Hitler - umro u bunkeru?
|
|
|
post # 1 | 11.08.2011 , 11:13 PM
|
Lobanja za koju se verovalo da pripada nacističkom lideru Adolfu Hitleru u stvari pripada ženskoj osobi, tvrdi američki naučnik koji je uzeo DNK kosti.
Lobanju su uzele sovjetske snage 1945. godine, nakon što su ugljenisani ostaci pronađeni izvan bunkera nacističkog diktatora u Berlinu. Rusi su tada rekli da je pronalazak lobanje bio dokaz da je Hitler izvršio samoubistvo 30. aprila 1945. i da je nakon toga kremiran sa svojom ženom Evom Braun. Sada, međutim, arheolog i stručnjak za kosti Nik Belantoni tvrdi da je lobanja pripadala ženskoj osobi mlađoj od 40 godina, a ne Hitleru, koji je imao 56 godina kad je umro. Belantoni ne veruje da je lobanja pripadala Evi Braun, za koju se smatra da se ubila cijanidom i da zbog toga ne bi trebalo da ima ranu od metka, što je slučaj sa postojećom lobanjom. Rusi kažu da nikad nisu ni tvrdili da je pronalazak lobanje bio glavni razlog da poveruju da je ona pripadala Hitleru. Oni su ukazali na zubarski karton kao dokaz da se nacistički lider ubio. Neki istoričari verovali su godinama da Hitler nije umro u Berlinu. "Nema forenzičkog dokaza da je Hitler umro u bunkeru", rekao je istoričar i novinar Žerard Vilijams. "Nacistička komanda je od 1943. pravila planove za beg iz Nemačke i uspostavljanje Četvrtog Rajha, uglavnom u Južnoj Americi. Postojala je veoma efektna ruta od Nemačke do Južne Amerike, a nacisti su imali pomoć sa raznih strana. Što se tiče zubarskog kartona, dokumenta su uništena po naređenju Martina Bormana 1944. pa nema sa čime da se uporede ugljenisani ostaci", precizirao je. Zašto su, onda, svi na kraju Drugog svetskog rata verovali da je lobanja Hitlerova? Vilijams ukazuje da je ljudima bilo potrebno da veruju da je vođa nacista mrtav. "Svi su želeli da zatvore poglavlje što brže jer je, naravno, Hladni rat upravo počinjao. Bilo je pogodno, to je sve", kaže on.
Sta mislite, da li je Hitler zaista umro u bunkeru
Fajlovi:
9125111.jpg
(24.6 Kb)
|
|
| |
|
Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
|
post # 3 | 12.08.2011 , 4:58 PM
|
kazu da nije
http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg
My Father was always in a good spirits, he loved Football. It makes me a bit sad because if he could enjoy seeing me now, what I have achivet, that would be a hight in his life.
BUT I AM SURE THAT HE WATCHES OVER ME FROM ABOVE.
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
|
|
post # 5 | 16.08.2011 , 0:40 AM
|
Ja sam ucio u istoriji da je sebe sam ubio.
Ko ce ziv znati to.
|
|
| |
Par reči o sebi
|
post # 6 | 18.08.2011 , 6:34 PM
|
Onaj njegov pomoćnik se ubio u bunkeru, tj u onom tajnom skrovištu ispod Berlina.
|
|
| |
3362 poruka na forumu
| |
80
| |
604
|
|
| |
|
882 poruka na forumu
| |
27
| |
382
|
|
| |
|
|
|
882 poruka na forumu
| |
27
| |
382
|
|
| |
|
245 poruka na forumu
| |
9
| |
56
|
|
post # 15 | 18.08.2011 , 11:54 PM
|
Nemam pojma ali mislim da je umro kada mu je dosao racun za plin e sad kada i gdje nemam pojma. Znam da su kao nakon 2 svjetskog rata osnivali svoj Reich i na Antartiku, i istrazivali svoje eksperimente i oruzja koja nisu mogli da izgrade u toku rata, i sve su premjestili iz Njemacke ovamo i bili su sakriveni skroz, a ulazili su pomocu podmornica ispod leda i dolazili do svojih skrovista. O tome sam gledao film i veoma je zanimljiv. Ja mislim da se ovako zove " Veliki bijeg i osveta gestapa ".
Mk4
|
|
| |
|
882 poruka na forumu
| |
27
| |
382
|
|