Pauci omrezili drvece
|
|
|
post # 1 | 02.09.2011 , 9:04 AM
|
Velike poplave u drugoj polovici 2010. Pakistanu su donijele velike poteškoće i poremetile živote 20 milijuna ljudi, no poplava nije utjecala samo na ljudsku populaciju.
Više od petine zemlje je bilo potopljeno, a milijuni paukova su zaklon potražili na drveću kako bi izbjegli vodu. Voda se vrlo sporo povlači, a pauci su našli drugi dom na drveću. Rezultat selidbe paukova na drveće stvorio je pomalo jezivu sliku u krajoliku. Pauci su ispleli mreže kojima su omrežili kompletno drveće.
Ova neobična pojava ujedno je donijela i olakšanje za stradalo stanovništvo. Kako se voda sporo povlači, postojala je mogućnost od epidemije malarije zbog velikih površina stajaćih voda koja su savršene za razmnožavanje komaraca. Pauci su zaslužni za smanjenu populaciju komaraca jer su stvorili prirodne klopke na drveću omeđenom vodom.
Priroda je još jednom našla rješenje za probleme sama od sebe.
Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se... Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka. Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...
|
|
| |
|
post # 2 | 02.09.2011 , 9:22 AM
|
zanimljivo kako su ovo uspjeli :S -.-
|
|
| |
Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
|
post # 3 | 02.09.2011 , 9:45 AM
|
http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg
My Father was always in a good spirits, he loved Football. It makes me a bit sad because if he could enjoy seeing me now, what I have achivet, that would be a hight in his life.
BUT I AM SURE THAT HE WATCHES OVER ME FROM ABOVE.
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
|
post # 4 | 02.09.2011 , 12:15 PM
|
Odmah sam se najezila cim spomenu pauka. Ne znam kako su uspeli to, ko zna koliko ih je bilo.
|
|
| |
|
post # 5 | 02.09.2011 , 1:25 PM
|
kako su pametni, svaka im čast iako ih mrzim baš k'o i Marija
|
|
| |
|
882 poruka na forumu
| |
27
| |
382
|
|
| |
|
post # 8 | 02.09.2011 , 2:41 PM
|
Quote (CSpRo) jako inteligentna bica koliko ih se ostali plase veliki su lovci musica i ostalih insekata !!!
|
|
| |
|
post # 9 | 02.09.2011 , 6:14 PM
|
Mocno
|
|
| |
|
post # 10 | 21.09.2011 , 11:17 AM
|
ajoj pa koi su to pauci i kako ih nije mrzelo da to rade. .
|
|
| |
428 poruka na forumu
| |
70
| |
648
|
|
post # 11 | 07.10.2011 , 10:14 PM
|
|
|
| |
|
post # 12 | 08.10.2011 , 1:32 PM
|
ja mislim da to nije istina 1. kad je neko to video sto nije ocistio 2. vise mi izgleda na veoma tanku ribarsku mrezu koju je neki ribar stavio na drvo mislim pored slike se moze videti veliko jezero (ili more) 3. na zadnjoj slici dva drveta su u vodi a pauci nesmeju u vodi (ako su vodeni pauci onda nesmeju na kopno)
Poruku je menjao/la GameLord - Subota, 08.10.2011, 1:33 PM
|
|
| |
|
post # 13 | 08.10.2011 , 10:15 PM
|
Quote (GameLord) ja mislim da to nije istina 1. kad je neko to video sto nije ocistio 2. vise mi izgleda na veoma tanku ribarsku mrezu koju je neki ribar stavio na drvo mislim pored slike se moze videti veliko jezero (ili more) 3. na zadnjoj slici dva drveta su u vodi a pauci nesmeju u vodi (ako su vodeni pauci onda nesmeju na kopno) Opet teorije zavjere pa zasto bi neko cistio ta drva?
Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se... Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka. Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 14 | 08.10.2011 , 11:08 PM
|
priroda je cudooo...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
372 poruka na forumu
| |
60
| |
249
|
|
post # 15 | 08.10.2011 , 11:46 PM
|
wow....zanimljivo.....bas su pametni,kad su se toga dosetili....
Ne znas ti ko sam ja, ja sam lutko mafija
|
|
| |
|
post # 16 | 10.10.2011 , 10:55 PM
|
igortehno, a zasto bi ostavili to drvo da ostane tako opauceno.......???......
|
|
| |
1069 poruka na forumu
| |
17
| |
283
|
|
post # 17 | 10.10.2011 , 11:10 PM
|
i ja se jezim na njih ali ovo je izvaredno kako su se samo setili toga i tako su je gusto ispleli da voda nemoze proci vau svaka im cast
|
|
| |
576 poruka na forumu
| |
34
| |
295
|
|
post # 18 | 21.02.2012 , 12:21 PM
|
Au sta je ovo xD prepametna mala dlakava i ruzna stvorenja
>>> NEMAM LEVU CIPELU <<<
|
|
| |
|
post # 19 | 20.11.2012 , 7:53 PM
|
Zapitajte se svi vi sta bi ste u tom trenutku uradili kada je u pitanju momenat za prezivljavanje i onda cete razumeti i ta mala bica da ih tako nazovem
Pauk je dosta interesantan nije toliko opasan kao sto se svi jeze, samo treba umeti i biti nezan prema njemu
|
|
| |
velikoStopaloobdukcija uma
|
post # 20 | 01.02.2014 , 9:04 PM
|
The ovo je bilo u vreme odrzavanja II Paukovi dani poezije i stvaralastva,izvrsna priliak da pokazu svoje etnolosko i kulturno umece u pravljenju secerne vune,mreze i da sacuvaju svoju tradicionalnu pesmu i folklornu floru i faunu,kao i ostalih izumrlih zanata koji pripadaju njihovom narodu.
studirati filozofiju smotaliteta travologije u rizlogiji je smjesno jer ja se bavim velikoStopaloobdukcijom uma i zato vas molim da obratite paznju kako se ponasate,hvala
|
|
| |