efikasnije.
Ohrabreni ovim rezultatima i dostignućima, započeli su istraživanje na čoveku koristeći kanabis, koja su uključivala 200 ispitanika. Marihuana je uzgajana u posebnim plastenicima na jugu Engleske, iako je njena upotreba zakonom zabranjena. U dogovoru sa jednom farmaceutskom kućom uzgajane su vrste koje imaju u sebi različite spojeve kanabinoida, sastojka koji je i ranije korišćen za pravljenje lekova protiv multiple Skleroze i Epilepsije. U nekim zemljama upotreba kanabisa je odobrena (npr. Italija), kao sredstvo protiv bolova.
Fajlovi:
0655073.jpg
(54.9 Kb)
|
|
| |
|
|
post # 3 | 10.12.2012 , 1:21 AM
|
Quote (Bosankaaa) Ma ne vjerujem
Veliku primenu u medicini i lekovima ima...medjutim to su jako male doze... Pa nas zivot uci...Bilo cega "Previse" nije dobro za coveka...zadnje vreme cak ni para
"Kada bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi"
|
|
| |
|
post # 4 | 10.12.2012 , 11:58 AM
|
Ajmo svi dimiti marihuanu
:P
|
|
| |
"Old school"
|
post # 5 | 10.12.2012 , 3:17 PM
|
Mi svi dobro znamo da sve bolesti nastaju kao posledica stresa, napetosti, neroze........ Marihuana je biljka koja otklanja svaki vid napetosti, stresa, nervoze..... Prema tome SMOKE WEED EVERY DAY!
Niko nije tako beznadezno porobljen od onih koji pogresno veruju da su slobodni.
|
|
| |
64 poruka na forumu
| |
22
| |
91
|
|
post # 6 | 10.12.2012 , 3:21 PM
|
tako je brate mojjjjjjjjjjjjj najbolji post do sad trava kao trava je odlicna,cak je i doktori preporucuju u malim dozama.takodje smanjuje bolove,KEROVI,LESINARI,ĐIKANI NECE DA JE LEGALIZUJU JER NEBI MOGLI ZARADJIVAT NA CIGARETAMA I ALKOHOLU,prvi ja bi posijao sebi marice malo da zapalim sa ekipom,a ovakvih kao ja je puno,mnogi se plase probat travu jer misle da ce se navuci vako nako,ne mozes se navuci ako se PUHNES 2 puta u mjesecu !!!! NE PUSIM CESTO puhnem se nekad sa ekipom i ODLICNA JE jos kad pustim reggae zvuk ou yeahhhhhhhhh BINGO !!!!!! opustim se ko vime od krave ili koze nije bitno,pojedem sve po kuci sto ima :P a na alkoholu povracam,100000 nekih sjebada,mahmurluk me ubi jarane,svake nedjelje pitam ko je bacao secer u bazen,voda sladja od prve ljubavi da skratim bla bla bla bla
LEGALIZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE LEGALIZEEEEEEEE ko travu pusi dobarr je u dusi
Poruku je menjao/la chipsara_tm87 - Ponedeljak, 10.12.2012, 3:22 PM
|
|
| |
"Old school"
|
post # 7 | 10.12.2012 , 3:46 PM
|
Quote (chipsara_tm87) PUHNES 2 puta u mjesecu Puhnem 2 puta na dan...
Niko nije tako beznadezno porobljen od onih koji pogresno veruju da su slobodni.
|
|
| |
|
post # 8 | 10.12.2012 , 5:00 PM
|
"Friend with weed, is a friend indeed."
|
|
| |
Smiley
|
post # 9 | 10.12.2012 , 5:09 PM
|
E kad bi ljudi bili ljudi pa se zadrzali na te male doze ...
Quote (Psychooo) Prema tome SMOKE WEED EVERY DAY!
Isuvise mnogo mojih dobrih drugova/drugarica se slazu sa tobom,samo ima jedna nus pojava kod trave,sa vecom i duzom konzumaciojom,sve ti je teze da upamtis 3-4 slozene recenica,imas blokade i fleske kada neceg treba da se sjetis tj zatupis i postajes zaboravan strahovito...
U normalnim kolicanama je totalno cool i oke...
Za moje neko skromno misljenje
Poruku je menjao/la XAVI_PG - Ponedeljak, 10.12.2012, 5:10 PM
Nismo se tražili, samo smo se našli... A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti... Čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima... I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu a tako daleko...
|
|
| |
|
post # 10 | 10.12.2012 , 7:10 PM
|
da i popravlja plucha isto tako ...
potpis : ...................
|
|
| |
|
post # 11 | 10.12.2012 , 8:55 PM
|
Hahhaha nisam nikad probao,mada su mi nudili i odbio sam mislim da nisam pogresio
|
|
| |
|
Jedna je SANDRA AFRIKA
|
post # 13 | 10.12.2012 , 10:11 PM
|
ima ovde istine
Kad moj te poljubac ko pice udari, u zoru ceka te soba u ludari !
|
|
| |
|
post # 14 | 10.12.2012 , 10:21 PM
|
Oj živote i dječurlije ovdje.
Znam da je marihuana za neke stvari ljekovita,ali sve treba u nekakvim normalnim granicama. I naravno da to ne iskorištava te kao izgovor,jer je dosta jadno.
|
|
| |
|
post # 15 | 14.12.2012 , 6:59 PM
|
Pomaže i trčanje! Pomjerite pozadine, debelguze! Odavno, bar u Americi, je postojala i postoji 'privilegovana grupa' (čitaj bolesnici) koja je dobijala marihuanu 'na recept' zbog njejzinih ljekovitih dejstava, a sad odjednom Britanci nešto kao istraživali i nešto kao otkrili što je već poznato Neki dan sam čini mi se u magazinu EC-a pročitao da su je Ameri legalizovali. Baš lijepo. Između mirisa znoja i smrada travurine, biram miris koji manje zaudara i u glavu udara! (istina je da se neki ljudi rjeđe kupaju )
|
|
| |
|
post # 16 | 14.12.2012 , 8:15 PM
|
Sve je receno... Quote (By_The_Way_) Oj živote i dječurlije ovdje.
Znam da je marihuana za neke stvari ljekovita,ali sve treba u nekakvim normalnim granicama. I naravno da to ne iskorištava te kao izgovor,jer je dosta jadno.
Poruku je menjao/la CryTek - Petak, 14.12.2012, 8:15 PM
1.Pre postavljanja komentara procitajte Pravila Foruma! 2.Koristite pretragu pre otvaranja nove teme! 3.Pogledajte moje opise igara ovde.
Did I ever tell you the definition of insanity !?
|
|
| |
Soldier of Jah Army
|
post # 17 | 14.12.2012 , 8:34 PM
|
Be my love?
|
|
| |
|
post # 18 | 14.12.2012 , 9:08 PM
|
JahRastafarI93, Da li si svestan da ti koji tako razmisljas nemozes skrenuti s puta cak i s marihuanom, a sta reci o napaljenom klincu sa nepunih 15 sto vuce k`o da ima 30 ? Kad vec volis da dunes po neki put, duvaj, niko ti ne brani, ali pazi da te deca pogresno ne razumeju.
1.Pre postavljanja komentara procitajte Pravila Foruma! 2.Koristite pretragu pre otvaranja nove teme! 3.Pogledajte moje opise igara ovde.
Did I ever tell you the definition of insanity !?
|
|
| |
|
post # 19 | 14.12.2012 , 9:39 PM
|
Quote (Unique) "Friend with weed, is a friend indeed." Prava recenica, prava...
:P
|
|
| |
|
post # 20 | 14.12.2012 , 11:04 PM
|
|
|
| |